Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyłaczające Się Logowanie - Czyli Komenda ./auth

carbonik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Wyłacza mi się po jakimś czasie logowanie. Wiem, że trzeba wpisywac komendę cd//usr/rain/auth i pozniej ./auth. Ale gdy uzywam ta komende to ludzie tracą eq i w ogole. Dzieje się to coraz częsciej.

Czy ktos zna jakies wyjscie z tej sytuacj?

4gb ramu

2 x 2.0 ghz

100 mb/s

karta loopback

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Ja zawsze przed OFFem robie

/etc/rc.d/netif restart

Wszystko z FTP /var/db kopiuję i mogę z czystym sercem nie bać się o eq graczy. Chyba, że zrobią coś PO kopii;]

Zawsze przed ./start przywracam^^

regl.png

Tak userzy MPC dbają o regulamin! ^^

Co kryje spoiler?

Jeszcze troszke!

Zaraz będzie koniec.

Żartuje!

Prawie już prawie!

iiii....

Chciało Ci się klikać? o_O

Opublikowano

Dzięki, ale to nadal nie zadawala mnie... serwer ciągle tak będzie padał? Nie ma na to żadnego tutka itp? Kurde 200 osób jest online i nagle wylacza sie logowanie.... szkoda. Czekam na inne opinie. Może ktoś sobie z tym poradził.

userbarwb.png

Opublikowano

Też mam to samo -_- Może trzeba uruchomić Taskera żeby co jakiś czas wpisywał tam auth?Dobrze żeby było jakieś rozwiązanie do tego -_-

Opublikowano

Wiem, że temat był już wałkowany kilkanaście razy, ale nikt nic sensownego nie zaproponował. Wiem, że pewne serwery się z tym uporały... ale jakoś nie chcą się podzielic wiedza.

userbarwb.png

Opublikowano

po pierwsze: sposob przez ./auth jest w 100% bezpieczny (moge byc samolubem) wiem bo go chyba jako 1 podalem...

po drugie: napraw wszystkie tabele w bazach account i player

po trzecie: jesli chcesz aby logowanie rzadziej padalo daj wiecej ramu na server, resetuj server/komp co jakis czas (jesli chodzi 24/7 to co 2 dni mniej wiecej chodzby na pol godz), wyczysc baze log i wpisz w consoli ./dellog, powinno to troche odciazyc server zmiejszajac lagi i jednoczesnie zmiejszajac czestotliwosc padania logowania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...