Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, więc mam problem na plikach terenzo v4 , wgrałem wszystko tak jak trzeba i wogóle , ale gdy biorę fms'a czy to komendą czy dropie to w broniach 30/75 lvl nie ma średnich ani um, poprostu czysta broń, patrzałem tuty na mpc ale żaden nie pomógł proszę o pomoc ! będę wdzięczny! i polecą +

Opublikowano

Wchodzisz do Navicat>player>item_proto szukasz id broni na 30/75 przechodzisz do kolumny addon_type i zmieniasz wartość z 0 na -1.

W powtarzasz tę czynność na każdym + broni.

sygnature.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Wchodzisz do Navicat>player>item_proto szukasz id broni na 30/75 przechodzisz do kolumny addon_type i zmieniasz wartość z 0 na -1.

W powtarzasz tę czynność na każdym + broni.

Mam taki problem że mi z tą podmianką nic nie działa ;( pomożesz?

Pliki Terenzo

Opublikowano

- Itemy, które powinny mieć średnie obrażenia i średnie umiejętności nie mają ich?
Wykonujemy poniższe zapytania w bazie player, konwertujemy do plików tekstowych i przenosimy do mt2/db/*

Spoiler 
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=180 AND vnum<=189;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=190 AND vnum<=199;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=290 AND vnum<=299;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=1130 AND vnum<=1139;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=1170 AND vnum<=1179;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=2150 AND vnum<=2159;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=2170 AND vnum<=2179;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=3160 AND vnum<=3169;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=3210 AND vnum<=3219;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=5110 AND vnum<=5119;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=5120 AND vnum<=5129;
UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=7160 AND vnum<=7169;

spróbuj te zap. wkleić i przekonwertuj z mysql do txt :) i powinno działać D:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam znowu taki problem, że jak edytuję te wartości na -1 ręcznie czy przy użyciu konsoli to są w bazie danych do momentu zatrzymania maszyny. Jak zatrzymam to są nadal ale po wpisaniu komendy /start znowu znikają i zamieniają się na zera. Zmieniałem chmody na 777 i nic nie pomaga, wie ktoś może co robię nie tak? Zaczynam dopiero zabawę ale nie sądzę że taki gamoń ze mnie :P (choć jak widać bystrzak żaden :D) Ok dodam jeszcze że dziwnym jest dla mnie fakt, że nie chce mi tylko tej kolumny zmienić bo przecież edytuję sobie nazwy kont, postaci i zmieniam hasła i baza danych normalnie się zapisuje poza tą kolumną addon_type :(

Opublikowano

Ja mam znowu taki problem, że jak edytuję te wartości na -1 ręcznie czy przy użyciu konsoli to są w bazie danych do momentu zatrzymania maszyny. Jak zatrzymam to są nadal ale po wpisaniu komendy /start znowu znikają i zamieniają się na zera. Zmieniałem chmody na 777 i nic nie pomaga, wie ktoś może co robię nie tak? Zaczynam dopiero zabawę ale nie sądzę że taki gamoń ze mnie :P (choć jak widać bystrzak żaden :D) Ok dodam jeszcze że dziwnym jest dla mnie fakt, że nie chce mi tylko tej kolumny zmienić bo przecież edytuję sobie nazwy kont, postaci i zmieniam hasła i baza danych normalnie się zapisuje poza tą kolumną addon_type :(

lol, bo musisz to zmienić w .txt bo podczas startu db jest to wczytywane do bazy..

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Ludziska, robię tak jak mówicie ale problem nie leży po tej stronie że nie wiem jak te wartości edytować i czym. Zanim poproszę o pomoc sam siedzę i godzinami kminię na własne sposoby bo tak się najlepiej nauczyć ale teraz się poddałem. Jeszcze raz mówię Wam że mój problem polega na tym, że jak zmienię te wartości na -1 i podmienię pliki na właściwe i wrzucam je FileZilla na serwer to jest ok w bazie danych do momentu kiedy chcę sprawdzić czy bronie mają średnie. Mianowicie restartuję maszynę i uruchamiam ponownie i w momencie gdy wpiszę komendę /start znikają wartości -1 i ponownie wracają zera. Dzieje się to tylko i wyłącznie w kolumnie addon_type. Moje domniemania są takie że coś zamienia te wartości podczas odpalania komendą /start choć może jest inna przyczyna,  sprawdzałem to w Navicacie kiedy dochodzi do tej zamiany no i właśnie po komendzie /start. Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał, mówię o systemie FreeBsd 9.2 na plikach Terenzo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...