Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Oddzielny form z ustawieniami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chce zrobić Form2 w którym będę mógł zmienić RAM, Wersje minecraft itd. i mam problem bo robie ten Form2 Robie tam Buttony TextBoxy itd, i problem w tym że mam pełno worningów

Mój kod:

Private Sub FastStartXXX(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles StartClick.Click
        My.Settings.Ram = txtram.Text
        My.Settings.Nick = LoginBox.Text
        'Dim`s'
        Dim StartMC152 As String
        Dim StartMC162 As String
        Dim StartMC162F As String
        Dim StartMC172 As String
        Dim LoginMC As String
        'Komendy'
        StartMC152 = "javaw -Xmx1024m -Djava.library.path=%APPDATA%/.mcvrozax/versions/1.5.2/bin/natives -cp %APPDATA%/.mcvrozax/versions/1.5.2/bin/minecraft.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/versions/1.5.2/bin/jinput.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/versions/1.5.2/bin/lwjgl.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/versions/1.5.2/bin/lwjgl_util.jar net.minecraft.client.minecraft "
        StartMC162 = "javaw -Xmx" & txtram.Text & "m -Djava.library.path=%APPDATA%\.mcvrozax\versions\natives -cp %APPDATA%/.mcvrozax/libraries/
        StartMC162F = "javaw -Xmx" & txtram.Text & "m -Djava.library.path=%APPDATA%\.mcvrozax\versions\natives -cp %APPDATA%/.mcvrozax/libraries/
        StartMC172 = 
        LoginMC = "--username=" & LoginBox.Text
        If ComboBox1.Text = "MC1.6.2" Then
            Shell("cmd.exe /c" & StartMC162 & LoginMC & "close /c")
        ElseIf ComboBox1.Text = "MC1.5.2" Then
            Shell("cmd.exe /c" & StartMC152 & LoginMC)
        ElseIf ComboBox1.Text = "MC1.7.x" Then
            Shell("cmd.exe /c" & StartMC172 & LoginMC)
        End If
    End Sub

I mam problem że mam czerowny ComboBox i txtram. Oba te czerwone (lol) mam w 2formie ustawione i nie wiem co dalej.

371007.gif

Opublikowano

Dopisać tylko i wystarczy ? do tego też ? My.Settings.Ram = txtram.Text ?? A i Miszczu jak zrobić żeby mi pod ProgressBarem wyświetlało ile MB waży pobierany plik i ile już pobrano ?

PS> Dałem te Form2 wszystko jest niby ok. Wybieram w Form2 1024MB Ram potem wersja 1.6.2 zamykam form klikam start i nic :(

371007.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...