Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Info: Zapowiedź kolejnego eventu !

maxisst

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak widać ANet nie odpuszcza, dopiero dali nam smoka, a już szykują kolejne Living Story :

Jak myślicie co takiego to będzie ?

Ja osobiście obstawiam nowego Wolrd Bossa :D

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Może dodadzą jakieś tereny dalej na zachód. Poza tym "A bad seed" cos mi się wydaje że poznamy drugie drzewko sylvari :)

graphic.png

Opublikowano

Może dodadzą jakieś tereny dalej na zachód. Poza tym "A bad seed" cos mi się wydaje że poznamy drugie drzewko sylvari :)

Chyba nie grałeś Sylvari :)

Ogółem Sylvari jest podzielone na Dream (dobrzy) i Nightmare (źli).

Gildia spekuluje o powrocie Scarlet, ale to dopiero za jakiś czas ^^

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

W samej fabule sylvari pojawia się wątek drugiego drzewa. Ogólnie uważa się że sylvari są smoczymi minionami gdyż inne smoki nie mogą ich kontrolować. Nightmare to sylvari którzy uważają że ich rasa nie powinna trzymać się zasad z tabliczki centaura a zabijać. I to jest kolejny powód który przemawia za tym że sylvari są z natury źli. Więc jeżeli mamy już informacje że gdzieś jest drugie drzewo to raczej jest ono złe. Więc Bad seed jak najbardziej tutaj pasuje ;p

graphic.png

Opublikowano

W samej fabule sylvari pojawia się wątek drugiego drzewa. Ogólnie uważa się że sylvari są smoczymi minionami gdyż inne smoki nie mogą ich kontrolować. Nightmare to sylvari którzy uważają że ich rasa nie powinna trzymać się zasad z tabliczki centaura a zabijać. I to jest kolejny powód który przemawia za tym że sylvari są z natury źli. Więc jeżeli mamy już informacje że gdzieś jest drugie drzewo to raczej jest ono złe. Więc Bad seed jak najbardziej tutaj pasuje ;p

Poddaję się !

Trzeba podszkolić angielski, bo widać całej fabuły nie dałem rady ogarnąć :D

Opublikowano

Jak jesteś ciekawy to tu masz jeszcze trochę.

Podstawą religii sylvari jest tablica Ventari, centaura który miał dość wojny z ludźmi
więc udał się na miejsce dzisiejszego pale tree . Przed śmiercią spisał zasady
którymi się kierował i jak uważał każdy powinien według nich postępować.
Pierwsi sylvari po przebudzeniu znaleźli tą tablicę i postanowili żyć według
jej zasad. Nightmare zrezygnował z tych zasad na rzecz "zła". Uważali
że są stworzeni do czegoś innego. Należy zauważyć że ze smoczej korupcji nie da
się wyzwolić tak samo jak z Koszmaru. Sylvari jako rasa absorbują wiedzę swych
poprzedników która jest dołączana do snu. Więc zasady Ventari trafiły do Snu.
Zakładając że nikt inny nie mógł narzucić im innych zasad stały sie one
podstawą ich postępowania. To może wyjaśnić czemu nie są źli. W fabule tej rasy
pojawia się tajemnicza postać Malyck który nie pochodzi z The Grove. Czyli musi
istnieć gdzieś na zachodzie drugie drzewo. Nie pamięta on nic oraz mówi że nie
wie nic o Śnie. Polują na niego wysłannicy Koszmaru.

Jak coś , Sylvari to moja ulubiona rasa i wiem o nich sporo :)

graphic.png

Opublikowano

Rozumiem, że grałeś w GW 1 ? :>

Czy są to jakieś opisy spoza gry ?

Opublikowano

Niestety grałem tylko w GW2 a opisy pochodzą z gry. Oczywiscie pare z tych informacji to domysły. Tak jak np 6 smok z Jungli :). Jak interesujesz sie lore a nie masz czasu lub chęci zbierać sam informacjii to polecam kanał na youtube "Wooden Potatoes" dużo ciekawych teorii jednak jest po angielsku.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...