Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

szlugi jak rzucić

czarymaryhehe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema kurwa mam problem mianowicie za dużo jaram wciągnąłem się w to rok temu i co dziennie podwędzam tacie do 10 szlug jaram przed szkołą itp próbowałem plastrów niquitin ale to nie dało tera mi sie ciagle jarać chce co robić

Opublikowano

Zamień szlugi na alkohol xD. Plastry nie pomagają, myślałeś nad E-Petem?

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ja zacząłem palić od 4 kl podstawówki aż po 2 kl gimnazjum

i rzuciłem szlugi z dnia na dzień

po prostu jak ktoś się pytał czy chce szluge to automatycznie odpowiadałem NIE DZIĘKI ,NIE PALE :)

po jakimś czasie przestali się pytać bo wiedzą już że nie pale.

W klasie (1 technikum ) mam 36 typa i kazdy z nich pali :p ja jako jedyny nie pale :D

Rzuciłem z dnia na dzień ponieważ pod koniec drugiej klasy gimbasjum miałem lekcje z kolesiem od chemi

i on nam pokazywał co się znajduje w jednym papierosie ( ok. 1000 substancji szkodliwych )

i pokazywał też jak wyglądają płuca palacza po roku palenia

pięciu lat palenia

dziesięciu itd..

jak zobaczyłem te płuca to ... morda zaczęła mi sie krzywic

Gdy pluca palacza po 10-cio letnim stażu :) nacisniesz jak gąbkę to wyleci z nich smoła i 999 innych substancji

obejrzyj sobie jakąś animacje/film to odrazu rzucisz palenie a jak już tak bardzo chce ci się palić to kup elektryczną faje na olejek oba kosztuje coś koło 100 zł ale jest dużo mniej szkodliwa

lub odrazu przerzuc się na ziółko :)

41196912334212939960.png

Opublikowano

To już przedszkolaki palą? :O ( sądząc po zdjęciu na avku ) ^^

@top

Super nie jesteś i tak nie paliłeś :(

Ja zacząłem palić od 4 kl podstawówki aż po 2 kl gimnazjum
i rzuciłem szlugi z dnia na dzień
po prostu jak ktoś się pytał czy chce szluge to automatycznie odpowiadałem NIE DZIĘKI ,NIE PALE :)
po jakimś czasie przestali się pytać bo wiedzą już że nie pale.
W klasie (1 technikum ) mam 36 typa i kazdy z nich pali :P ja jako jedyny nie pale :D
Rzuciłem z dnia na dzień ponieważ pod koniec drugiej klasy gimbasjum miałem lekcje z kolesiem od chemi
i on nam pokazywał co się znajduje w jednym papierosie ( ok. 1000 substancji szkodliwych )
i pokazywał też jak wyglądają płuca palacza po roku palenia
pięciu lat palenia
dziesięciu itd..
jak zobaczyłem te płuca to ... morda zaczęła mi sie krzywic
Gdy pluca palacza po 10-cio letnim stażu :) nacisniesz jak gąbkę to wyleci z nich smoła i 999 innych substancji
obejrzyj sobie jakąś animacje/film to odrazu rzucisz palenie a jak już tak bardzo chce ci się palić to kup elektryczną faje na olejek oba kosztuje coś koło 100 zł ale jest dużo mniej szkodliwa
lub odrazu przerzuc się na ziółko :)

A co zioło lepsze? od razu dostanie raka ;D

Opublikowano

Mi pomagały cukierki, gumy itp.

Jak mi się chciało palić, to brałem cukierka, ale pomogło tylko na 6 dni heh.

Podobno desmoxan i tabax są dobre, ale nie próbowałem, znajomi chwalą ;)

Prądów czasem nie bierz, kupel był 160zł i nie palił jeden dzień.

@EDIT:

Dodam, że teraz jeszcze się nie wciągnąłeś, jak palisz 10 szlug. Za jakiś czas już będzie dużo gorzej.

