Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] VPS - SSH, FTP nie mogą nawiązać połączenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jest taki, że PuttY oraz WinSCP odmawiają połączenia za pomocą tych protokołów, natomiast SQL i HTTP

działają bez problemu, zaś sam problem znika na kilka tyg. po zrestartowaniu systemu. Ja tylko chce się zapytać

co powoduje na VPS takie zamulenie SSH i FTP gdzie praktycznie na VPSie siedzi góra 10 osób?

Opublikowano

ostatnio klient dzialajacy na gotowcach z mpc i wg instrukcji zamieszal sobie z adresacja przez systinstall... ftp wogole nie laczy? nic nie pokazuje? moze porty pozmieniales? moze uslug nie odpaliles? wiecej danych podaj...

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Opublikowano

WinSCP podczas próby połączenia, gdy akurat zamuli wywala błąd:

"Serwer zamknął niespodziewanie połączenie", PuttY wywala dokładnie ten sam error.

Co jeszcze mogę dodać, zwiastunem takiej sytuacji jest, że podczas próby połączenia, użytkownik root jest widziany przez

SSH / FTP, ale potem pojawiają się informacje (winSCP), że serwer zbyt długo nieodpowiada.

taka sytuacja ma miejsce (jak wspomniałem) raz na jakiś czas, a sysinstall w ogóle nie tykałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...