Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Psycholog

Ogolone Jajka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam pytanie czy do psychologa/psychiatry przyjmują nieletnich ? i czy mogę przyjść bez rodziców + za darmo czy coś. Po prostu chciałbym się zapytać coś, bo jak będzie trzeba to tam rodzić przyjdzie :D

Opublikowano

Jeżeli coś ze służby zdrowia masz "za darmo", to oznacza, że pokrywa to ubezpieczenie rodzica, który powinien o tym wiedzieć :)
Dodatkowo jako osoba nieletnia w świetle prawa nie wiesz jeszcze co jest dla Ciebie dobre.

f.png

Opublikowano

@up ale nadal przewija się kwestia ubezpieczenia, przeważnie w przychodni wymagają go aktualnego, podstemplowanego...

Powiedz rodzicom, jeśli naprawdę masz jakiś problem to powinieneś.

Opublikowano

Do 18 rodzice odpowiadają za Ciebie, za twoją psychike, wychowanie itd. Wizyty u psychologa nie są darmowe, chyba, że na fundusz/ kase chorych, ale wtedy wizyta może nastąpić w 2014 r. :))
W każdym razie psycholog nie chce byc odpowiedzialny ze wszelakie rady, które Tobie udzielił, a Ty przez nie się powiesisz, bo ich nie zrozumiałeś.

Nie ma opcji, co najwyzej pedagog w szkole.

Opublikowano

@up ale nadal przewija się kwestia ubezpieczenia, przeważnie w przychodni wymagają go aktualnego, podstemplowanego...

Powiedz rodzicom, jeśli naprawdę masz jakiś problem to powinieneś.

Książeczka nie jest już wymagana bo wszystko jest w systemie. Ale pesel rodzica, który Cie ubezpiecza będziesz musiał mieć.

Psychologa możesz się poradzić w poradni pedagogiczno-psychologicznej. Za darmo, bez rodziców.

Do psychiatry rejestrujesz się w przychodni ale terminy są bardzo odległe, nawet pół roku się czeka na wizytę. Chyba że idziesz prywatnie wtedy wizyta na drugi dzień. ;) Myślę że jak masz więcej niż 15lat to możesz iść sam.

Opublikowano

Okey, teraz patrze u nich na stronie, że jest wszystko za darmo i ogólnie refundowane przez państwo. Można iść tam bez skierowania i piszę, że można iść za free jak się jest ubezpieczonym. Czyli jak mam jakieś pierdolone ubezpieczenie szkolne to mogę iść tam nie ? :D

Opublikowano

aktualnie już nie trzeba dokumentów od rodziców tylko potrzebny jest numer PESEL i najlepiej dokument tożsamości i oni sprawdzają w bazie czy jesteś ubezpieczony więc możesz spróbować

wipek.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...