Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Nowy polski serwer ep 4

flyingnerd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pragnę przedstawić wam , nowy polski prywatny serwer shaiya ep4 . Planowany start : ostatni tydzien października / początek listopada.

Serwer będzie nastawiony na pvp.

Informacje o serwerze:

- Epizod 4 (max ele lv1)

- Instant leveling (brak expienia , automatyczny lvl 15/30/60) --> ZROBIONE

- Brak max statystyk

- Maksymalny enchant 10 (1-5 90% / 6 70% / 7 50% / 8 30% / 9 10%/ 10 - można zdobyć tylko i wyłącznie z rangi PvP) --> ZROBIONE

- Dodatkowe nagrody za range PvP (opis wkrótce)

- Darmowe lapisy w AH (wszystkie oprócz lapisów do akcesorii) --> ZROBIONE

- Całkowicie usunięty drop z map non-pvp ->> ZROBIONE

- Brak lapisów ABS

- Serwer będzie głównie nastawiony na pvp 1-60

- Lapizje będą dropiły na dd1

- Darmowe CONTI/PID etc

- Startowe przedmioty : set 4 slotowy , bizuteria 5 slotowa , bronie 5 slotowe

- Przedmioty 5 slotowe będą dropić na jungle

- Przedmioty 6 slotowe (goddesy) będą dropić z bossów pvp

- Duża ilość nowych miejsc spawnu bossów w strefach PvP

- Biżuteria 6 slotowa będzie dropić z bossów pvp

- Brak enchantu eq , tylko bronie --> ZROBIONE

- Jeden przedmiot do enchantu wszystkich broni

- Specjalny quest na zdobycie broni epickich na 60 lv(bez ubijania CTI)

- Brak lapisów błysku lv2 , tylko lv1 + flash ringi

- Lapisy do akcesorii będą dropić na dd2

- Serwer będzie w 100% darmowy , nie będzie można niczego kupic za PLN (jedynie dobrowolne wpłaty na poczet utrzymania serwera)

Więcej informacji zostanie podanych wkrótce wraz z linkiem do strony oraz forum serwera

UDPATE

Planuje otworzyć serwer dla testów , przewidywana data to 12 pażdziernika.

Postęp prac na serwerze:

ZROBIONE

- Naprawa bugów

- Usunięcie dropu z mobów w celu uniknięcia niechcianych dropów

- Dodanie instant leveling'u

- NPC z lapisami w AH

- Tworzenie nowych NPC

- Obniżenie HP i Lv niektórych bosów

- Umieszczenie bosów w nowych lokacjach

- Ujednolicono przedmiot do enchantu broni (święta dusza bedzie służyła do enchantu wszystkich broni)

WTRAKCIE:

- Aktualizacja droplisty

DO ZROBIENIA

- Wszystko co zostało :P

DROPLISTA

DD1:

- Archane Zguby , Archane Przebijacz , Larwa Zgniatacz , Larwa Pustynna , Larwa Zguby

*Lapizja ataku 70%

*Uniwersalny przedmiot enchantu broni 70%

- Arcydemon Cryptic (CO) - 48h repspawnu

*Hełm bogini 50-53 x2 100%

*Kamień zmiany nicku

- Cryptic nieśmiertelny (CTI) - 48h respawnu

* Enchant broni [10] x2 100%

*Lapis błysku lv2 (flash lv2) x2 100%

*Dowolna bron epicka lv60 x1 100%

*GM Link x2 100%

- Kimuraku (D2/DD1)

*3 Losowe części bogini 50-53 100%

*GM Link 50%

*Broń goddess 51-56 100% , 50% na drugą

* 1 Część biżuterii bogini 100%

*Nowy lapis żywiołu (działanie jak lv1 , dodatkowo +10 do wszystkich statystyk)

- Serafin (JUNGLE/CS)

*Losowy debuff lv7 (bezużyteczne debuffy usunięte) 100%

*3 Losowe części bogini 50-53 100%

*GM Link 50%

* 1 Część biżuterii bogini 100%

*2x debuff lv6 (bezużyteczne debuffy usunięte) 100%

*Broń goddess 51-56 100% , 50% na drugą

WIĘCEJ JUZ WKRÓTCE

FORUM : http://shaiyadesire.xaa.pl/forum

Opublikowano

zapisuję się na beta ^^

Jam jest Xardas!

