Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spalone wejście na Głośinik

grzesiu178123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Około miesiąc temu spaliło mi się wejście na Głośnik które jest w Subwooferze. Jaką mam pewność że to spaliło się wejście ? A więc gdy podłączam głośnik który był w tym "SPALONYM" wejściu do wejścia które działa to on (głośnik) działa. I teraz gra jeden głośnik + sub. I tu jest pytanie; Czy da się wymienić spalone wejście ?

Głośniki : ModeCom MC-2060 (http://www.sck.pl/product/Glosniki-ModeCom-MC-2060-2-1/?id=7125)

Wygląd wejścia które jest spalone : To nie jest zdjęcie z moich głośników ale właśnie takie wejście mi się spaliło jakie jest na zdjęciu.

(http://c.wrzuta.pl/wi11675/d387fd63002ca2794ffe6e4c/wejscie_na_glosniki)

+

Opublikowano

Jak by coś się zepsuło to raczej nie jest to samo złącze, a coś we wzmacniaczu. Ale nikt nic nie powie co konkretnie, bo tu wróżek raczej nie ma. Jak chcesz(umiesz) to możesz otworzyć subwoofer i zobaczyć czy na płytce nie widać jakiś śladów dymu, uszkodzonych części czy oderwanych przewodów.

Opublikowano

Tutaj nie raczej jest problemem samo złącze, a coś w elektronice. Jeśli nie widać żadnych śladów zepsucia się jakiejś części, to sam raczej nic nie zrobisz. Chyba że masz przynajmniej jakiś podstawowy multimetr i umiesz go używać, wtedy możesz pomierzyć i spróbować znaleźć przyczynę. A jak nie umiesz tego to nic nie zrobisz.

A to czy dwa głośniki będą działały z jednego wyjścia to zależy od mocy kanału wzmacniacza, od tego ilu watowe są głośniki a także od tego jaką mają impedancje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...