Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyłączanie laptopa przy dotknięciu kabla.

Solymr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dość uciążliwy problem, z którym borykam się od dłuższego czasu.

Otóż mam laptopa, który po prawej stronie ma dwa wejścia USB, obok wejście np. na monitor, i wejście UTP.

Wygląda to mniej więcej tak.

1379777598-U141743.jpg

Najpierw nie działało wejście UTP, tzn. po włożeniu kabla, w komputerze pojawiał się napis "Kabel sieciowy jest odłączony". Jednak teraz, z tym wejściem jest wszystko ok.

Gorzej jest z wejściami USB. W tym drugim od lewej (na rysunku) mam aktualnie podłączoną myszkę, i przy lekkim popchnięciu wtyczki, laptop się wyłącza, i nie chce się włączyć. Wyjmuję baterię, wkładam ją ponownie, i już wszystko działa.

Drugie wejście USB, powoduje wyłączanie się komputera, gdy tylko coś tam włożę, np. Pendriva. Czasem jednak nic się nie dzieje.

Sprawdzałem gniazda USB, nie ma żadnego zwarcia, nic nie jest wykrzywione. Sprawdzałem też inną myszkę, problem także występował. Co może być tego przyczyną?

Opublikowano

Nie. Nie były mi nigdy potrzebne do poprawnego działania.

Dodam, że mam system Windows XP SP2. Niedługo będę go formatował, zainstaluję SP3.

Opublikowano

no to zapewne masz problem z laptopem tutaj tak ci nikt nie powie od rysunku z painta najlepiej to idź do serwisu i niech ci powiedzą co to jest jak coś drobnego to powiedz dziękuje i tyle i zrobisz se to samo za prawie darmo

mi chcieli wcisnąć 2 wiatraki do gpu za 250zl a w angli kupiłem za 10funtow (50zl)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...