Opublikowano

Ja to nazwę po polsku kolejny Priv Polski bez przyszłości , dlaczego

Brak IT ,

Brak Dotacji

EP 4 (Bardzo nudny)

Serwer PvP robisz na 60 są osoby które to lubią , ale nie zagrają dlaczego nie ma Item Mall to jest podstawa gry zawsze musi być ktoś lepszy od pozostałych ponieważ gra staje się nudna kiedy każdy rozwala każdego , weźcie przykład z serwerów dobrych serwerów PvP jakich jest wiele za granicą :)

Pozdrawiam

837371446280124127260.png
Opublikowano

Ja to nazwę po polsku kolejny Priv Polski bez przyszłości , dlaczego

Brak IT ,

Brak Dotacji

EP 4 (Bardzo nudny)

Serwer PvP robisz na 60 są osoby które to lubią , ale nie zagrają dlaczego nie ma Item Mall to jest podstawa gry zawsze musi być ktoś lepszy od pozostałych ponieważ gra staje się nudna kiedy każdy rozwala każdego , weźcie przykład z serwerów dobrych serwerów PvP jakich jest wiele za granicą :)

Pozdrawiam

W tej grze nie liczy się tylko set , liczą się także umiejętności.

Brak Dotacji - sam z własnych środków jestem w stanie utrzymać serwer.Co do ITEM MALL-a , rozmyslałem nad wprowadzeniem paru rzeczy , lecz na to wszystko potrzeba czasu.

Brak IT - Posiadam duże doświadczenie w pracy z SQL , a także pomagałem już przy kilku projektach zagranicznych. Praca przy takim serwerze nie sprawia mi problemów.

Wraz z wzrostem popularności , zostaną pobudzone inne strefy PvP (1-15 i 20-30) wszystko jest w planach :)

Twierdząc , że EP4 jest nudne to tylko twoje zdanie.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wstępne forum zostało utworzone

Opublikowano

W tej grze nie liczy się tylko set , liczą się także umiejętności.

Brak Dotacji - sam z własnych środków jestem w stanie utrzymać serwer.Co do ITEM MALL-a , rozmyslałem nad wprowadzeniem paru rzeczy , lecz na to wszystko potrzeba czasu.

Brak IT - Posiadam duże doświadczenie w pracy z SQL , a także pomagałem już przy kilku projektach zagranicznych. Praca przy takim serwerze nie sprawia mi problemów.

Wraz z wzrostem popularności , zostaną pobudzone inne strefy PvP (1-15 i 20-30) wszystko jest w planach :)

Twierdząc , że EP4 jest nudne to tylko twoje zdanie.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wstępne forum zostało utworzone

Mówiłem ,że dla mnie EP 4 jest nudne , ale dla mnie to jest jasne , ale nie zrozumiałeś o co mi chodzi z IM chodzi mi o to , że kiedy mamy IM to na serwerze są koksy nie do rozwalenia i do tego jesteśmy przyzwyczajeni w shaiyi nawet jeżeli nam się to nie podoba ogólnie fajnie , że tworzysz serwer bo to zachęci innych no , ale ja nie zagram bynajmniej na tym EP :(

837371446280124127260.png
Opublikowano

np ja wybieram tylko serwery ep 4 max ep 4.5. Po wejściu na PL'u ep 5 zakończyłem grę ;p

PS jest mowa o braku dotacji, skąd poprzednicy mogą wiedzieć, ze kogoś nie stać na utrzymanie serweru

i tym bardziej polskich serwerów jest bardzo mało, więc trzymam kciuki i wierzę że się twórcą wszystko uda

Jam jest Xardas!

Opublikowano

jeszcze mógłbym podsunąć pomysł wykupienia serwera ts3 dla całego serwer shaiya, naprawdę fajna sprawa :)

Jam jest Xardas!

Opublikowano

Serwer tylko pod 1-60 ? Słabo.

Bawiliście się w cliencie czy wzięty z pierwszego lepszego serwera ?

Do tego widzę, że ekipy nie macie, ponieważ osoby do pomocy przy forum szukacie.

2ldvyfd.jpg

Opublikowano

Serwer tylko pod 1-60 ? Słabo.

Bawiliście się w cliencie czy wzięty z pierwszego lepszego serwera ?

Do tego widzę, że ekipy nie macie, ponieważ osoby do pomocy przy forum szukacie.

