Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grafiką.

Shiniox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam Geforce 7300GT i mały problem :D

Odpadł mi wiatraczek od dołu od karty.

Włożyłem go znowu i normalnie się kręci ale tak jakoś troche inny dzwięk itd.

Mogę grać na tym w lola, nie spali sie czy coś? :p

Co robić z tym ogólnie ?? :p

Opublikowano

Nie włożyłeś go przypadkiem odwrotnie? Sprawdź to dokładnie. Podłóż rękę, i sprawdź czy chłodne powietrze leci na kartę graficzną, a nie w drugą stronę.

Opublikowano
http://wrzuc.se/i/523da7a36d7da

Macie tu SSa po 15 minutach gry w lola.

Na pewno dobrze włożyłem, bo dało się tylko jedną stroną.

Zasilacz jakiś z czarnej listy, to ważne jaki ? :p

Ogólnie mi chodzi o to, że niby dobrze dobrze działa, ale tak jakby był jakiś poluzowany i mógłby wypaść w każej chwili :P

Opublikowano

Temperatury rewelacyjne nie są ale są w normie. Pewnie suszara jak przy 100% jest :D Jak się komputer nie wyłącza to wszystko w normie ;)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Skoro Ci wcześniej wypadł, coś musiało być nie tak, być może jakaś część odpadła. Byłoby dobrze, gdybyś wrzucił zdjęcie wnętrza komputera, szczególnie tego miejsca, w którym znajduje się wiatraczek.

Opublikowano

Skoro Ci wcześniej wypadł, coś musiało być nie tak, być może jakaś część odpadła. Byłoby dobrze, gdybyś wrzucił zdjęcie wnętrza komputera, szczególnie tego miejsca, w którym znajduje się wiatraczek.

Skoro komputer chodzi, temperatura jako taka jest to nic nie trzeba robić. Jak będzie się wyłączać podczas gry to wtedy można dalej sprawdzać ;)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Hm.. A macie jakieś pomysły co zrobić aby ten wiatraczek się tam trzymał ?

Bo znowu wypadł i temperatury bez niego to 80C na samej przeglądarce ;p

Opublikowano

Poszukaj na allegro tego samego modelu karty graf najlepiej i najtaniej aby byla uszkodzona lecz zeby chlodzenie sprawne :) a jesli nie to kup w jakims sklepie komputerowym wiatraczek np do obudowy za 10-15zl i go jakos zamontuj :D tylko licz sie z tym ze moze byc glosniej niz na orginalnym zwyklym chlodzeniu :D

1377863814-U611928.png

Opublikowano

gt 7300, to shit nad shitem. Powiedz mi jak ty na tym grasz w lol'a xD? bo ja jakoś na 15-30 fps na low nie potrafie.

Z tym wiatraczkiem to tak że on chłodzi dobrze bo ta karta to 3/4 wielkości titana.

Najlepiej to kup nową karte cena to max. 50 zł za te goffno.

graphic.png
Opublikowano

Ja kupiłem na allegro 8600 gt za 50 zł i miałem lola 120 fpsów na low rozdzielczość full HD. Polecam kartę.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

Na tej karcie mam stałe 40fps w lolu na full low, do tego przeglądarka, ts, gg itd spokojnie wszystko mi ogarnia.

Czy takie coś by działało z moją kartą ?

http://allegro.pl/aab-super-silent-vga-1al-cichy-wentylator-20db-i3561575341.html

Mówicie że 8600GT za 50zł, to moglibyście mi jakąś znaleść? Miałem już ją ale mi się zapsuła, artefakty.

I czy opłacalne jest zmienienie na nią jeśli mam zasilacz bombe ? xD

Opublikowano

Widze ze kolega z Rzeszowa ;) Niedawno widzialem na rzeszowiaku ;p 9600gs 512mb 256bit od gainwarda za 80zl :) a chyba warto dolozyc te 20zl do takiej karty :D

1377863814-U611928.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...