Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co i jak w rankedach ?

kuba93p3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wbiłem dziś 30 lvl z czego niezmiernie się cieszę i pomyślałem ,że fajnie by było zacząć tak zwane "rankedy"
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co w tym chodzi ? Dlaczego niektóre 30 lvl mają napisane Złoto IV a niektórzy Srebro III
i dlaczego niektórzy mają napisane "Perły Gravesa" ,a inni zupełnie coś innego ,o co w tym chodzi ? I dlaczego jak patrze kogoś profil to ma Kolejka Solo Duet Złoto a już 5vs5 tylko Silver , O co w tym chodzi ? Liczy się na końcu średnia z tego czy jak ? Ktoś ma np. Platynę z 3vs3 a brąz z 5vs5 ,to wtedy konto jakie posiada odznaczenie ? Bo czasami ludzie mają taką złotą ramkę ,to pewnie mają złotą dywizje ,a jak mają złoto z 3vs3 a brąz z solo duet ,to które sie liczy ? Nieźle namieszałem w tym temacie ,mam nadzieję ,że ktoś zrozumie i w ogóle to przeczyta ^^ ,krótko mówiąc o cho w tym chodzi ?
Z góry dziękuję.

@Edit - PS: O co chodzi z tymi drużynami rankingowymi ?! I jak mogę np. z kolegą ,który ma 30 lvl zagrać 5vs5 tak ,żeby tych 3 kompanów nam dobrało losowo czy trzeba mieć koniecznie tą piątkę ? I czy możliwe jest ,żeby nasza "drużyna" czy tam gildia miała wspólnie np. Złoto ?
2 PS: Jaką trzeba mieć dywizję czy tam inne cuś ,żeby grać w finale ,które się odbywają na końcach sezonów ?

Opublikowano

duzo pytan :D wiec tak:

rankedy jak nazwa wskazuje sa to gry rankingowe,

jezeli jeszcze nie grales rankedow to postaraj sie wygrac 5 pierwszych gier. jest to dosc trudne dla nowych graczy ale zapamietaj ze te 5 pierwszych gier decyduje o lidze i dywizji w jakiej sie znajdziesz.

jezeli wygrasz 5 gier to bedziesz gdzies w silver 2/1 nie wiem dokladnie

co do lig, to kazda ma swoja nazwe, najprawdopodobniej bedziesz w tej lidze co twoi znajomi,

kazda z lig[bronze<silver<gold<platinum<diamond<challenger] sklada sie z 5 dywizji, 5,4,3,2,1

by dostac sie do wyzszej dywizji potrzebujesz zdobyc 100 pkt, dzieki czemu bedziesz miec szanse na awans - czyli 3 nastepne gry decyduja czy ci sie uda

zeby awansowac musisz wygrac 2 z 3 gier promocyjnych

jak chcesz dostac sie do wyzszej ligi musisz byc, przypuszczalnie w Silver I i miec 100 pkt, wtedy serie wymagaja 3 z 5 wygranych gier

co do opisu - liczy sie najwieksza liga/dywizja, jezeli wraz zdruzona masz np Gold 3, a solo masz Gold 2 to bedzie pisac : Kolejka solo/duet Złoto II Perłu Gravesa,

Jezeli chcesz zagrac z kumplem to musisz go zaprosic do solo/duet,

druzyny zakladasz w profilu, mozesz tez dolaczyc do istniejacej druzyny

nie da sie grac rankedow sr w 3 czy 4 , mozna grac tylko solo/ duet albo tzw. "teamowce"/ "druzynowe"

jak cos chcesz jeszcze wiedziec to pytaj... jak sa literowki to sorry ale nie widze klawiatury po za tym cos mi sie zjemala :<

Opublikowano

Dzięki wielkie ,bardzo pomogłeś ,a co do tych 2 ostatnich pytań :
1.Czy możliwe jest ,żeby nasza "drużyna" czy tam gildia miała wspólnie np. Złoto ?
2.Jaką trzeba mieć dywizję czy tam inne cuś ,żeby grać w finale ,które się odbywają na końcach sezonów ? I ogólnie co muszę zrobić ,żeby w raz z moją 5-osobową drużyną zagrać w finale.
(Oczywiście wiem ,że trzeba pewnie mieć Platynę ,więc może za jakieś 5 lat ^^ ,ale chciałbym wiedzieć już teraz.)
3.O co chodzi z tym kręgiem pretedenta ?