Każdy client wychodzi ze źrodła jakim jest aeriagames . Wszystkie serwery przystosowują go do własnych potrzeb.Oczywiście , że clienta sami od podstaw nie zbudujemy. Użyjemy jednego ze stabilnych clientów ep4,5. Bawić się w cliencie to jako tako nie trzeba . Wystarczy przystosować pliki Monster.sdata , Ncpquests.sdata oraz items.sdata do potrzeb serwera. Jednym z głownych atutów naszego clienta będzie to , że zostaną zmienione porty loginservera oraz gameservera w celu zapobiegnięcia używania zmodyfikowanych plików game.exe (nie zablokuje to w 100% obejścia tego ponieważ osoby obeznane z informatyka odnajdą nowe porty ) oraz zostanie on zakodowany co uniemożliwi działanie programu Shaiya patcher który pozwala edytować game.exe (bieganie po ścianach , multiclient etc).

Ekipa zajmująca się serwerem istnieje , tylko potrzebna nam jest osoba która się tymczasowo zajmie prowadzeniem forum , umieszczaniem informacji o postępie prac ponieważ my nie jesteśmy w stanie analizować serwera i jednocześnie wypisywać wszystkiego na forum.

Co do PvP , w którymś z postów wspomniałem ze wraz z rozwojem serwera zostaną pobudzone inne strefy pvp

Opublikowano

A pro po PvP to masz rację, ja tego wcześniej nie zauważyłem. Przepraszam. Serwer będzie dedykowany czy postawiony na programie typu "Hamachi" ?

2ldvyfd.jpg

Opublikowano

A pro po PvP to masz rację, ja tego wcześniej nie zauważyłem. Przepraszam. Serwer będzie dedykowany czy postawiony na programie typu "Hamachi" ?

Oczywiście , że serwer będzie postawiony na dedykowanej maszynie.

Opublikowano

To jest możliwość, że wypali. Mam nadzieję, że administracja nie będzie taka jak na Mi***.

"Ty mi dasz 300 zł a ja ci dam wszystko co chcesz ".

2ldvyfd.jpg

Opublikowano

To jest możliwość, że wypali. Mam nadzieję, że administracja nie będzie taka jak na Mi***.

"Ty mi dasz 300 zł a ja ci dam wszystko co chcesz ".

Bo Ty nie miałeś 300 zł wydac, to już czyste zło? xD

Niektórzy ludzie, nie mają czasu dropić godzinami, czy też po prostu nie chcą, nie lubią!

@flyingnerd

Jak robisz serwer bez AP, to licz się z tym, ze codziennie bedziesz dostawał próbe łapówek na boku, za zrobienie setu. A jak bedziesz twardy i sie nie złamiesz, to będą Ci marudzić, że to jest nie fair. I w pewnym sensie jest, poniewaz nie każdysiedzi przed kompem 24/7. Ludzie tez chodzą do pracy, i chcieli by się zrelaksować na pvp, a nie siedzieć i farmić. WIęc wielu dobrych graczy nie zawita na Twoim serwie.

Opublikowano

Niektórzy ludzie, nie mają czasu dropić godzinami, czy też po prostu nie chcą, nie lubią!

@flyingnerd

Jak robisz serwer bez AP, to licz się z tym, ze codziennie bedziesz dostawał próbe łapówek na boku, za zrobienie setu. A jak bedziesz twardy i sie nie złamiesz, to będą Ci marudzić, że to jest nie fair. I w pewnym sensie jest, poniewaz nie każdysiedzi przed kompem 24/7. Ludzie tez chodzą do pracy, i chcieli by się zrelaksować na pvp, a nie siedzieć i farmić. WIęc wielu dobrych graczy nie zawita na Twoim serwie.

Jego serwer, jego sprawa. Byłaś [ADM] na Shaiya Vict**** i nikt ci nie mówił, jak masz prowadzić serwer.

2ldvyfd.jpg

Opublikowano

Jego serwer, jego sprawa. Byłaś [ADM] na Shaiya Vict**** i nikt ci nie mówił, jak masz prowadzić serwer.

Po 1 mówili i to często mówili.

Po 2 Nie pisze tego do Ciebie, więc nie wiem po co się wtrącasz...

Opublikowano

@flyingnerd

Do farmienia jako takiego to będą lapizje , itemy do enchantu oraz 5slotowe eq. Reszta będzie do zdobycia z bossów pvp , mm pvp etc. Bosy będą miały krótki czas respawnu , nawet ktoś kto nie ma czasu na granie jak to napisales 24/7 bedzie w stanie zdobyc wystarczające eq by walczyć z "noliferami" . Sam również wspomniałeś "dobrych graczy" , tacy nie potrzebują wszystkiego "na maxa" by być dość użytecznym na PvP.

I proszę mi to bez offtopu , rozmawiamy tu o Shaiya Desire

• 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...