Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jest taki problem, bo właśnie chce programować, ale nie mam zielonego pojęcia o tym. Nic a nic i właśnie nie wiem od czego zacząć itp.

Mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć trochę o tym? Z góry dziękuję.

Regulaminowa Sygnatura

Opublikowano

Polecamm autoit na poczatek + poradnik phoenixa.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Weteran
Opublikowano

Zacznij od samodzielności. Znajdź odpowiedź na postawione przez ciebie pytanie w wyszukiwarce. Jeżeli ci się uda, to będziesz miał pierwszy krok za sobą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja polecam Ci lecieć odrazu z grubej rury. Zacznij kombinować w C++ Bo w au nic się już nie nauczysz. Ma mało opcjii i jest porzucany przez wielu programistów. Ludzie szukają czegoś nowego. Marne skrypty au są już przereklamowane. Bez obrazy dla kolegi u góry.

Opublikowano

Skoro zadajesz takie glupie pytanie to lepiej odrazu zrezygnuj. Skoro sam nie potrafisz niczego wykimbinowac to nie ma szans zebys sie nauczyl.

A przy okazji najlatwiej wedlug mnie jest w C++ a poradnikow darmowych jest bardzo duzo. Poszukaj sobie samemu ( wpisz w google programowanie w C++ etc )

Opublikowano

Boty do gier przegladarkowych można pisać w C# :) bardzo dobry język . Wybierz sobie na początek jeden język i naucz się podstaw.

csgolist.gq  // Darmowe 7.3$ na betowanie! 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie wyżej, to tak jakbyscie poszli do szkoły, nauczyciel zapytałby czy być mądrzy i kazał Wam uczyć się na własną rękę bez niczyjej pomocy. Jak on ma się uczyc programowania jak on nic o tym nie wie?

Opublikowano

Panowie wyżej, to tak jakbyscie poszli do szkoły, nauczyciel zapytałby czy być mądrzy i kazał Wam uczyć się na własną rękę bez niczyjej pomocy. Jak on ma się uczyc programowania jak on nic o tym nie wie?

1. Częściowo to nawet tak jest, zdarza się że nauczyciel jest tylko do sprawdzania.

2. Szkoła to nie akcja charytatywna więc nauczyciele nie chodzą do niej "hobbystycznie"

1377774857-U369478.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na początek to Ci polecam przeczytać symfonie c++ wszystkie tomy :) a jak będziesz na jakimś już poziomie to będziesz mógł współpracować z kimś nad jakimś projektem. Pozdrawiam.

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Poczytaj o językach programowania, i poświęć jakiś czas dla nich, a potem wybierz ten w którym najlepiej Ci się pracuje.

Opublikowano

@up człowieku nie pierdol i zmień dilera.

Ucz się od tego czego chcesz. Wszystko zależy od tego, co chcesz programować.

Jeśli gry - C++ albo C# (Unity)

Jeśli jakieś proste aplikacje które automatyzują ci działanie windowsa - AutoIT albo C++

Boty/cheaty - C++

Jakieś appki typu patchery, czy klienty serwerów: VB.net, C#, C++

Poradniki są w internecie.

AutoIT: Patrz w dziale AutoIT na forum, masz tam 2 tuty

C# - si-szarp.pl

C++ - cpp0x.pl

846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...