Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem][Hosting, Uruchomienie serwera]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem i to bardzo duży otóż mam serwer na hostingu Ownserver.pl, od 5 dni gdy wchodze na hosting pisze że mój serwer jest wyłączony i moge go włączyć, ale mój serwer był cały czas ON, dzisiaj ludzie zaczeli skarżyć się na bardzo duże lagi więc chciałem kliknąć Uruchom serwer ale to nic nie dawało pisało takie coś, strona ładowała się 30s a potem napis:

Nasza strona nie mogła połączyć się z maszyną na której działa serwer gry.
Może byc to spowodowane chwilową przerwą na sieci w Polsce między naszą stroną a maszyną dedykowaną bądź zbyt dużą ilością połączeń z panelu do maszyny które limitujemy.
W przypadku otrzymywania przez dłuższy czas tego komunikatu oznacza to że na maszynie bądź sieci wystąpiła poważniejsza usterka i pracujemy nad jej rozwiązaniem.
Prosimy odświeżyć stronę bądź wejść ponownie w zarządzanie serwerem i sprawdzić czy ten status występuje dalej.

Dodam że wtedy gdy chciałem sprawdzić czy może faktycznie jest OFF 5 dni temu to tak samo pisało. Serwer jest na wersji 1.5.2 i nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Dzisiaj jak już mówiłem postanowiłem wyłączyć serwer i włączyć bo ludzie mieli lagi. Wyłączyłem go komendą /stop. Wszystko było ok, weszlem na hosting wtedy chciałem go włączyć aż tu nagle wyskoczył ten tekst co wyżej tzn. Nasza strona nie mogła połączyć się z maszyna.... itd. Jestem załamany, napisałem tam do administracji ale nikt narazie nie odpisuje. Nie wiem czy tylko mi się tak dzieje czy komuś jeszcze, prosiłbym o pomoc lub czy da się jakoś np za pomocą FileZilli włączyć serwer czy jakoś inaczej? Prosiłbym o pomoc co zrobić, muszę włączyć ten serwer, jakby co ma 40 slot. Z góry dzięki za pomoc Daje 55555555+++++++++

Opublikowano

Na ownserver.pl są ostatnio jakieś bugi. Wczoraj już pomagałem komuś przy tym, taki sam problem. Niestety przez stronę nie włączysz tego servera. FireZilla nie ma consoli, jednak Bitvise SSH Client ma. Niżej dam ci download, logujesz się na ftp i wyskakują ci 2 okienka, to czarne to consola, a to 2 to transfer plików. W tym czarnym piszesz

service minecraft start

http://dl.bitvise.com/BvSshClient-Inst.exe

Skan nie potrzebny, gdyż to oficjalna strona tego programu.

MPC Hejter Team Leader

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...