Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Lol.Female Team. Co myslicie na temat kobiecych gamingow?

Isuribi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio coraz czesciej slyszy sie o drużynach złożonych z samych dziewczyn - sama szukałam takiego teamu, ale to ciezko znalezc, a jeszcze trudniej sie dostac, pomimo wysokiej dywizji < mam plat IV >. Female teamy maja swoje cup'y, LAN'y - co prawda na nizszym poziomie, bo poziom dziewczat z tego co zauwazylam nie przekracza wlasnie Platyn. Jest kilka polskich lepszych druzyn, grajacych w gejmingach przykładowo:

CPL ma swoją żeńska dywizje

GF-Gaming

Panda.World pod patronem MaxFlo

i pewnie jeszcze kilka pomniejszych o ktorych nie slyszałam.

Tu sie rodzą moje pytania.

Co myślicie o tego typu drużynach?

Uważacie że dziewczyny kiedys beda mogly grac na rowni z facetami pomimo mniejszosci ?

Co myslicie o LAN'ach i Cup'ach typowo pod female teamy ? < ESL organizuje GO4LOLE Female. >

Jaka jest wasza ogolna opinia na ten temat ?

pis joł, czekam na rozwiniecie sie dyskusji.

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Uważam że podział na M/F jest bezsensowny gdy mówimy o esportach i grach, jeśli jakieś będą umiały grać to pewnie dostały by się na LCS, itd.

Opublikowano

Tak jak w CS, fnatic czy inne zespoły miały (do czasu) female teamy, i to niejednokrotnie lepsze od mężczyzn. A podział według mnie jest głupi, wszystko zależy od mechaniki.

Opublikowano

Z wlasnego doswidczenia powiem, ze supportowałam i subowałam na Lanach i naprawde nawet w meskich teamach < jak w moim przypadku > dziewczyna jest naprawde żadkoscią.

Przykładowo UAM Championship 1 czerwca w Poznaniu 12 druzyn 12x5 = 60 osob na 60 osob byłam sama jako gracz :<

Nawet jesli na dzien dzisejszy chcialabym znalezc dziewczyny na poziomie, jest to praktycznie nierealne. Gdzie one sa?!

Zgadzam sie ze niekiedy dywizja female gra lepiej niz male, chociaz to dosc zabawne :P

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Podział moim zdaniem bezsensu. Tu warunki fizyczne nie odgrywają żadnej roli więc po co taki podział? To tak samo jakby organizować osobne konkursy plastyczne dla przedstawicieli innych płci. Tam gdzie rolę odgrywa tylko skill, a nie to jak ktoś jest zbudowany wolałbym bez podziału:)

Opublikowano

pandy szukają dżunglerki btw; )

Ona jest supportem.

Ostatnio najbardziej popularnym teamem stał się Siren Team. Każdy się z nich śmiał, choć nie wiem dlaczego. Szczególnie z ich traileru.

Może dlatego, że ktoś zrobił taki film, osobiście ja z niego nie mogę xDDD

Dużo kobiet streamuje lige legend, i mają sporo widzów (chociaż wiecie, dlaczego), to i tak poziom platynowy na NA nie jest niski.

Znasz hafu? 2500 elo na NA. Dziewczyna.

http://www.lolking.net/summoner/na/23491947

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ostatnio coraz czesciej slyszy sie o drużynach złożonych z samych dziewczyn - sama szukałam takiego teamu, ale to ciezko znalezc, a jeszcze trudniej sie dostac, pomimo wysokiej dywizji < mam plat IV >. Female teamy maja swoje cup'y, LAN'y - co prawda na nizszym poziomie, bo poziom dziewczat z tego co zauwazylam nie przekracza wlasnie Platyn. Jest kilka polskich lepszych druzyn, grajacych w gejmingach przykładowo:

GF-Gaming

Uważacie że dziewczyny kiedys beda mogly grac na rowni z facetami pomimo mniejszosci ?

Co myslicie o LAN'ach i Cup'ach typowo pod female teamy ? < ESL organizuje GO4LOLE Female. >

tak bardzo wyjebane, ale chciałbym zobaczyc takie mistrzostwa żeńskich drużyn xD

nawet nie mowie o poziomie lcsa a nawet worldsów, ale jakies mini mistrzostwa riot mógłby zorganizować, byłoby to w sumie zabawne xD

ten team siren to jakies totalne gówno XDDD

post-1017169-0-94946900-1379581246_thumb.jpg

Opublikowano

GF-Gaming

Od kiedy Platyna to wysoka dywizja? Sam ostatnio miałem przyjemność grać na przeciw duo pań z MaxFlo, i szczerze muszę powiedzieć, że zaskoczyły mnie. Grały one dobrze [ skoro potrafiły wbić nawet ten diament ], rozumiały siebie oraz dynamikę postaci. Sam często grywam rankingówki 5 v 5 z czwórką kobiet.

Osobiście uważam, że każda kobieta grająca na wystarczającym poziomie może zostać zauważona, a wtedy to z górki - sprawdzają Twoją grę, i otrzymujesz odpowiedź.

Jeszcze zacytuję pewną osobę:

Uważam że podział na M/F jest bezsensowny gdy mówimy o esportach i grach, jeśli jakieś będą umiały grać to pewnie dostały by się na LCS, itd.

Arigato.

Opublikowano

Moja opinia na temat kobiety w branży gamingu jest jednoznaczna, według mnie kobiety powinni się czymś innym interesować bo coraz więcej przypadków w których kobieta przejmuje zajęcia dla mężczyzn(ogółem). Taka gra jak LoL może źle podziałać na jej agresje a potem się tworzą takie wredne feministki tylko dlatego że jakiś mężczyzna ukradł im killa ;_____; Poza tym to dobrze nawet grają ale nie można porównywać kobiet do mężczyzn bo to 2 różne "rasy" :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...