Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka problemow/pytani

BiToS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie tak jak w temacie mam kilka pytani :)

1. Tak sie zastanawiam czy wszystko jest ok z moim prockiem bo jego temperatura jest nazwijmy to "dziwna" bo w spoczynku ma tak 18/20 stopni a w stresie np. grajac w gta 4 ma 20/25 stopnii tak sie zastanawiam czy to mozliwe ?? procesor to amd athlon 5200+ 2.7 dodam ze chlodzenie jest boxowe nie zadne innne

2.Czy jak moja karta (geforce gts 250 1 gb ) ma 2 wejscia 6-pin a podpienta jest tylko 1 wtyczka (nie mam jak podpiac 2 ) to czy moga wynikac jakies z tego problemy badz cokolwiek ?

3. czemu w programi cpu-z gdy patrze na informacje karty to nie mam pokazanych wszystkich parametrow (ss1)

z gory dzieki :) jak bedziecie potrzebowac jakis informacji piszcie :)

4.Jeszcze jedno czym jest spodowane to ze miedzy ustawieniami min i max w gra 4 jest ruznica 5 fps ?

5.Czemu gdy uzywam przegladarki moj pracek pracuje non stop 90/100 % ??

post-833146-0-78018900-1379698162.png

Opublikowano

Patrze tez na gamebooster tam tez jest kontrola temperatury i jest w przegladarce 25 stopni (wiatrak dziala caly czas na full i w zaden sposob nie da sie go zwolnic ;/ )

Opublikowano

W takim razie Biosem musisz próbować.

A to że masz 90-100% zużycia procka to norma, bo te pierdzielone athlony teraz to gówno.

Przy i5 to sobie możemy wiesz.. W zasadzie nawet przy i3..

Ja mam 3800 athlona i u mnie to ciągle 100% pracy.

Jeszcze się dziwie że ten komp działa ;p. Bo pasta to raczej już padła.

graphic.png
Opublikowano

Moim zdaniem jeżeli twój komputer ma 18/20 to jest dobra temperatura. Ja przy moim bardzo starym kompie miałem ponad 100 stopni (spokojnie mogłem na procku jajecznice zrobić). Z tego co pamiętam to w BIOS'e jest opcja pokazania dokładnej temperatury :).

signjpg_swwrens.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...