Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Connection : Operation Time Out

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , wpadłem na pomysł , aby założyć prywatny serwer , nie jakis duży , tylko dla mnie i kolegów , poprzez połączenie z siecią hamachi, ponieważ mam sprzęt na którym serw mógłby pociągnąc (4x 2,4 GHZ , 4 GB DDR3 , 100 MB/S łącze) Otóż , wszystko jest dobrze , do momentu uruchomienia PortMap , zamiast 3 czy 8 portów pojawia się około 50 , no nic zmieniam we wszystkich IP na takie jak z Hamachi z koncowka 100 , potem je uruchamiam , wszystkie sie uruchomiło oprócz jednego z niewiadomych przyczyn .Za cholere nie mogłem go uruchomić.No nic , przeszedłem do uruchamiania serwera ./start , ale na koncu wyskakuje błąd Connection : Operation Time Out i zawiecha , jestem w 100% pewny że to przez ten port. WIęc co poradzicie? Prosze o szybkie odp.

EDIT : A i w kliencie chinskim , z tematu wyzej , jest jakis wir , avast nie pozwolił mi z nim nic zrobic tylko wrzeszczał ;p

Opublikowano

po 1) pobierz starego portmapa nie spolszczonego jak w starym ci sie pojawia to spolszczonego

po 2) jak ciagle masz to operation timed out i nie wyskakuje ci 6 nastepnych to zreinstaluj vpc

po 3) jak jest spolszcony portmap to sa tam 2 porty 13004 i jak jeden bedzie czerwony to nic sie nie stanie

Opublikowano

1) Mam spolszczonego , wiec ściągne niespolszczonego

2) Wyskakuje 7x Connection : Operation Time Out

3) Rzeczywiście są 2 porty 13004 xD

Opublikowano

1) Mam spolszczonego , wiec ściągne niespolszczonego

2) Wyskakuje 7x Connection : Operation Time Out

3) Rzeczywiście są 2 porty 13004 xD

Jeśli wyskakuje Operation Timed Out to bardzo dobrze, oznacza to że serwer został uruchomiony prawidłowo.

65994253024037513199.png
Opublikowano

no to jak wyskakuje 7 razy connection timed out to serv on

TAK! - sorka, że taka krótka odpowiedź, ale co mogę mu więcej napisać :D

65994253024037513199.png
Opublikowano

Lol , to ja zaczalem coś grzebać , a jak mi napisaliście , to jeszcze raz wziąłem tego PM , i uruchomiłem wszystkie porty , wziąłem ./start ,ale teraz nie chce się coś uruchomić , wydaje mi sie że ciągle to samo leci na ekranie , za 1 razem trwało to 2 min.

Opublikowano

Lol , to ja zaczalem coś grzebać , a jak mi napisaliście , to jeszcze raz wziąłem tego PM , i uruchomiłem wszystkie porty , wziąłem ./start ,ale teraz nie chce się coś uruchomić , wydaje mi sie że ciągle to samo leci na ekranie , za 1 razem trwało to 2 min.

wyłącz całkiem VPC i włącz znowu

65994253024037513199.png
Opublikowano

Oj sry działa , ale jestem głupi , nie zrestartowałem serwa (reboot), jak tu jestem to się zapytam , np. po włączeniu kompa , i chcąc ponownie uruchomić serwer będe musiał tak po kolei włączać wszystkie porty??

Edit: Juz do konca was wymęcze , ale to moje ostatnie pytanie ;D , jak zrobić aby nie było kwadracików , tylko chinskie znaczki, bo apomniałem kompletnie jak to się robie;D

Opublikowano

OMG Operation Timed Out - serer włączony ale nie do konca! Przestałsię włanczać bo za długo to trwało. Operation Timed Out laguje serva jak ****! Zawsze przed komendą ./start wpisz /etc/rc.d/netif restart. Daje to restart uruchomionych już usług i pozwala normalnie włączyć serwer. Co do portmapa - ja mam 8 portów. 11002, 13000, 13002, 13001, 13003, 13061, 13099. Wszystkie pod IP z końcówką .100.

Jeśli wyskakuje Operation Timed Out to bardzo dobrze, oznacza to że serwer został uruchomiony prawidłowo. 

Nie spamuj ;D Przecież to gołym okiem widać, że to błąd.

Opublikowano

Też to mam.

18706.png21939.png10610.jpg32282.gif25994.jpg30264.png

1 post ■ | 50 ■ | 100 ■ | 150 ■ | 200 ■ | 250 ■ | 300 ■ | 350 ■ 400 ■ | 450 ■ | 500 ■ | 550 ■ |                          ETAP 1 UKOŃCZONY

600 p. □ | 650 □ | 700 □ | 750 □ | 800 □ | 850 □ | 900 □ | 950 □ 1000 □ | 1050 □ | 1100 □ | 1150 □ |

Opublikowano

Już wszystko działa , nie wiem czy pisać w tym temacie , ale nie będę zaśmiecał forum ,wszystko działa ,a le kiedy wchodzę na konto rain to za każdym razem postać jest w tym samym miejscu , chociaż się przemieszczę i wyloguje , to ona caly czas tam jest. MA tyle samo kasy choć wydaje ja np. na małż , perły zostają a kasa jest. No nic ale z tym później , ważne ze nie mogę zrobić GMa ani na rain, ani na innym nowo utworzonym koncie . Przejrzałem masę filmików , masę poradników robię dokładnie to samo , nie wyskakuje żadne błędy , juz nie ma Connection : TIme Out , jest teraz Conection :Unreachable czyli wszystko ok. Restartuje serw , wszystko spoko , ale jak wchodzę do gry tego GM cały czas nie ma;/

EDIT : To wszystko dzieje się na Rain , jak chce stworzyz GM na nowym koncie i postaci wyskakuje blad 1062 - Duplicate "3" for key "1"

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...