Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]"zarobek" na dedyku za 50zl :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy serwer za 50zł będzie rentowny?

Serwer:

a)maszyna

-procek 1-2rdzenie 2-4 wątki 1.6ghz

-4gb ram

-łącze gwarantowane 100mb/s

-transfer unlimited

b)opis serwera

-typ hard-pvp (nie hejtowac połączenia, przemyślany system)

-is 5-10-20zl

-stosunkowo tanie itemy w is

Czy przy 50-100 osobach na serwerze (nie wiem ile może utrzymać ale chyba tyle to utrzyma), ma on szanse na siebie zarobić?

Nie chodzi mi o to żeby grubą kasę z niego do siebie wyciągać, tylko aby serwer zarobił na siebie/ na wykupienie lepszej maszyny/ zabezpieczenia itd...

Opublikowano

4 ramu utrzyma kilka setek ludzi.

Jeśli IS będzie tani - więcej ludzi będzie z niego korzystać, to za 2 miesiące zarobisz tyle, żeby opłacić go przez kolejne miesiące + starczy na podział teamu :)

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

4 ramu utrzyma kilka setek ludzi.

ilu ludzi ogarnie ten serwer? Kilka setek to 200? 500? 900? :D

Nie bedzie anty ddos- sie stac mnie narazie. Jaka jest bezpieczna ilość graczy (nie moze byc za duzo ludzi na poczatku bo mnie zaczna ddosowac w wtedy to juz dupa :P ).

Opublikowano

Bezpieczna ilość graczy ? Myślę , że z łączem 100mb nie możesz czuć się bezpiecznie ludzie w tych czasach ludzie są zawistni . Jeśli chodzi o kwestie zarobków i tego ile pomieści ta maszyna to 300-380 osób wejdzie cd. zarobków mając nawet 100 osób online dziennie z dobrze rozplanowanym ISem możesz zarobić nawet na siebie tzn . opłacisz maszynę i może Ci zostać np te 50-100zł na jakiś wydatek.

PS. Łącze 100mb można dosnąć vpsem za 19zł z exone ( testowane na własnej maszynie )

fm1y.png

Wejdź w mój profil i zobacz nowości z serwera EmpireOfMetin :)

Opublikowano

Up no tak skrypt na DoS no a co w przypadku ddosa? Nie masz filtrów , brak łącza 1gbps i leżysz + pozostaje kwestia game na którym stawiasz jeśli 34083 no to wiadomo bez łatania dziur się nie obejdzie.

fm1y.png

Wejdź w mój profil i zobacz nowości z serwera EmpireOfMetin :)

Opublikowano

Witam serdecznie szukam sponsora pod serwer mt2 :)

Gdybym byl sponsorem nie stawialbym serwera za 50zl :D .

Lub pomogę w postawieniu serwera .

Jestem technikiem już 3 rok i postawie serwer nawet na Linuxie . Więc proszę jeżeli jesteś zainteresowany ! .

Serwer ukonczony w 98%(pliki, client 100%). Mysle ze bede umial postawic serwer na linuxie.

dodatkowo znalazlem twojego posta:

Z tego co wyczytałem z tego to nie możesz się połączyć jak i z bazą i hostem :D . W całkowitej pewności weź jakiegoś technika zatrudnij :D

no ładnie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...