Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

potrzebna pomoc w napisaniu prostego programu, który pracuje w tle (kod)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. potrzebuje pomocy w napisaniu programu, który wysyłałby raz na np. 30 sec. pakiety na dane adresy IP, i w razie niedostarczenia tych pakietów, aby wysyłał komunikat na mail'a z czasem zerwania połączenia przez np. minute. Program miałby działać w tle. Ktoś ma pomysł jak takie coś zrobić? Czytam poradniki, i kursy programowania, ale nadal nie mam pojęcia jak się za to zabrać.

Weteran
Opublikowano

Czego dokładnie nie wiesz? Jeśli się za coś bierzesz, musisz mieć wpierw o tym pojęcie, a skoro nawet nie wiesz od czego zacząć, to prawdopodobnie nie masz o tym żadnego pojęcia. Niestety, gotowca nie dostaniesz.

Opublikowano

Hmmm... co do tego pierwszego to przychodzi mi na myśl to:

system("ping stronalubadres.");

Jeśli wszystko wyjdzie dobrze, funkcja zwróci 0, jeżeli będzie błąd połączenia, to 1. A co do wysyłania na mail to nie wiem.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co do wysyłania na skrzynkę email będzie tak samo jak w przypadku wysyłania danych pakietowych do danego hostingu zwracającego odpowiedni adres ip. @refid = "0"

@refid= "1" (2)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...