Opublikowano

Dzięki wielkie ,bardzo pomogłeś ,a co do tych 2 ostatnich pytań :

1.Czy możliwe jest ,żeby nasza "drużyna" czy tam gildia miała wspólnie np. Złoto ?

2.Jaką trzeba mieć dywizję czy tam inne cuś ,żeby grać w finale ,które się odbywają na końcach sezonów ? I ogólnie co muszę zrobić ,żeby w raz z moją 5-osobową drużyną zagrać w finale.

(Oczywiście wiem ,że trzeba pewnie mieć Platynę ,więc może za jakieś 5 lat ^^ ,ale chciałbym wiedzieć już teraz.)

3.O co chodzi z tym kręgiem pretedenta ?

3.Krag pretendeta to inaczej challenger. Jest to najwyzsza z dostepnych lig i sa tam tylko najlepsi.

2.Tam graja profesjonalne druzyny, ludzie tylko z diamentu i challengera, zarabiaja oni prawdziwe pieniadze, zeby tam sie dostac musisz grac zajebiscie, ale masz male szansa prawie 0.

1.Tak, mozliwe.

Opublikowano

1. Co do tego, to nie jest "mozliwe" a raczej pewne, macie zawsze wspolna dywizje :> ale dywizja w teamie zalezy od waszej dywizji w solo q

czyli np. jak jest u was w teamie platyna,gold,gold,srebro,gold to bedziecie mieli po 5 grach okolo Golda :) zalezy ile gier wygracie

2. Jezeli mierzysz tak wysoko to proponuje wbic najpierw platyne conajmniej, zebrac sklad z ziomkami i zaczac bawic sie w esl'e, potem mistrzostwa polski, europy, i czas na wielki swiat :> ale jak to kolega stwierdzil to jest to szansa zerowa... :> w kazdym razie powodzenia

3. kolega wytlumaczyl

co do rankedow to jeszcze 1 rada: nie obrazaj sojusznikow nawet jezeli mieli by byc najwiekszymi jełopami w histori league of legends to staraj sie ich nie ograzac :>

gra druzynowa to podstawa :3

300 post :>

Opublikowano

to jest liczone osobno, za solo/duo bedziesz miec silver i w opisie bedzie ci pisac silver, a w 5 v 5 bedziesz miec braz , jezeli mialbys w 3 v 3 gold to by ci pisalo w opisie ze jestes w goldzie

btw. proponuje ci zagrac te 5 gier, bo za niedlugo koniec sezonu wiec sie na nagrody zalapiesz :>

nagrody znajdziesz na glownej stronie lola

Opublikowano

no w sumie cos ciekawszego dostaje sie dopiero od golda, bo jest to postac i skin do niej :>

w silverze dostaje sie chyba skin do warda, ramke, i ikone z tego co pamietam

Opublikowano

Nie jestem tego 100% pewny ale CHYBA 31 pazdziernika jest koniec 3 sezonu

najlepiej? nie wiem co ci odpowiedziec, jezeli dolaczysz do istniejacego teamu, ktory ma juz gold to i tak musisz miec z nimi rozegrane 30% gier zeby uzyskac nagrody :s

proponuje ci grac solo, ale naprawde watpie ze uda ci sie w ten sposob zdobyc gold w 1 miech

jezeli ktos cie przyjmie do teamu i rozegrasz z nimi te 30% gier to dostaniesz nagrody, to chyba najlatwiejsza droga

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...