Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomoc w instalacji moda(skiny dla ludzi)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż chcę zainstalować moda na skiny robotów(nie z Warsztatu), pobrałem jedną paczkę i próbowałem zainstalować...

Po przeczytaniu sprzecznych i nieaktualnych poradników w sieci spróbowałem wszystkich metod jakie znalazłem, spróbowałem zrobić też zgodnie z readme, ale albo był error, albo nie działało, albo zmieniał się tylko obrazek w menu.

Więc tak, zawartość paczki(lista plików):

-tf

-materials

-models

-bots

-boss_bot

[dużo modeli]

-demo

[modele]

-engineer

[modele]

-heavy

[modele]

-medic

[modele]

-pyro

[modele]

-scout

[modele]

-sniper

[modele]

-soldier

[modele]

-spy

[modele]

-player

-items

-mvm_loot

-all_class

[coś w formacie vtf]

tf2.gamebanana.com/skins/125501

Proszę o instrukcje jak zainstalować tego moda na chwile obecną(21 września 2013).

Oczywiście polecą Like'i. Zgodnie z tradycją.

// linki w code

wybacz

Opublikowano

Wchodzisz w ..Steam/steamapps/common/Team Fortress2/tf2/custom (jeśli nie masz folderu custom to go tworzysz). Tworzysz w nim folder o obojętnie jakiej nazwie. Wybierasz paczkę, którą chcesz zainstalować i wklejasz z niej folder materials do poprzednio utworzonego folderu.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Wchodzisz w ..Steam/steamapps/common/Team Fortress2/tf2/custom (jeśli nie masz folderu custom to go tworzysz). Tworzysz w nim folder o obojętnie jakiej nazwie. Wybierasz paczkę, którą chcesz zainstalować i wklejasz z niej folder materials do poprzednio utworzonego folderu.

Nie działa... Zrobiłem

C:\Program Files\Steam\SteamApps\common\Team Fortress 2\tf\custom\tron\materials ...

, odpaliłem i nic. Nawet nie zmienił się obrazek w menu. Może jest coś złego z paczką?

Opublikowano

Coś robie źle... tylko co?

65si0z.jpg

Jest w tym jakiś błąd? Może trzeba coś ustawić w ustawieniach TF2? Trzeba czegoś a la ModLoader do MC?

Jakie ss'y są jeszcze potrzebne żeby "zdiagnozować" błąd?

Opublikowano

Jestem nowicjuszem, grałem w TF2 jakieś pół godziny z czego całość to sprawdzanie czy działa. To znaczy że skiny działają tylko w jakimś trybie? W takim razie całkiem możliwe że działa tylko źle sprawdziłem. Nie da się ich użyć na normalnych graczach w multi?

Opublikowano

Wielkie dzięki, da sie jakoś użyć tych skinów w normalnym trybach czy trzeba szukać innego moda? I jak takiego zainstalować?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...