Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nowe mapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujący problem, gdy teleportuje się na nową mape, to nie teleportuje mnie na kordy które są podane w Town.txt, tylko na kordy (0, 0), czyli w skały, a gdy się ruszę wyrzuca z gry.

Odrazu mówię, że zmiana kordów w Setting.txt nie działa, teleportuje dalej na kordy (0, 0).

Daje limit + 5.

Opublikowano

Dobrze jest skonfigurowany, bo wczoraj działał przed wyłączeniem serwera, dziś włączam i wywala w kordy (0, 0)

(Przed wyłączeniem odczekałem 15minut, nic nie wgrywałem, questy, mapy, bronie, itd.)

Opublikowano

zrob tak:

1.przeteleportuj sie na warpy mapy komenda:

/warp 12345 12345 (poprawne warpy wpisz hehe)

2.bedac juz na mapie wpisz

/go 100 100 (kordy na jakie chcesz sieprzeniesc za kazdym razem gdy wejdziesz na mape)

3.Po przeniesieniu na powyzej wpisane przez ciebie kordy, na okienku "wołaj" pojawia ci sie inne kordy (np 2373200 2632100).

Spisz je bez 00 na koncu czyli 23732 26321

4.W quescie ktory przenosi cie na mape wpisz te kordy zamiast kordow mapy

5.wgraj questa i bedzie dzialac na 100%

Opublikowano

zrob tak:

1.przeteleportuj sie na warpy mapy komenda:

/warp 12345 12345 (poprawne warpy wpisz hehe)

2.bedac juz na mapie wpisz

/go 100 100 (kordy na jakie chcesz sieprzeniesc za kazdym razem gdy wejdziesz na mape)

3.Po przeniesieniu na powyzej wpisane przez ciebie kordy, na okienku "wołaj" pojawia ci sie inne kordy (np 2373200 2632100).

Spisz je bez 00 na koncu czyli 23732 26321

4.W quescie ktory przenosi cie na mape wpisz te kordy zamiast kordow mapy

5.wgraj questa i bedzie dzialac na 100%

Zrobiłem wpisałek kordy bez 00 i nie teleportuje

Opublikowano

bo kordy w town będę dzialać jeśli weźmiesz w mieście lub przez d.join w queście.

jeśli chcesz przez warp to zrob tp na tą mape jak bedziesz na 0 0 kordach wpisz /go kord x kord y z town potem na dole ci się pojawi

np 1212 1212 i to będą twoje kordy /warp w to miejsce zmien w setting dodając zera na końcu i już.

sygna1.png

Opublikowano

Town.txt odpowiada za resp po śmierci jak na mapie jest jakies npc to pokaże ci jego kordy albo wbisz 100,100 z spacją nie tab przez warp na mape potem przywołają jakiegos potwora zabije cie daj w mieście i będziesz na kordach które podałeś w Town

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...