Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Peugeot XR7 / Prawo jazdy AM

.Risen.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Ostatnimi czasy co raz bardziej pasjonują mnie motocykle, jako, że mam dopiero 15 lat mogę kupić co najwyżej skuter, ale zawsze coś. :P
Znalazłem takiego Peugeot XR7 : http://allegro.pl/peugeot-xr7-2008r-lodzkie-gratis-olej-i3540160964.html

Co myślicie? Będzie dobry? :3

Kolejne pytanie: Dotyczy prawa jazdy AM. Łatwo je zdać?

I ostanie pytanko, czy trudna jest jazda na czymś takim? Mam małe doświadczenie, na rowerze parę razy jeździłem. xD

Pozdrawiam.

Opublikowano

Różnie. Musisz się nauczyć składać, wyczuwać biegi itd. Ja ogarnąłem w tydzień ;) Masz 15 lat. Ja bym poczekał do 16, zapłacił 1000 za ten posrany egzamin i mógł bym jeździć. Nie rób am, bo ci się nie opyla :) Za am 800 zł. Do tego jak byś potem chciał robić A1 zapłaciłbyś razem 1800 ;x. Jak szukasz ściga to kup sobie aprilie rs 125. Rozpędza się do ok. 190km/h, więc chyba dasz rade ? :D Na razie kup sobie rometa ogara 200, nie jest drogi. Jeśli za niedługo będziesz miał 16 to poczekaj ;) Ps. nie opłaca się płacić kasę za egzamin. Policja cię może złapie 2 razy w ciągu roku na tej apce ( o ile w ogóle zaczną cię gonić ^^ ), może zapłacisz max 500 zł jak cie złapią i tyle. Zależy też w jakim terenie mieszkasz. Jak na wsi bierz enduraka, np. kawasaki kmx 125 ( pro dla początkujących, egzemplarz w bardzo dobrym stanie 3k :) ) , jak chcesz coś droższego to bierz husqvarna sm 125. Oba warte polecenia :)

21515.jpg

Opublikowano

@up

rs125 190km/h? leciałeś? masz dowód jakiś? śmiechłem.

@topic

moim zdaniem xr6 lepszy, ale i tak oba mają am6 więc raczej nie inaczej bierz.

a swoją drogą czytam, że nie jeździłeś nigdy, to nawet na am6 nie wsiadaj. najpierw kup jakiegoś skuta, nawet chińskie 4t za 500zł aby troche opanować drogę itd.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Ja mam prawo jazdy kat. A i zdać jest dużo łatwiej niż na samochód np. albo na ciężarówki. Teraz niby przepisy się zmieniły i wiem, że testy są trudniejsze do zdania niż to było wcześniej. Nie wiem na czym teraz polega egzamin, ale pewnie dużo się nie zmienił czyli slalom, ósemka i obsługa pojazdu, a na mieście przejazd. Jeśli chodzi o ten skuterek to fajny, biegi to kwestia dwóch minut, nie jest to trudna sprawa. A aprillia nie rozpędza się do 190 tylko max 150 jak ją będziesz piłował przez 3km.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

lol, nie kupuj skuta tym bardziej chińskiego (jak będziesz już w jakimś gronie ludzi ze ścigaczami to dowiesz się że to same pierdzikóła i kosiarki dla gimbazy) teraz jak jest to AM nie opłaca Ci się, poczekaj z 2 lata i rób normalne prawko, za 4k to już można jakiś samochód kupić, którym pojeździsz pewnie więcej niż tym xr7, nie mówię że jest zły, ale ja po 2 latach jazdy na swoim enduro to te 80 km/h max to za mało.

Opublikowano

Ja mam prawo jazdy kat. A i zdać jest dużo łatwiej niż na samochód np. albo na ciężarówki. Teraz niby przepisy się zmieniły i wiem, że testy są trudniejsze do zdania niż to było wcześniej. Nie wiem na czym teraz polega egzamin, ale pewnie dużo się nie zmienił czyli slalom, ósemka i obsługa pojazdu, a na mieście przejazd. Jeśli chodzi o ten skuterek to fajny, biegi to kwestia dwóch minut, nie jest to trudna sprawa. A aprillia nie rozpędza się do 190 tylko max 150 jak ją będziesz piłował przez 3km.

odblokowana stara apka rs 125 leci około 175km/h-180:)) zależy od wielu rzeczy.

150to leci nsr.

a odnośnie A to trzeba mieć 24latka, troche lipa chyba, że masz A1 bodajże to można od 21.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

odblokowana stara apka rs 125 leci około 175km/h-180:)) zależy od wielu rzeczy.

150to leci nsr.

a odnośnie A to trzeba mieć 24latka, troche lipa chyba, że masz A1 bodajże to można od 21.

Po remoncie ci poleci te 160/170 ... Pozatym ta prędkość się nie łapie na a1 :D

I jakos go nie widze na moto, które ma 30km skoro na niczym nie jezdził. Ten pezocik

jest cacy, tylko jedz z kims kto sie zna zeby ci szrota nie wcisnac.. I z tego opisu nic nie wiadomo..

Ciekawe jakiego tego tloka wsadził ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...