Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

procesory.

panowielepsi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedługo chcę planować kupno laptopa. Jak mogę porównać czy jakaś gra będzie chodzić?

Ram i karta graficzna to prosto, ale jak jest z procesorem?

Np;

Czy jeśli mam mam Pentium 4 3.2GhZ to a gra wymaga Duo 2.2?

Intel i3 2.2 a Duo 2.4ghz itp.?

Drugą sprawą jest czy jeśli są " minimalne wymagania" to są wymagania na minialne detale i rodzielczośc i na 25fps?

Polećcie laptop:

4gb ramu ddr3( z możliwością rozszerzenia)

Procesor trudno powiedzieć bo nie wiem jak to jest z nimi :)(No taki, aby gry uciągał)

Karta graficzna 1gb ddr5 256bit

-Brak os albo win7

Patrzyłem trochę, ale się na tym średnio znam tylko to co poczytałem i też nie wiem czy te info było rzetelne. Do 2000/2100złotych- tak wiem mało, ale więcej chyba nie załatwię :)

Niektóre laptopy w tej cenie, mają dyski ssd a nie hdd czym się różnią?(Szybkością wiem, ale tak szerzej?)

Opublikowano

Jak w laptopie za 2100 jest SSD to do gier się nie nadaje, bo reszta podzespołów jest słaba. Najlepiej będzie jak dołożysz do Lenovo Y580. Co do wymagań to to są do PC ale i tak kłamią :D

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Wymagania są do pc? Różnią się wymagania laptopa i pc?

Laptop za 2k nigdy nie osiągnie wydajności stacjonarnego za 2k. Niby cyferki podobne ale jakoś dużo mniejsza.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

P4 to zabytek. Tak samo jak C2D. Jak już kupujesz nowy laptop to najlepiej patrzeć na to czy jest i3 , i5 ,7. Innych nie opłaca się brać. Druga sprawa to taka, której jest generacji. Najlepiej jak jest Haswell (czyli np. i5 4430). Ujdzie też jak jest IVy Bridge (np. i3 3240). Najlepiej to właśnie na to patrzeć. Zrozumiałeś coś? :D

Opublikowano

Znaczy, gram na x360 oraz ostatnio na laptopie : Asus x73s z : i3 2310 2.1Ghz 4gb ramu i jakąś kartą graf 1gb ddr5 128bitów.

Ogólnie muszę zobaczyć tego laptopa co polecasz xD sekunda

2800 stanowczo za dużo ;/

A decyduję się na kupno konsoli, bo wchodzi kolejna generacja (ps4 i xbone)

Znajdziesz jakiegoś lapka do 2000/2100złotych? Sądzisz, że ile pogram na tym laptopie?

Do gier lepiej i3 3.2GhZ czy i5 2.5GhZ?

Opublikowano

:3 Sprawdzałem na innych stronach . Rodzice jakoś mnie zaskoczyli i powiedzieli, że dołożą jeszcze 500złotych ;X :D

Tak jakby było 4gb z możliwością rozszerzenia do 8 byłoby miło :) Spokojnie wystarczy mi 500gb hdd :)

Zmienia się laptop? Procesor będzie trochę za słaby do niektórych gier:

Tomb Raider(i5 2.66 Ghz)- pewnie i tak nie znajdzie się taki procesor za taką cenę xD

i5Fa

Far Cry 3 (i3 2.93GhZ)

Matko... mieszasz strasznie : D

Chcesz grać, a decydujesz się na notebooka lub stacjonarnego Xbox'a ?

Najlepiej wyjdziesz kupując stacjonarnego PC.

Mam teraz xboxa i chcę kupić laptopa.

Nie ćwiczę na w-f (pokrzywka wysiłkowa) i mam 3h wolne w środku jednego dnia i nie mam jak na ten w-f iść.(Pierwsza i druga matematyka a dwie ostatnie to fizyka i chemia :X) ;)

Więc pogram sobie albo pooglądam coś- mam w szkole wi-fi xD

Opublikowano

Ja na twoim miejscu nie brałbym lapka do szkoły bo jak coś zniszczysz (ktoś ci zniszczy) to sobie nie wybaczysz więc lepiej mocny PC zamiast cherlawego lapka.

