Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MMA

stokarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Od siedmiu lat chodzę na judo jednak już od dłuższego czasu myślę nad zmienieniem sportu na sztuki walki. Jestem z Gdyni, kolega polecił mi, podobno dobry klub MMA o nazwie Mad Dogs Gdynia. Chciałbym się dowiedzieć czy może ktoś z was użytkownicy mpc chodzi do tego klubu i jakie są jego wrażenia. Do tego powiedzcie mi czy MMA samo w sobie jest ciekawe.

Aha i jeszcze jedno, w jakim wieku najlepiej zacząć trening. Mam 13 lat, ponad 170cm wzrostu, jestem dobrze zbudowany, oraz jakby nie patrzeć posiadam świetne przygotowanie w postaci stażu w judo.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Przynajmniej u nas w mieście w każdym klubie jest wymóg 16 lat, ew. 15 + zgoda rodziców ( nie wiem dokładnie, jestem pełnoletni - nie wzłębiałem się ) . W dobrym klubie MMA jest świetne, 3 dni w tyg. + wolna mata. W każdy dzień jest co innego, nie będziesz się nudzić. Chociaż nie wiem, nie jestem z dużego miasta ale najmłodsze osoby z grupy mają 17 lat, średnia wieku to jakieś 24 lat, więc radził bym Ci znaleźć sobie jeszcze kolegę, który by z tobą poszedł do klubu trenować, ew. zorientować się czy są młodsze osoby - inaczej będziesz miał problemy przy sparingach ( nie wiem w jakim wieku jest kolega, który polecił CI klub, dlatego o tym mówię )

1367691812-U475005.png

Opublikowano

Kolega jest w moim wieku, mówi, że głównie są starsi jednak chodzą również młodsi czasem. Z przeciwnikiem nawet o kilka lat starszy mnie powinienem mieć wielkich problemów, na judo wiele razy mierzyłem się z zawodnikami nawet o 20 kilogramów cięższymi.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Judo bardzo dobra sztuka walki zostan przy tym.

Dobra nie odzywaj się jeżeli nie masz w ogóle o tym pojęcia. Judo po pierwsze to nie sztuka walki. Po drugie podjąłem już decyzję i nic tego nie zmieni.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

Opublikowano

Ogólnie u mnie w klubie w sekcji MMA jest baaardzo dużo judoków, po za tym jesteś młody, nic tylko się kształcić w tym kierunku. Mi parter bardzo szybko się znudził, więc przepisałem się na MT, zobaczymy jak z tobą będzie :) W każdym razie, powodzenia i wytrwałości.

1367691812-U475005.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...