Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkrecanie procka

BiToS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam takie pytanie czy opłaca mi sie podkrecac tego procka amd athlon x2 5200+ (2.7) z tym zasilaczem atx Imopecom feel 2 400w i czy bedzie to bezpieczne w szczegulnosci :) ?

Opublikowano

Z tym zasilaczem to nie. A czy w ogóle się opłaca to nie wiadomo bo musisz napisać jaką masz kartę graficzną, by wiedzieć czy OC ma jakiś sens.

Opublikowano

Bezpieczne na pewno nie, a co do samego podkręcania to zakładam, że masz chłodzenie BOX, czyli musiałbyś kupić nie tylko zasilacz ale i chłodzenie (to pierwsze i tak lepiej wymienić).

Nie opłaca się, bo za 150zł masz już dobrego Celerona G1610.

Opublikowano

up a ram / płyta / proc to się zapomniało? :D?

No chyba że młotkiem będzie go tam wbijał :/.

Co do tego athlona posiadam wersje 3800. I go nie kręce bo nie dość że słaby zasilacz ( chociaż mobo pozwala na niezłe O/C. )

To boxowe chłodzenie, i wyje jak startujący odrzutowiec. ( 100% ciągle. )

Podaj jeszcze mobo, bo może wystarczy dokupić zasilacz + cooler i podkręcisz go troche.

graphic.png
Opublikowano

tak mam chlodzenie boxowe a grafike to gts 250 1gb :)a zamierzam zmienic zasilacz na 500W CHIEFTEC GPA-500S8 i wtedy by to mialo sens tak? chyba ze boxowe wszystko psuje ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...