Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na Bukkita !

YoVark

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sieeemanoo .

Potrzebuje waszej pomocy . Szukam pluginu na podserwery. Powinniście wiedzieć o co mi chodzi . Takie coś jak mają na serwie mc4u , majkrafci , trollcraft lub inne . Plugin zapisuje eq na każdy podserwer . Np zmieniasz podserwer z PvP na Hardcore i eq też się zmienia itd. Bardzo potrzebuje tego pluginu na swój serwer ! Czy ktoś z was zna może jego nazwę ? Proszę , to dla mnie bardzo bardzo bardzo ważne . :///

Opublikowano

a masz kilka serwerów?

(Te pluginy co oni maja sa autorsko napisane)

Poszukuje Współ własciciela na serwer minecraft

zglaszac sie prosze na pw

Opublikowano

MC4u, majkrafci, trollcraft i inne tego typu servery, mają w swoim składzie 90% autorskich pluginów. Niestety na pod servery też autorski. Musisz sam napisać, lub kogoś wynająć, ale na pewno nie zrobi ci tego za darmo.

Jak ktoś będzie się spierać, to pisałem z administracją trollcraft i mc4u.pl, każdy mówił, że większość pluginów to autorskie :P

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Wiem że mają dużo autorskich ale miałem nadzieję, że istnieje też taki plugin który siedzi w necie i tylko czeka na mnie :/ ..

dzemu, nie nie mam .

mam tylko 1 serwer na którym chciałem to zrobić .

Opublikowano

Wiem że mają dużo autorskich ale miałem nadzieję, że istnieje też taki plugin który siedzi w necie i tylko czeka na mnie :/ ..

dzemu, nie nie mam .

Nie dawaj jako przykład dużych serverów, bo u nich takie popularne pluginy to tylko Essentials, jego wytyczki i możliwe jakieś 2 pluginy. Oni mają autorski plugin na rejestracje, autorskiego PEX'a a co dopiero takie skomplikowanie :P

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

KakuProp dzięki . A ciężki ten plugin w konfiguracji ?

Kicha wiem przecież u mc4u nawet permissions jest ich produkcji . ;/ ale napisałem ten temat bo szukam takiego pluginu jak w temacie .

Opublikowano

To działa na podstawie tego np mam 10 serwerów na ownserwer(Bardzo mi się podoba ten hosting) i jeden mam na główny czyli tam gdzie są teleporty to innych typów gry. Musiałbyś mieć autorski plugin na to by przenosiło na inny serwer! I wtedy robię na np którymś serwerze typ Survival. I tym pluginem autorskim z np majkrafci robię teleport to serwera survival... Więc to działa na takiej zasadzie.

Opublikowano

No okej ale nie stać mnie na 10 serwerów. Ledwo za 1 płace :) .

To działa na podstawie tego np mam 10 serwerów na ownserwer(Bardzo mi się podoba ten hosting) i jeden mam na główny czyli tam gdzie są teleporty to innych typów gry. Musiałbyś mieć autorski plugin na to by przenosiło na inny serwer! I wtedy robię na np którymś serwerze typ Survival. I tym pluginem autorskim z np majkrafci robię teleport to serwera survival... Więc to działa na takiej zasadzie.

No okej ale nie stać mnie na 10 serwerów. Ledwo za 1 płace :) . A darmowych hostingów nie ma ;d ..

Opublikowano

No dobra to inaczej. Napisze dla mnie ktoś plugin który będzie zabezpieczał czyjeś eq gdy zmieni serwer komedną /serwer ? Coś w tym stylu. Please. Jak ktoś zrobi taki plugin i będzie działał dobrze to moge dać adma na serwerze .

Opublikowano

@UP Po części możesz użyć BungeeCord, ale serwer nie będzie wybierany poleceniem /serwer :P

Na serwerach MC4U jest autorski plugin... ;)

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

@UP Po części możesz użyć BungeeCord, ale serwer nie będzie wybierany poleceniem /serwer :P

Na serwerach MC4U jest autorski plugin... ;)

Wiem że u nich są autorskie pluginy. W jakiej części mogę uzyć bungee cord? Aaa ii nie ma już prawie downloadu do niego w necie. I pytanko. Bungee cord wymaga kilku serwerów czy oddziela to wszystko na 1? Bo ja nie mam kilku serwerów. Wszystko to chce na 1 zrobić . A komende /serwer sam mogę później dodać. Tylko chodzi mi o te kilka serwerów w 1 . ;ddd Proszę o szybką odpowiedź .

Opublikowano

Czyli ty chcesz zrobic kilka swiatow, a nie serwerow, bo jak bys chcial kilka serwerow to bys musial je miec.

585051449511123978085.jpeg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@up.

1. Odkop

2. To nie plugin tylko silnik..

@topic.

http://ci.md-5.net/job/BungeeCord/

Filmik jak to ogarnąć jest na kanale TreektTV, nie podeślę teraz linku bo nie jestem na pc :)

Łatwe do skonfigurowania lecz potrzebujesz min. 2 serwery.

Na 1 serwerze stawiasz silnik BungeeCord

Na 2 serwerze stawiasz twój serwer np FreeBuild

No i oczywiście do każdego serwera musisz mieć osobny serwer wykupiony ponieważ na 1 slotowcu nie zrobisz kilku serwerów :)

@down.

Bezmyślny post zawsze trzeba dojebać nie?

BungeeCord można podpiąć pod Bukkita.

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Spigot + Bungeecord, ale problem o.O

Ale on napisał że szuka pod Bukkita, Nie Pod Spigota.

Na początku Pomyślałem, że to takie, no że nie wiem. No .

Na początku Pomyślałem, że no nie wiem co z tym zrobię, a potem sobie pomyślałem.
o Zapale i zapaliłem i tyle.

tatuaz-marihuana.jpg

Opublikowano

Możliwe, że nie zna Spigota, który daje radę, przy mniejszej ilości ram.

BungeeCord + Spigot, załatwia problem teleportacji między serwerami.

Dodatkowo polecam skrypt w shellu do zarządzania światami, po drobnych modyfikacjach dobrze się sprawdza
https://raw.github.com/sandain/MinecraftServerControlScript/master/minecraft_server

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...