Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawko

hlz12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to właściwe forum na takie pytanie ale trudno może ktoś wie. We wtorek otrzymam prawko jazdy, jednak osiemnaste urodziny mam dopiero 8 października, czy mogę jeździć już samochodem, czy dopiero po ukończeniu 18 roku życia ?

Opublikowano

Co za problem? Policja cię nie złapia tak czy siak, bo aut takich jak twoje jest w choj (oczywiście przy przepisowej jeździe), potem po urodzinach możesz już jeździć szybciej jeśli się punktów nie boisz. A jak by cie przed 8 paźdź. złapali, to pokaż prawko i powinni cie puścić :)

21515.jpg

Opublikowano

Jakim cudem już zdałeś prawko na kategorie B, nie mając ukończonego 18 roku życia.

Jak się nie myle, to żeby zdawać egzamin teotetyczny jak i praktyczny, trzeba mieć te 18 lat .... -.-

; *

Opublikowano

Może go zrobili na frajera i może jeździc tymi do 500kg czy jak to tam idzie.

Masz rację. Czyli auta typu Smart. Przed 18 rokiem życia nie możesz jeździć normalnym samochodem według polskiego prawa.

qsz7Vuv.png

Start już 22 września o godzinie 18:00!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...