Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gra się wyłacza i zacina kompa

michu9829

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak gram sobie w bf p4f gram z 1h 1,5h po czym ŚCINA KOMPA i restart dzisiaj juz 2 razy restartowalem kompa z tego powodu :angry: .Wkórzyłem się zmniejszyłem wszystko w grafice jakość bardzo niska rozdzielcość 640x480 (chyba) klikam graj teraz program BF P4F Aplication przestał działać :angry: (foch forever).

mój komp nie jest najlepszy ale na xp grałem bez problemów więc:

win7 x64 ultimate

intel core 2 duo 1,9 podkręcone do 2,1

gforce gt 220 (512 MB)

GA-965-PS3

ram 1 kostka 2 GB

widać że nie jest najlepszy :(

Opublikowano

Czy było niebieskie okno?

Możliwe przyczyny: przegrzewa się grafika. Spróbuj zainstalować program do sterowania obrotami wiatraka np. riva tuner.

przeciążenie ramu - zadbaj, aby w tle nie działały inne programy, które będą konsumować pamięć.

Opublikowano

To jeszcze pobierz ccleaner i przeczyść rejestr, do tego wywal niepotrzebne pliki z kompa etc.

Jeszcze odkurz komputer w środku, wbrew pozorom to teżma duży wpływ.

436951440626370320491.png

Opublikowano

To jeszcze pobierz ccleaner i przeczyść rejestr, do tego wywal niepotrzebne pliki z kompa etc.

Jeszcze odkurz komputer w środku, wbrew pozorom to teżma duży wpływ.

więc ccleaner mam korzystam od dłuższego czasu ale kurz w kompie jak spojrzałem KOSZMAR radiator procesora praktycznie wszystkie szparki zawalone kurzem zasilacz też zawalony krótko mówiąc to chyba przez kórz więc gdy będę miał czas (najprędzej w weekend go wyczyszczę i zobaczymy)

oraz mam pytanie bez związku z tematem wątku więc:

CPU: i7 4770k l GPU: MSI GTX 770 TwinFrozr l RAM: 8GB GoodRam @2000Mhz l Cooler: ThermalTake SilverArrow SB-E l MOBO: MSI Z87 G45 Gaming l Case: Zalman z11 plus l PSU: SilentiumPC Deus m1 550W l SSD: OCZ Agility3 60GB l HDD:Seagate Barracuda 1TB

na serio masz takiego kompa bo dla mnie to marzenie :( a o necie nie mam co gadać ;(

Opublikowano

Ta, kilka lat zbierałem, a bp4f i tak się tnie i crashuje xD

Kasa wydana w błoto... :D

Nie no, komputer ma mi posłużyć na kilka najbliższych lat i z taką myślą był składany, a co do Twojego kompa mógłbyś zainwestować jeszcze z 20zł w pastę termoprzewodzącą, np. MX2 i wymienić ją na procesorze i karcie graficznej.

To jest pasta, którą się daje pomiędzy procesor a radiator i ona powinna być co jakiś czas wymieniana, bo potem temperatury wzrastają i komp gorzej chodzi, nie jest to nic trudnego, ale jak nie masz pasty, to nie zdejmuj radiatora.

Koszta są małe, a zabieg wart świeczki ^^

436951440626370320491.png

Opublikowano

Chodziło Ci na XP bo XP mniej zżera ramu, jak chcesz grać na np. Windows 7 musisz dokupić jeszcze 1 kość z 2 gb i takie coś jak BFP4F z pewnością chodzić będzie

LOL

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

WIĘC moje wnioski są takie

po formacie gra się fajnie a jak odpale gamebostera to pieknie prawie bez ścin

komp był zaśmiecony zawalony różnymi niepotrzebnymi śmieciami

zmieniłem wina ultimate x64 na home premium x32 i się gra (jak wyżej napisane) PIĘKNIE

wreszcie nie ścina kompletnie kompa xD

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

post chyba już na pewno do zamknięcia

Opublikowano

@up

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

post chyba już na pewno do zamknięcia

Jeśli już to temat:D
;Dpozdro

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...