Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z start.bat - tworzenie serwera z modami

Krolip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Robię serwer minecraft bez bukkita, ale mam problem z uruchomieniem pliku start.bat

Wszystko robię normalnie po kolei:

1. Przeciągam minecraft_server.1.6.3.jar do folderu, w którym będą wszystkie pliki serwerowe.

2. Instaluję forge'a też w wersji 1.6.3 na serwer przez instalatora.

3. Przeciągam pliki Winrarem z minecraftforge-universal-1.6.3-9.11.0.878 do minecraft_server.1.6.3.jar

4. Robię plik tekstowy i wpisuję w nim: -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.1.6.3.jar nogui

5. Zapisuję go jako start.bat i próbuję go uruchomić, ale uruchamia się na ok. pół sekundy.

JAVĘ mam najnowszą - 7 update 40

system: Windows 7 Home Premium 64-bit

post-1016080-0-91450200-1379711783.png

POMOCY! (za pomoc będą plusy)

Opublikowano

Z nogui czy bez i tak się nie włącza... czy ktoś może mi przysłać gotowe pliki serwerowe albo podać inny sposób na zrobienie serwera z modami?

Opublikowano

Co mam zrobić z tym mcpc? W poradniku, o którym pisałem w #1 poście, nie było mowy o żadnych silnikach... a jeśli nawet to jak go zainstalować krok po kroku?

EDIT:

Zrobiłem serwer bukkit :D według tego poradnika http://www.mpcforum.pl/topic/955791-mega-tutjak-zrobic-serwer-bukkit-z-modami/

i mam pytania:
1. Jak nie mam folderu coremods to mody (np. mo' creatures) wrzucać do folderu mods w formacie .zip?
2. Serwer uruchamiać przez starter czy przez minecraft_server.jar?

"Normalną" metodą starter nie chciał się włączyć <_<

Opublikowano

Pierwsza i najważniejsza sprawa jaka jest potrzebna to czy masz system 64 bitowy? Jeśli tak to ci odpali starter:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.1.6.3.jar nogui

pamiętaj aby nazwa jar'a była taka sama.

Najpierw odpal sam silnik (bez modów). Potem wszystkie mody wrzucasz do folderu mods. Od 1.6 nie ma modów do folderu coremode. Jednak jeśli masz problemy z robieniem paczek to proponuje skorzystać z gotowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...