Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

bootowanie z usb

DrexonPl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pendrive na którym mam konboota ale jak wkładam go przy starcie systemu (win7) to nic nie wyskakuje mam też to na cd i na tym działa

wersja biosu:
30ucsi8.jpg

Opublikowano

Wchodzisz w bios i z tego co pamiętam pierwsze ustawiasz chyba Floopy (jakoś tak). Zapisujesz zmiany i powinno ci się odpalić instalacja z pendrive. O ile system który posiadasz ma butowanie. Jeżeli nie musisz zrobić to sam np. programem UltraISO lub różnymi innymi.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

jest na pewno botowanie chyba że nie obsługuje płyta

opcja wyboru z czego ma botować jest też przy starcie komputera, ale tego jak widać nawet nie potrafisz przeczytać z ekranu. masz instrukcje obsługi płyty to sobie poczytaj

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jest na pewno botowanie chyba że nie obsługuje płyta

opcja wyboru z czego ma botować jest też przy starcie komputera, ale tego jak widać nawet nie potrafisz przeczytać z ekranu. masz instrukcje obsługi płyty to sobie poczytaj

Nie zawsze tak jest, zależności od wersji BIOS'u i konfiguracji nie zawsze wciśnięcie klawiszu spowoduje rozruch urządzenia :). Ale możesz mieć rację z kartą.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

zawsze jest, nie spotyka się biosów od 10 lat nie posiadających opcji botowania zewnętrznych urządzeń

konfiguracja botowania za pomocą klawisza przy starcie ZAWSZE jest w każdym laptopie czy PC stacjonarnym

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

zawsze jest, nie spotyka się biosów od 10 lat nie posiadających opcji botowania zewnętrznych urządzeń

konfiguracja botowania za pomocą klawisza przy starcie ZAWSZE jest w każdym laptopie czy PC stacjonarnym

Tzn. masz rację zawsze jest przy uruchamianiu, ale ja np. gdy podłącze urządzenie zewnętrzne to muszę sam ustawiać co pierwsze komputer ma mi wybotować. Zazwyczaj to ze klawiszu botuje płyte CD/DVD (zależności jak ktoś ma ustawione). Chyba że się myle :p.

signjpg_swwrens.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...