Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Zmiany w SK Gaming

EXPIKxMETIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy wszystkie oczy zwrócone są na mistrzostwa w Los Angeles, szykują się poważne zmiany w składzie wyżej wymienionego teamu. Jak ogłosiły dzisiaj władze zespołu, Kevin "kev1n" Rubiszewski i John "hyrqBot" Velly opuszczają kolegów i w nowym sezonie LCS będą reprezentować skład Ninjas in Pyjamas. Jeszcze nie poznaliśmy ich następców ale widać, że SK próbuje coś zmienić po ostatnim nieudanym splicie.

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

Powinni wywalić tylko ocelota i przenieść bjergsena do sk na mida

wtedy ten team byłby 1000000 razy silniejszy i to nie jest przypuszczenie, jestem pewny ze tak by było

ocelot to największa porażka tej drużyny, on nadaje sie co najwyżej do soloq

candy panda i nyph to najlepiej zgrany bot w EU, nie grają na światowym poziomie, ale są jak jedność, z czasem przyszłaby i lepsza technika

to samo ich jungler, to on niósł ocelota kiedy ten coś spierdolił

kevin nie jest moze jakims wybitnie dobrym topem, ale tak jak inni gracze SK zgrywa się bardzo dobrze z teamem

oni wszyscy grają na podobnym poziomie, tylko ten ocelote ciągnie ich w dół ku porażce

Opublikowano

Tyle że to raczej była decyzja Kev1na i HyrqBota, a nie organizacji. I o ile jeszcze znalezienie kogoś fajnego na jungle w Europie nie powinno być problemem, o tyle odnoszę wrażenie, że znalezienie kogoś na toplane na poziomie Kev1na będzie bardzo trudne.

Opublikowano

Tyle że to raczej była decyzja Kev1na i HyrqBota, a nie organizacji. I o ile jeszcze znalezienie kogoś fajnego na jungle w Europie nie powinno być problemem, o tyle odnoszę wrażenie, że znalezienie kogoś na toplane na poziomie Kev1na będzie bardzo trudne.

no i co z tego, ale ta organizacja tylko na tym traci

nie wierze zeby sk dostało się do lcs albo gdziekolwiek dalej

wiadomo ocelote = kasa, jest znany lubiany i w ogóle i to mnie wkurwia w SK, nie robią nic by być lepszymi tylko chcą trzepać kase, na szczęście kevin i hyrqbot przejrzeli na oczy, szkoda że tak późno, ale to juz postęp

liczę, ze w s4 powstanie fnatic v2 tak jak to jest z azubu i tak jak było z clg, dwa bliźniacze teamy, które będą trenowały i podbijały kontynent, chciałbym w takim teamie zobaczyć wlaśnie candy pande i nypha na bocie

licze też, ze w s4 hotshotgg weźmie się doroboty zamiast ciągłego streamowania na azubu i odkryje kilka talentów z diamonda i challengera i stworzy nowy team w stylu clg tylko złożony z jeszcze lepszych graczy

ale zobaczymy jak to będzie, na razie są to czyste spekulacje

Opublikowano

No i bardzo dobrze że uciekli z tej śmiesznej drużyny. Ja bym chciał zobaczyć zmiany w MyM-ie bo np. Taki Mokatte to porażka diamond 3 na soloq właściwie MyM to zawsze byli słabi w SoloQ tylko teamem są ok

Opublikowano

No i bardzo dobrze że uciekli z tej śmiesznej drużyny. Ja bym chciał zobaczyć zmiany w MyM-ie bo np. Taki Mokatte to porażka diamond 3 na soloq właściwie MyM to zawsze byli słabi w SoloQ tylko teamem są ok

gdyby czaru nie wykerował mokkatego to ten pewnie by siedział dalej na srebrze albo max złocie

Opublikowano

no i co z tego, ale ta organizacja tylko na tym traci

nie wierze zeby sk dostało się do lcs albo gdziekolwiek dalej

wiadomo ocelote = kasa, jest znany lubiany i w ogóle i to mnie wkurwia w SK, nie robią nic by być lepszymi tylko chcą trzepać kase, na szczęście kevin i hyrqbot przejrzeli na oczy, szkoda że tak późno, ale to juz postęp

liczę, ze w s4 powstanie fnatic v2 tak jak to jest z azubu i tak jak było z clg, dwa bliźniacze teamy, które będą trenowały i podbijały kontynent, chciałbym w takim teamie zobaczyć wlaśnie candy pande i nypha na bocie

licze też, ze w s4 hotshotgg weźmie się doroboty zamiast ciągłego streamowania na azubu i odkryje kilka talentów z diamonda i challengera i stworzy nowy team w stylu clg tylko złożony z jeszcze lepszych graczy

ale zobaczymy jak to będzie, na razie są to czyste spekulacje

Moja wypowiedź dotyczyła tego co napisał kolega OMG Raport, odnośnie przygotowania organizacji SK na taki rozwój wypadków.