Ograniczaj, potem rzuć, za rok będziesz miał spory problem.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Powiem ci tak: To zależy od silnej woli. Mój tato powiedział, że nie zajara i nie zajarał. Już 11lat nie pali fajek. Jedynym minusem jest to, że masa ciała się zwiększa.

ps. Jeżeli masz zbyt słabą siłę woli przejdź się do ośrodka, który walczy z uzależnieniami tytoniowymi, alkoholowymi itp

9368_gold.png

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem na stopniowe rzucanie palenia jest e-fajka, ale te głupie olejki strasznie dużo kosztują xD

Olejki dużo kosztują ? :O 50 ml kosztuje 25 zł , a starcza na 3-4 tygodnie to naprawdę dużo . Paczka fajek ~ 12 zł , ruskie 6-8 zł .

Ja rzuciłem palenie tytoniu w moje urodziny rok temu ;) Oczywiście pomógł mi e-papieros . Wiadomo ,trza zainwestować , E-fajka z zestawem koło 100 zł + olejek (moc 18 polecam , choć sam pale 24) . Gdy ja kupowałem e papierosa rok temu kosztował mnie 230 zł - cały zestaw teraz można kupić taniutko - ale nie kupuj na rynkach jak już bo gwarancji nie masz .

Bateria kosztuje koło 40 zł.

Clearomizer koło 25zł,

Grzałka koło 10 zł .

Razem 65zł koło (6 paczek fajek)

Także polecam , ja się właśnie tak oduczyłem palić , teraz nie wyobrażam sobie bez e-papierosa życia , a szlugi mi jebią jak z popielniczki , jak wezme bucha to rzygać mi się chce itd.

Jest to aktualnie najlepszy sposób na rzucenie fajek normalnych , nie licząc silnej woli , ale raczej Ci nie grozi z tego co widzę abyś rzucił sam z siebie.

Dodam ,że paliłem 5 lat - paczka dziennie ,a nawet półtora . Na początku zastanawiałem się , bo kurwa wydać ponad 200 zł na raz na głupiego szluga? Teraz jestem szczęśliwy ,że tak powiem i nie jebie z ryja , ciuchy itp. Dodatkowo jest wygodny , bo jarasz gdzie chcesz oczywiście w miejscach publicznych się nie afiszujesz. Po za tym ten dym to para wodna :)

Firmy polecam Ci dwie , mianowicie :

ProVog i Volish - aktualnie najlepsze e-papierosy na rynku - co chodzi o wytrwałość.

Opublikowano

Zamień szlugi na alkohol xD. Plastry nie pomagają, myślałeś nad E-Petem?

E-papierosy uzależnią Cię bardziej niż zwykłe.

Nie mówiąc już o fajce wodnej.

Wiesz co, spróbuj użyć na początek przekonania samego w sobie (są osoby, które po 10 latach palenia rzucają od tak, bo chcą skończyć).

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

To już przedszkolaki palą? :O ( sądząc po zdjęciu na avku ) ^^

@top

Super nie jesteś i tak nie paliłeś :(

A co zioło lepsze? od razu dostanie raka ;D

raka od ziola? LOL

Opublikowano

silną wolą tak jak ja :D żadne plastry czy gumy poprostu popatrz jak to śmierdzi i jak kolor zębów sie zmienia, chyba tego nie chcesz co nie ?" popatrz na skutki uboczne to może zmienisz zdanie [ mi to pomogło rzuciłem półtora roku temu ]

Opublikowano

Musisz powiedzieć sobie NIE. Jedynie silna wola. Inne gówna pastylki niewiadomo co to nic nie dają. Bez silnej woli nie rzucisz .

Opublikowano

znajdz koleżankę, dla której bedziesz w stanie przestać :) ewentualnie jak już ktoś wcześniej wspomniał, obejrzyj filmiki, co sie w płucach gromadzi, obrzydliwe...

2lp4zo.jpg

Opublikowano

Wydaje mi się, że ten temat to trolling sądząc po avatarze autora. Ale są teraz w aptekach te nowe tabletki przeciwko rzucaniu palenia (kosztują bodajże 30-40zł), które działają.

qsz7Vuv.png

Start już 22 września o godzinie 18:00!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...