Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Funkcja odpowiadająca za rozdzielanie przedmiotów w metinie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałbym zedytować plik z root uiexchange lub uiinvetory, by podczas handlu, gdy dam np. 200 bryłek mógłbym je rozdzielić i w ten sposób osoba, z którą handluje dostanie 1 bryłkę zamiast 200. Nie wiem co dokładnie w tym pliku zedytować, bardzo proszę o pomoc :). Bo podczas handlu przedmiotu nie można rozdzielić, więc chcę to zedytować aby można było :).
Tak wygląda ten plik uiexchange
http://pastebin.com/B9QdHDNm
a tak uiinvetory
http://pastebin.com/cpUpmaYy
Chodzi mi o taki efekt, żeby można było rozdzielać podczas handlu:
Daję pliki na hosting jakby ktoś umiał coś zrobić.

ae8pc4.jpg

Opublikowano

nie jestem pewny (nie znam pythona) ale ta nazwa podpowiada mi na to czy mozesz przesuwać item jeśli masz prywatny magazyn (sklep) więc szukać musisz coś w tym stylu

def __SendMoveItemPacket

w pliku uiinventory. ogarnę jeszcze drugi i jak coś znajdę dam edit'a

Btw w drugim nic ciekawego nie znalazłem jednakże jest fajna funkcja która blokuje zmienianie yangów na handlu gdy zostało zaakceptowane :) mianowicie

def OpenPickMoneyDialog(self):

if exchange.GetElkFromSelf() > 0:
                        chat.AppendChat(chat.CHAT_TYPE_INFO, locale.EXCHANGE_CANT_EDIT_MONEY)
                        return

self.dlgPickMoney.Open(player.GetElk())

Tutaj (mam takie mniemanie) gdyby się pozbyć ifa możesz zmienić cenę towaru (u siebie) gdy tamten już zaakceptuje

hcq0.png

Opublikowano

@Up

Dzięki ci :D, pisałem już ten temat na 3 forach i nikt mi nie mógł pomóc ;p. Wcześniej też zauważyłem, że można usunąć tą blokadę ze zmienianiem yangów na handlu, ale dzięki ci, że mnie naprowadziłeś jak mam szukać tamtego przesuwania itemku na handlu ;d. Popróbuję jeszcze sam poszukać, a jeśli tobie się uda to tak jak napisałeś możesz dać edita :).

@Edit

Jednak próbuję metodą prób i błędów i wciąż nie mogę rozdzielać tych itemków podczas handlu :D, nie mam dużej wiedzy o pythonie więc potrzebuję pomocy kogoś doświadczonego ;/.

ae8pc4.jpg

Opublikowano

Powiem tak że specem nie jestem tylko biorę to na intuicję. Musisz na pewno szukać funkcji coś z rozdzielaniem albo przesuwaniem itemków. Możliwe że to będzie w innym pliku :)

hcq0.png

Opublikowano

@Up

No tak. Tylko że jak dam na handel powiedzmy 200 sztab to eq nie mogę tego rozdzielić bo jest już na oknie handlu. Trzeba to zedytować i będzie można ludzi oszukiwać :D.

ae8pc4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...