Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] soraka

natalx100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowanie nie. Oprócz heala i many (moim zdaniem zbędnej) nie ma nic ciekawego.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

Nie. 0 możliwości jakiejkolwiek inicjacji/kontrinicjacji, bardzo słaba mobilność, z CC ma tylko silence który na bot lane niewiele robi. Soraka nie ma według mnie niczego ciekawego, istnieją dużo lepsze picki.

Opublikowano

A uciszenie to co? A jej zasięg banana to co? a ten heal z ulta to co? Jakie kurwa brązy. Soraka jest pickowana na wyższych dywizjach i nawet zdarza mi się w platynie, że ją banują bo ich wkurwia ten silence ze sporym dmgem..

Ale i tak są lepsze picki. Thresh, Sona czy nie wiem.. Leona?

Opublikowano

zapominacie że na 5 poziomie heala ma się bodajże +60 armora na 3 sekundy. :)

Soraka jest bardzo dobrym pickiem ma dobrą synenergie z Ez'em.

Oczywiście, są dużo lepsze picki ale Soraka "aż tak bardzo" od nich nie odstaje.

Opublikowano

Soraka to usuless w late game , może i ma heala i uciszenie ale co z tego ? Są lepsze picki typu , thresh , sona , leona

95960480783902571221.jpg

Opublikowano

A uciszenie to co? A jej zasięg banana to co? a ten heal z ulta to co? Jakie kurwa brązy. Soraka jest pickowana na wyższych dywizjach i nawet zdarza mi się w platynie, że ją banują bo ich wkurwia ten silence ze sporym dmgem..

Wiesz ten banan to mati taki dmg że enemy adc na 1shot.

czy silence soraki uratuje adc przed dedem????

0 inicjacji , ten heal to jedyna rzecz która która może uratować adc ,

Opublikowano

Moim zdaniem support na silver III to jest lux :

-ma klatkę oraz slow'a - dobrze coveruje ADC i do tego pomaga mu zdobyć fragi

-mocny harass

-niski CD, dzięki którym wali ciągle tymi skillami i tworzy nie mały DMG .

Opublikowano

Może i by się sprawdziła, ale warto pick'nąć innego suppa, np. Leonkę, Tresha czy choćby Fiddlesticka (pasywka + W + Q - ded). Warto nieraz inwestować w coś innego, a nie to samo, co na low levelach ;)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

hahahha

xD

soraka na high elo

to to chyba platyna 10

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Opublikowano

Soraka nie należy do najlepszych picków w jakiejkolwiek dywizji. Przydaje się jedynie w early, a w mid i late game'ie służy jedynie jako wabik i mięso armatnie. Uciszenie oraz heal to zbyt mało, by ochronić swojego ADC. Na dodatek brak jakiegokolwiek escape mechanizmu czy też nawet jakiegokolwiek CC stwarza z niej istny cel dla wrogiej drużyny, ponieważ łatwo ją uśmiercić.

Są lepsze picki do grania na SoloQ. Przykładem jest Leona, Blitzcrank, Nami, Thresh, Sona, Lulu, Zyra i Janna - acz ta ostatnia to jedynie na wyższych dywizjach lub w premad i Leony również nie polecam brać w brązie. Ostatnio też gra się często Fiddlem, który jest genialny; trudno go ubić, ma feara i tysiąc innych rzeczy, które ochronią naszego ADC.

Opublikowano

Według mnie Soraka jest największym ,,Papierem" w całum Lol-u. Dobrym Championem na rankingowe jest Nami.

+Ogłuszenie

+Health

+Przyspieszenie ze skila

+Podrzucenie z ulta

+Pomaga w walkach na Bocie

Opublikowano

Soraka to dobry pick jednak są lepsze. Ale w początkowych fazach gry może wyrobić na bocie dużą przewagę.

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...