Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki smartfon polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dłuższego czasu około 6 lat używam SE k800i, telefon był mi potrzebny jedynie do rozmów i sms-ów ale niestety trzeba go wymienić, potrzebny mi dobry telefon na zajęcia (ostatnia klasa technikum (matura i egzamin zawodowy), później studia) do komfortowego przeglądania internetu, robienia dobrej jakości zdjęć, oglądania filmików w bardzo dobrej jakości, używania skype itp.

Pod lupę wziąłem Samsung Galaxy S4 oraz IPhone 5s.

Co sądzicie o baterii w tych 2 modelach? Długo wytrzymuje?

Za IPhone przemawia rozdzielczość wyświetlacza oraz obudowa, za Samsungiem wymienna bateria oraz slot kart pamięci.

Jakie jest wasze zdanie na temat tych telefonów? Może polecacie jakiś inny?

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć telefon na kilka lat lub po prostu dobry telefon to bierz Iphone'a jeśli chcesz wymieniać ekran co jakiś czas i kupować nowe baterie polecam samsunga ale nie samsunga s4 bo jest naprawde według mnie chujowy (posiadałem go 3 miesiące po czym go zamieniłem powrotem na iphone 5) weź sobie Iphone5s brak zacinek (GWARANTOWANE!) I nie psuje się tak jak te sajszungi np iphone 5 wpadł mi do ogniska (nie pytaj jak) i palił sie tam z 5minut wyjełem go i co było zryte ? ekran lcd ktory mnie kosztował jakieś 150/200zł i tyle ! a samsung s4 ? hahaha odrazu by się ten plasticzek stopił, Iphone 5 upadł mi na płytki nic mu się nie stało, Wylałem na niego zimną wodę nic , a jak mi na wykładzinę s4 spadł to degizer poszedł ... co mnie kosztowało 250zł a wiec zastanów się czy warto inwestować w androida ? moim zdaniem nie ! Jeśli ci się coś w systemie iphona zepsuje to wystarczy 20/30min i jest jak nowy a z androidem nic nie wiadomo czy się obudzi . Moje decyzja : Iphone 5s 100% (jeśli cię stać na wersje 32gb to bierz 32gb bo 16gb to troszkę mało jeśli grasz w gry)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Co do systemu to też bardziej podoba mi się iOS, trochę korzystałem z iPada, samsunga galaxy s3 oraz HTC One. Co do pamięci to prawdopodobnie wybrał bym 64gb, 16 odpada, trochę za mało, ewentualnie 32gb. Najgorszy jest bluetooth bez modyfikacji systemu (co się wiąże z utratą gwarancji) nie będzie kompatybilny z innymi urządzeniami z wyjątkiem słuchawek. Ale chyba jednak skuszę się na niego, nie lubię co chwilę zmieniać telefonu, więc lepiej wybrać solidniejszy.

Dziękuję.

Opublikowano

Co do systemu to też bardziej podoba mi się iOS, trochę korzystałem z iPada, samsunga galaxy s3 oraz HTC One. Co do pamięci to prawdopodobnie wybrał bym 64gb, 16 odpada, trochę za mało, ewentualnie 32gb. Najgorszy jest bluetooth bez modyfikacji systemu (co się wiąże z utratą gwarancji) nie będzie kompatybilny z innymi urządzeniami z wyjątkiem słuchawek. Ale chyba jednak skuszę się na niego, nie lubię co chwilę zmieniać telefonu, więc lepiej wybrać solidniejszy.

Dziękuję.

Teraz jest IOS7 Można za pomocą BT przesyłać np zdjecia/flimiki pomiędzy produktami apple, można używać go do podłączenia do nawigacji zestawu głośno mówiącego oraz słuchawek bt!

Jeśli masz jakieś pytania na temat produktów Apple lub Ios pytaj się mnie :)

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Chwilowo nie mam już żadnych pytań, jak kupię iphone i nie będę czegoś wiedział to się odezwę :)

Dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

Opublikowano

Fanboyem jestem, aaa..... Sprecyzuj bardziej jaki chcesz telefon, bo jak na razie to nie wiadomo czy chcesz ekran 3 cali czy 5 cali., do czego ci będzie najbardziej potrzebny itp. bo twoje wymagania jak na razie spełnia nisko-średnia półka cenowa.

Opublikowano

Fanboyem jestem, aaa..... Sprecyzuj bardziej jaki chcesz telefon, bo jak na razie to nie wiadomo czy chcesz ekran 3 cali czy 5 cali., do czego ci będzie najbardziej potrzebny itp. bo twoje wymagania jak na razie spełnia nisko-średnia półka cenowa.

Kolega już powiedział że zakupi iphone'a .

/do zamkniecia

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...