Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] teleport z danego cuboidu

kacan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam takie pytanie jak teleportowac osobe z danego cuboidu bo wiem ze jest /rg tp tylko nw jak dziala. Lub jak dac "nagrody" komus znajdujacemu sie na cuboidzie? Np. na cuboidzie jest pan kowalski wygral event i zostal. pozostali spadli jak mu dac nagrode koniecznie komenda. ?

Opublikowano

Tak nie zbyt dokładnie wyjaśniłeś. Do tego tp mogą posłużyć /warpy jeżeli o to ci chodzi a jeżeli o automatyczne tp na event itd to są do tego skrypty i na danie tej nagrody też jakiś skrypt się znajdzie wystarczy pogrzebać na forum trochę.

//edit

Masz tu tak na szybko skrypt ci napisałem prosty i nie skomplikowany:

command /daj <item types> <player>:
description: Daj graczowi dany przedmiot za wygranie eventu.
usage: /daj <przedmiot> <nick gracza>
permission: uprawnienie.dajzawygrana
permission message: Nie masz permisji do uzywania tej komendy!
executable by: players
aliases: przekaz, podaruj
trigger:
broadcast "<red>Za wygranie Eventu gracz %argument 2%" to player otrzymuje %argument 1%
give argument 1 to argument 2
send "<red>Otrzymales %argument 1% od gracza %player%" to argument 2 za wygranie Eventu! Gratulacje!

- itemy dajesz tą komendą na górze /daj <jaki item> <nick gracz>

- tu masz przykłady komend:

/daj stone Steve – damy jedną sztukę kamienia

/daj 64 dirt Steve– damy cały stack dirtu

/daj every pickaxe of fortune 10, efficiency 10 Steve

[każdy typ kilofu (drewniany, kamienny itd.) zenchantowany na Fortune i
Efficiency poziom 10]

Opublikowano

Już ci @up up napisałem prosty skrypt (mniej obciązą serwer) musisz pobrać plugin Skript najlepiej z oficialnej stronki, odpalić serwa i wejść w plugins\Skript\scripts i tam zrobić nowy plik (może być txt, chociaż bardziej polecam notpad'a ++) wkleić i zapisz z końcówką .sk uruchom serwer i zobacz czy wszystko działa.

Opublikowano

to danie idemu z nickiem:( mi bardziej chodzilo o to ze wygral event admin wpisuje np /nagroda czy cos takiego i daje mu odrazu ustawione itemy bez wpisywania nicku

Opublikowano

omg:C

ja myslalem ze sie da tepnac z cuboida np. "ciacia" wszystkich znajdujacych sie tam pod 1 komenda:P

Opublikowano

Nie zanm takiej możliwości niestety, może takowa istnieje, ja o niej nie słyszałem.

//edit

Coś kojarzę na na /warp'a da się tp cały serwer jedną komenda tak jak ze spawnem /spawn all i tp'a każdego.

Opublikowano

do pokoju gdzie dostawal by nagrody to juz wiem jak zrobie:D

ehh to nw ; wiem glupie skrypty trzeba ze liacz ile osob jest i ostatnia dostaje:C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...