Jeśli mówisz że rodzice dołożą to tych pieniędzy nie szanujesz skoro lapka masz zamiar do szkoły brać

Skoro masz do dyspozycji ok. 2500zł to

Np : http://www.morele.net/inventory/info/X7bEY4/

Na tym zestawie pograsz w BF3 na ultra nawet w FHD , a wszystkie inne gry to dla niego pestka ( oprócz C3)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Każdy w-f spędzam w bibliotece (chill-outowe miejsce) i raczej go tam nie zniszczę- nosiłem przez pół roku netbook'a i nic mu się nie stało.(potem go sprzedałem)

Już pisałem dlaczego nie chcę kupować komputera. Często też gram razem z kumplami, własny laptop będzie jak znalazł ;).

Chyba logiczne, że skoro 2.5k to Lenovo Y580.. Taki w tej cenie tylko .

Ale przecież :

Lenovo Samsung

2.300 2.333

1 tera hhd 500gb hdd

i3 2.4GhZ i5 2.5GhZ

nVidia GeForce GTX660m AMD Radeon HD 7670M 2GB

Reszta chyba tak samo. Więc czemu się upierasz przy tym z lenovo chociaż ma gorszy procesor i kartę graf.?

.

Opublikowano

Wiesz masz zamiar kupić sprzęt wysokiej klasy do gier , ale przypomnij sobie że TO JEST POLSKA tu każdy każdemu zazdrości .

Miałeś netbook'a ? Spoko , słaby sprzęt 95% osób w szkole miało lepszy , ale kupujesz dobry sprzęt i ktoś "niechcący" może go upuścić ,sturchnąć .

Grasz w szkole ? Siedzisz w bibliotece ? W 99,99% szkół są komputery w bibliotekach , a na nich jest internet.

Chcesz pograć z kolegami ? Kup Dobry komputer i ich zaproś , milsza atmosfera i 100% pewności że go nie zniszczą bo w 50% Polskich szkół są dręczyciele którzy jak to powiedzieć " nie są najmilsi " :)

Więc za tą cenę masz 3-4x razy lepszy komputer i pewność że pięniądze się nie zmarnują

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Każdy w-f spędzam w bibliotece (chill-outowe miejsce) i raczej go tam nie zniszczę- nosiłem przez pół roku netbook'a i nic mu się nie stało.(potem go sprzedałem)

Już pisałem dlaczego nie chcę kupować komputera. Często też gram razem z kumplami, własny laptop będzie jak znalazł ;).

Ale przecież :

Lenovo Samsung

2.300 2.333

1 tera hhd 500gb hdd

i3 2.4GhZ i5 2.5GhZ

nVidia GeForce GTX660m AMD Radeon HD 7670M 2GB

Reszta chyba tak samo. Więc czemu się upierasz przy tym z lenovo chociaż ma gorszy procesor i kartę graf.?

.

Dojebałeś.... gtx660m gorszy od 7670m? Lepiej sprawdź w internecie..

A procesor.. Nie ma przypadkiem za 2,5k już z i5?

Opublikowano

Dojebałeś.... gtx660m gorszy od 7670m? Lepiej sprawdź w internecie..

A procesor.. Nie ma przypadkiem za 2,5k już z i5?

Patrzyłem na model, który podałeś (link z allegro). Okej :) Poczytam jeszcze o tym modelu i możliwe, że się zdecyduje. Dzięki jak coś to będę pisał

Opublikowano

Jak tak się kłócicie o to żebym brał tego pc.

Doliczając cenę porządnej klawiatury (100zł) oraz monitora (300zł) nie uzbieram tyle.

Laptopa bd często nosił do przyjaciół, aby tam grać. (Wyżej już chyba pisałem dlaczego).

Taki mały plus, często są małe przerwy w dostawie prądu(albo i dłuższe) na laptopie zdążę na pewno zapisać stany gry lub dokumenty.(Będę musiał kupić jakąś tanią baterię pod ten model, bo przez takie granie z baterią i ładowarką szybko baterie siadają).

Mam takie biurko, że ciężko byłoby gdzieś tam wcisnąć monitor(max. 19') i będzie pod tv..

Jak już tak piszecie to raczej polecacie czy raczej odradzacie słuchawki bezprzewodowe?(z niższej półki cenowej)

Mam teraz niby dedykowane dla gracza, są spoko ale wolałbym bez kabla jednak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...