Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

MoyzeS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem co do wyboru nowego operatora internetu i oferty . Więc tak mogę mieć internet LTE ( o ile będzie zasięg ) ale z limitem 20GB miesięcznie ( za 60 zł ) http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/internet/index.cp?gclid=CIHokPmb1bkCFQ1L3god7koAcg coś w ten deseń . Tyle że czytałem iż taki internet bardzo szybko się "wypala" i nalicza nam kolosalna karę za przekroczenie limitu ( 2gr za 1 MB o ile się nie mylę ) . Więc czy warto wziąć taki pakiet czy może jakiś inny internet gdzieś z 20-60 mb/s ( aktualnie mam 1.2mb/s , internet połączony telefonem ) . Jeśli nie LTE to jaki możecie mi polecić pakiet u jakiego operatora i jak dobry ( do 60-70 zł za miesiąc ) . Najlepiej żeby był bez limitu .

Do tego byłym bardzo wdzięczy gdyby ktoś powiedział mi jak są naliczane te GB . To znaczy ile mi tego pożre w trakcie oglądania filmu powiedzmy który trwa 2h lub jakiegoś filmiku 10-30 minutowego na YT . I czy podczas grania w gry online ( Metin2 , minecraft czy inne MMO ) pożera mi coś ? A jeśli tak to jak to liczyć ? Mógłby ktoś jeszcze powiedzieć co najwięcej zżera :D . Chyba oprócz pobierania bo to się liczy 1GB pobranych i -1GB od limitu , tak ? :)

Opublikowano

ja mam lte z plusa i się wypowiem. mam 15 gb dziennego limitu i 50 nocnego. w zupełności wystarcza na miesiąc . co do filmów zależy jakiej jakości ale może 30 mb a 2h może Ok.200/400mb (też zależy od jakości) a do gier..... starcza na długo często gram na multi i rozdzielam internet na 2 kompy (by grać z bratem) i mniej więcej po graniu w minecraft, team fortress2 wot itp mało nawet zżera Ok 500/700 mb. (jak oni to liczą że starcza na miesiąc i z 15 gb wykorzystałem 13) a pakiet nocny 50 gb ? wstajesz o 5 rano i w 2 godziny ściągasz co chcesz filmy, gry muzykę (polecam serwis rapideo.pl). lte jest szybkie pół godziny i mam pobrane crysisa 2

—-----------

edit:co do kar to można ustawić ile można przekroczyć lub że ma nie przekraczać (babcia ma z cyfr.polsatu i wiem)

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Dane są naliczane, tak jak korzystasz z internetu. Obejrzany filmik 15 minut na YT 360px to około 100-400mb. Jak grasz online to także używasz internetu, więc limit idzie, aczkolwiek raczej niewiele (paręnaście MB/h). Płacisz zarówno za pobieranie, jak i wysyłanie (ogółem jakikolwiek transfer danych przez internet).
Najwięcej zżerają filmiki, w HD zwłaszcza, oraz dłuugie rozmowy na Skype (na TS3 już mniej). Ja używam, bo innej możliwości nie mam. Ale nie marnuję czasu na filmiki, czy gry, więc mi spokojnie wystarcza.
Jak masz inną możliwość, bez limitów, to bierz. Ewentualnie możesz sobie bodajże wziąść na próbę na 7 dni, zainstalować NetLimiter'a 3 i zobaczyć ile w taki tydzień danych zużyjesz.

1567846744.png
Opublikowano

To troche słabo jak film 500mb ... Chodzi mi o filmy z serwisów typu Playtube kinomaniak zalukaj itp. Mówisz że po grze w MC czy WoTa zżera 500/700mb ale nie powiedziałeś po jak długiej rozgrywce :D . I tak nie wiem jak ci starcza bo te 500MB dziennie z samej gry już nam daje 15 GB na miesiąc :) . A jak to wygląda ze stronami www , fejs i takie tam ? :)

Właśnie nie wiem jaki mogę wziąć bez limitu i tu liczyłem na waszą pomoc .

Opublikowano

jak gram to po parę godzin dziennie i starcza jakoś. jakoś źle to liczy może. ale trzeba wziąć pod uwagę że rozdzielam net na 2 kompy. dziś grałem sam bez brata i grałem w tf2 i mc zużyłem 180mb. a przeglądanie stron to bez limitu przecież 15 gb na strony choćbym nie wiem ile przeglądał nie wykorzystałbym.

edit: głównie to minecraft zżera bo parę godzin w tf2 zabiera 40 mb (o ile map nie ściąga) w wot tak samo

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Czyli tak jak sądziłem że w grach online tego wiele nie zabiera ( chodź mogę się zdziwić ... ) . W takim razie chyba najwięcej pobierają filmy i pobieranie . Tylko że te 200mb za filmik na yt to dużo ...

Jakie macie oferty internetu bez limitów ? :)

Opublikowano

Pełnometrażowe filmy online zżerają strasznie dużo, i takowe pobieram sobie w nocy na kompa i oglądam w dzień. Przeglądanie stron internetowych rzec by można, że prawie nic nie bierze, aczkolwiek strony z obrazkami, gifami (9gag, kwejk) mogą zbierać spore żniwo. :)

Bez limitu to Vectra, Netia... Zależnie od miejsca zamieszkania. Ja np. mieszkam na wsi, gdzie kilometr ode mnie kolega ma Netię, ale ja już nie mogę...

1567846744.png
Opublikowano

Też mieszkam na wsi ;d . W sumie LTE powinno chodzić to myślę że z Vectry i Neti też powinno . Jakie tam są aktualnie oferty ?

Opublikowano

LTE a kabelki Netii i światłowody Vectry to dwie inne sprawy. Najlepiej przedzwoń do nich i popytaj co ci mogą założyć.

1567846744.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...