Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Co Zrobić Jeśli Logowanie Pada?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mała Poprawka :D Nowy sposób podobno działa (jak piszą na e-pvp)

1.Łączymy się przez Putty

2.Przechodzimy: cd /usr/rain/auth

3.Edytujemy plik: ee auth.sh

4.Wpisujemy tam:

#!/bin/sh 
./auth 
sleep 60*5 
./auth.sh 

Chyba jakoś tak.Wrazie czego zostawiam wam tutek z e-pvp:

http://www.elitepvpers.de/forum/metin2-pserver-guides-strategies/438821-howto-auth-server-fixxen.html

Opublikowano

Ok ja mogę sprawdzić tylko jak zmusić żeby logowanie padło na zawołanie :P

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Jak pada ci logowanie to musi wkońcu paść :P @Zuleer jak sprawdzić portmapa?Mam all porty i nadal pada :/

Opublikowano

jak ci się kropka na czerwono świeci to padło ;x wystarczy że włączysz rlg metina i działa ;>

Opublikowano

Można w CRON'ie pogrzebać... Gdzie ja mam "kliknąć" Enter? Ja na swojej myszce (standardowej) takowego przycisku nie mam ;( (jak masz taki przycisk to napisz jaki to model chętnie kupię <taki przycisk to przydatna rzecz>)

Opublikowano

Zuleer , po huk sie wypowiadasz jak nie masz pojecia w tej kwesti ? (80% twoich postow w zasadzie takich jest z twojej strony obserwujac twoj profil)

logowanie mi pada przez autoryzacje na zewnetrznym IP.

Jutro sprawdze i dam znac.

Dam juz 5 za danie mi nowej nadziei :D

Opublikowano

@carbonik to działa ale tak samo jak ./auth Czyli działa na ten moment i znów login off -_- Pisałem w tej sprawie do @Kudlaty320 ale on mówi że za rozwiązanie tego problemu zapłacił i niechce się podzielić wiedzą,Z tego co na e-pvp wyczytałem to trzeba mieć chyba jakieś pliki ale nie jestem pewien.Tam też toczy się dyskusja na identyczny problem i wszyscy się wspierają :)

Opublikowano

huh...ja mam na to skrypt który napisałem do mojego...serwera. Może niedługo napisze tut...się zobaczy. Nie jestem za rozpowszechnianiem prywatnych serwerów więc jestem przeciwny uploadowaniu tego wszystkiego. ^^

Powiem tyle że do edycji są dwa pliki auth i start.

xxx

Opublikowano

dodałem plik auth.sh dałem do środka ten skrypt. wlaczam serwa wpisuje te cd/usr/rain/auth a potem ./auth.sh i pojawia sie jakis blad permission.

POKI CO NIE DZIALA!!

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

dodałem plik auth.sh dałem do środka ten skrypt. wlaczam serwa wpisuje te cd/usr/rain/auth a potem ./auth.sh i pojawia sie jakis blad permission.

POKI CO NIE DZIALA!!

wejdz przez ftp i ustaw temu plikowi chmod 777 (uprawnienia pliku)

Opublikowano

próbuję wejść tak:

cd /usr/rain/

później ./logsrv.sh

i pisze albo command not found albo permission denied lub no such in directory or file.

co jest nie tak... chce poprostu uruchomic plik logsrv.sh ktory znajduje sie w /usr/rain/

wezcie pomozcie ew. pw :)

userbarwb.png

Opublikowano

@carbonik po co to ? wejdz do /usr/rain/auth (jak juz wpisałeś ten skrypt) i ./auth.Powinno zacząć działać ;)

Opublikowano

./auth się odpala ale auth.sh już nie. pisze ciągle permission denied. nadałem chmody 777 w ftp i w virtualpc tez przyznałem chmoda i nic.

userbarwb.png

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...