Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] OnlineMode

iName

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż tak, na prywatnym serwerze mam zainstalowaną paczkę wtyczek EssentialsCore, oraz dwa pluginy - OtherDrops i PermissionsEx.

Do pewnego czasu wydawało mi się, że znam je wszystkie na wylot i taka też była prawda, aż do dziś. Po jakiś czterech miesiącach postanowiłem znów pograć z kolegami. Po 5 minutach serwer stał jak powienien, po 15 pluginy były już odpowiednio skonfigurowane.

Problem polega na tym, że wers "online-mode" w pliku server.properties zmienia się samoczynnie.

Na początek wygląda to tak "online-mode=false", lecz po uruchomieniu serwera (gdy nadal mam włączony server.properties) wyświetla mi się, że plik został zmieniony przez jakiś program (nie wiem jaki), po czym nie można wejść na no-premium, ponieważ "false" zmienia się na "true". Kiedy wyłączyłem pluginy

Jeden z owych kolegów nie posiada konta premium, dlatego to taki problem.

Prawie na niczym się nie znam, tylko przeszkadzam.

Opublikowano

Podczas pracy serwera (gdy jest włączony) zmień plik proparties jeszcze raz i wpisz /reload

Zobaczy czy przy restarcie także się zmienia, jeżeli tak to masz dziwny problem :D

Opublikowano

Za to jest odpowiedzialny na 90% jakiś plugin, a raczej jakaś maleńka linijka pewnie w którymś configu. Tylko jaka.

Opublikowano

Jakie masz pluginy

Wpisz /pl na serwie zrób screena i daj tu

@edit

Jeżeli te 3 co wymieniłeś to na pewno nie :) Ja mam prawie 27 pluginów i wszystko działa perfekt :)

Opublikowano

n3w3.png

Napisałem paczkę pluginów, jest w niej kilka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...