Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gothic 2

adas6664

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj zainstalowałem gothic 2 bez dodatku. Niestety mam problem z rozdzielczością gry;/

Po uruchomieniu gra włącza się w oknie, które jest trochę ucięte. Przeszkadza to w dobrej rozgrywce i nie odczuwam już takiej przyjemności z grania jak kiedyś.

Znalazłem w necie poradę z edytowaniem pliku gothic.ini, żeby zmienić w nim rozdzielczość, lecz i to nie pomogło.

Mam Windows 8 na lapku, może to być głowna przyczyna??

pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ;)

Opublikowano

To nie dopasujesz rozdzielczości w grze do Twojej. To stara gra i nie obsługuje takich szerokości. Będziesz miał niestety te czarne paski. :(

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

To nie dopasujesz rozdzielczości w grze do Twojej. To stara gra i nie obsługuje takich szerokości. Będziesz miał niestety te czarne paski. :(

Gówno prawda. Ja mam laptopa 1366x768 i każdą grę mam bez czarnych pasków. Wystarczy uruchomić wujka google. Dziękuje.

Opublikowano

Up

Jak napisałem wcześniej mam Windows 8 x64

Znalazłem na Youtube filmik gdzie jest pokazane edytowanie pliku gothic.ini. Tam można wpisać własną rozdzielczość, która można bezpośrednio ustawić w grze. Niestety i to nie podziałało. Co do wypowiedzi peyto666 szukałem w necie rozwiązania i jak na razie nic nie znalazłem.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...