Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lista Dobrych Anime ;D

Nellu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszę ten temat, bo chcę się podzielić z wami tytułami Anime, które według mnie naprawdę opłaca się obejrzeć.

Wszystkie te serie klasyfikuję jako naprawdę bardzo dobre i spośród wszystkich tytułów obejrzanych przeze mnie w ciągu dwóch lat te naprawdę zapadły mi w pamięci.

Nie będę ich jednak opisywał, bo nie chcę spoilerować :D

Tengen Toppa Gurren Lagann

To anime zdecydowanie zasługuje na miano najlepszego jakie oglądałem. 24-odcinkowa seria dzieli się na dwa etapy ( Od 1 do 15 i od 17 do 27 ). Czytałem wiele opinii na temat tego anime i wiele osób wypowiadało się, że drugi etap jest o wiele, wiele lepszy od pierwszego. W sumie muszę przyznać im rację. Anime jest naprawdę niesamowite, fabuła i ogólnie rozwój wydarzeń jest "nie z tej ziemi". Co prawda było to moje pierwsze poważnie oglądane anime poza DB, ale to nie zmienia faktu, że jak dotąd nie oglądałem nic równie zajebistego :D

Naprawdę polecam każdemu kto uwielbia nieszablonową fabułę, zajebiste openingi, dobrą muzykę, dobrą animację i komu się znudziły serie o nastolatkach w liceach.

Oczywiście 10/10 w kategorii najlepsze anime - przygodowe - jakie kiedykolwiek widziałem.

Steins;Gate

Kiedyś nie rozumiałem po co ogląda się anime drugi, trzeci raz skoro można inne. W sumie jest to głupie, ale Steins;Gate to kolejna produkcja, która się wyróżnia. Przez pierwsze 7 odcinków miałem do niej mieszane uczucia, ale później niesamowicie mi się spodobała. Sam opening to po prostu mistrzostwo. Jeżeli chcesz oglądać to anime to koniecznie musisz oglądać opening. W sumie nie wiem co więcej mogę o tej serii powiedzieć, bo zdradziłbym fabułę, która jest tak niesamowicie zaskakująca, że szok. Osobiście mówiąc, seria tak mnie wciągnęła, że moje myśli były zajęte tylko tym anime.

Oczywiście 10/10 w kategorii najlepsze anime psychologiczne - ZAJEBISTE!

Sword Art Online

Szczerze mówiąc, nie rozumiem hejtu na to anime. Co prawda uważam, że powinno się zakończyć na 14 odcinku, ale można przeżyć. Co tak właściwie mi się w nim podobało? Szczególnie temat - uwięzieni w grze online. Pierwszy odcinek oglądałem z takim zacięciem, że szok :D Bardzo, bardzo nietypowe. Do tego świetna muzyka, idealnie wpasowana w sytuację, kreska i cały świat. Świetny! Czekam, aż Oculus Rift zmieni się w takie małe SAO xD

Naprawdę fajne, jeżeli ktoś chce obejrzeć coś wyjątkowego.

Oceniam 10/10 do 14 odcinka, a potem 6/10, bo jest przeciągane, słaby, opening, ending, muzyka, wróżki, etc.

Code Geass

Pamiętam, że jak zaczynałem oglądać Fairy Tail, to to anime było Top1 na shindenie. Wtedy jeszcze miałem zupełnie inne wyobrażenie o tym anime. W sumie po obejrzeniu stwierdziłem, że nie jest tak dobre jak TTGL, ale ma w sobie coś wyjątkowego. To coś właśnie sprawia, że zakwalifikowałem je do moich najlepszych.

W sumie nie zdradzę za dużo jeżeli się spytam.. Co zrobiłbyś, gdybyś miał zamiar zniszczyć imperium zajmujące trzecią cześć świata. Może posiadłbyś moc, która pozwalałaby ci narzucać innym swoją absolutną wolę co? :D

Oczywiście 10/10 . Lubię tą tajemniczość w anime, gdzie wątek jest powoli wyjaśniany.

K

Muszę wymienić jeszcze ten tytuł. Hmm.. Jest inny. Tutaj zdania mogą być mocno podzielone. Nie wyróżnia się jakąś specjalną akcją, ale jest wyjątkowe. To uczucie, które towarzyszyło mi podczas oglądania, mogę porównać do pieszej wycieczki po górach. Czasami jak się zatrzymujesz na postoju widzisz ogrom świata i odczuwasz taką niesamowitą nostalgię.

Mi się naprawdę anime podobało i nie twierdzę, że wam będzie się podobało.

Oceniam na 10/10 .

Shinsekai Yori

Zapomniałem napisać o tym tytule

No, to jest coś. Naprawdę co tydzień czekałem na kolejny, kolejny odcinek. Niesamowity przykład jak prosto można zrobić świetne, tajemnicze anime. Naprawdę nie nudziłem się podczas oglądania ani przez chwilę. Ciekawą rzeczą jest, że to anime nie ma openingu, ale za to ma świetne dwa endingi. Szczególnie drugi.. W każdym odcinku coraz więcej się dowiadywaliśmy o powiedzmy "tajemnicy" i zawsze był ten ending. Naprawdę wyróżniam to anime i polecam.

Zdecydowanie 10/10.

Mój nick na MyAnimeList: Karokendo

Jeżeli ktoś zna równie dobre tytuły, proszę podawać :D

omx6dh6.png

Opublikowano

5 serii dobrych w 2 lata? To ładnie się opierdalałeś, ja z przerwami kilku miesięcznymi mogę ze 20 wartych obejrzenia wymienić ale mi się nie chce

hmm

żeby nie było spamu, można dowalić np. One Outs, Another, Kingdom...

@edit down

No ale z horrorów survivalowych..bez żadnych berserków czy gantzów i elfen liedów..gdzie lepsze znajdziesz? jak nawet nie ma nic?^^ bo mangi są ale anime to już nieXD No to dobra zamianka Another->Bokurano, jak tutaj zaprzeczysz to Cię ustrzelę bo to zajebiste anime było:)

Opublikowano

Czytałbyś dokładniej, przeczytałbyś, że to serie, które spodobały mi się najbardziej i które zdecydowanie polecam.

Co do Another, nie powiedziałbym, że było dobre. Raczej fajne ale nie wiele poza tym.

Według mnie takie które się nadają:

- Angel Beats

- Fate/Zero

- Full Metal Alchemist: Brotherhood

- Ojj, update. Zapomniałem napisać o Shinsekai Yori.

omx6dh6.png

Opublikowano

code geass, steins gate ok ale reszta lol siedzę i płaczę w kącie. GDZIE DEATH NOTE x D

ja sam bym dojebał z 20 serii od siebie ale mi się nie chce xD

NJxbd4x.png

Opublikowano

up mnie się podobało :)

nie wszystkim pasują gusta więc takie listy top anime są błędne i powinno się je porównywać z tymi samymi gatunkami

rmoiyq.png

Opublikowano

Sądze ,że taki temat i tak jest bez sensu bo zaraz lecą spiny kto jakie anime lubi i każdy by dał inny temat.

Mi osobiście podobały się 3 anime z tej serii ,ale chyba dlatego ,że tylko te oglądałem ,a mianowicie SAO , Shinsekai Yori i Steins;Gate.

Powiem,że również dodałbym tutaj parę tytułów od siebie ,ale o gustach się niedyskutuję ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...