Co do chłopaków z MYM`u to mówienie że byli słabi od zawsze na soloq... Czaru i Kubon to top10 westa w ubiegłym sezonie na soloq, Libik bardzo długo w tym sezonie utrzymywał się w Chellenger tier... o braciach Krukier pisał nie będę bo ich karier tak dokładnie nie śledzę, ale na pewno na soloq przynajmniej ta trójka nie odstaje.

Opublikowano

@arronbado - śmieszą mnie wypowiedzi takich ludzi jak Ty - "kurwa on powinien być w srebrze","ja pierdole jaki on jest słaby ja bym lepiej zagrał od niego". Grałeś kiedyś w teamie na poziomie ? Mówiąc na poziomie mam na myśli team który gra go4lol np, Mokate pełni najważniejsza funkcje w teamie - shotcaller'a, takiego gracza ciężko jest zastąpić, ponadto jest on kapitanem i trzyma chłopaków w "kupie". A właściwie, wyszedłeś Ty kurwa z brązu mówiąc że on powinien grać w srebrze/goldzie ? Wrócę jeszcze do MyM'u, w tym teamie nie potrzeba zmian, im po prostu potrzeba nowych zagrań, picków. Grają w tym składzie PRAKTYCZNIE od poczatku sukcesów i zmieniając w tym teamie choćby jedną osobę wszystko by mówiąc krótko "jebnęło". W tym miejscu chciałbym podziekować tym którzy dotrwali dotąd ;)

ps; żeby nie bylo nie jestem fanboyem MyM'u, po prostu wkurwia mnie jeśli ktoś pieprzy na temat na który nie ma zielonego pojęcia.

ps2; czekam na hejty.

Opublikowano

@arronbado - śmieszą mnie wypowiedzi takich ludzi jak Ty - "kurwa on powinien być w srebrze","ja pierdole jaki on jest słaby ja bym lepiej zagrał od niego". Grałeś kiedyś w teamie na poziomie ? Mówiąc na poziomie mam na myśli team który gra go4lol np, Mokate pełni najważniejsza funkcje w teamie - shotcaller'a, takiego gracza ciężko jest zastąpić, ponadto jest on kapitanem i trzyma chłopaków w "kupie". A właściwie, wyszedłeś Ty kurwa z brązu mówiąc że on powinien grać w srebrze/goldzie ? Wrócę jeszcze do MyM'u, w tym teamie nie potrzeba zmian, im po prostu potrzeba nowych zagrań, picków. Grają w tym składzie PRAKTYCZNIE od poczatku sukcesów i zmieniając w tym teamie choćby jedną osobę wszystko by mówiąc krótko "jebnęło". W tym miejscu chciałbym podziekować tym którzy dotrwali dotąd ;)

ps; żeby nie bylo nie jestem fanboyem MyM'u, po prostu wkurwia mnie jeśli ktoś pieprzy na temat na który nie ma zielonego pojęcia.

ps2; czekam na hejty.

widze, że mam doczynienia z kompletnym debilem :)

śmieszą mnie wypowiedzi takich ludzi jak Ty - "kurwa on powinien być w srebrze","ja pierdole jaki on jest słaby ja bym lepiej zagrał od niego"

możesz mi zacytować gdzie i kiedy tak napisałem? Bo ja sobie raczej czegoś takiego nie przypominam

Grałeś kiedyś w teamie na poziomie ?

rofl nie musze grać na takim poziomie, by móc oceniać zagrania innych, widzimy tutaj przypadek groźnego debila pokroju "NIE ZNASZ NIE OCENIAJ" "SAM NIE ZROBISZ LEPIEJ!!!111111" to o czym mówiłem to czyste wnioski, które może wyciągnąć każdy myślący człowiek.

Mokate pełni najważniejsza funkcje w teamie - shotcaller'a, takiego gracza ciężko jest zastąpić

no tu to mnie rozjebałeś, wiesz co jest nie tak w europejskich teamach i dlaczego taki MYM nigdy nie będzie grał na światowym poziomie? Bo boją się odejść i iść na przód, wolą siedzieć i kisić się z takimi gównami jak mokatte. Dam tutaj przykład koreańskich drużyn, który jest chyba doś prosty byś nawet ty mógł go zrozumieć: Gracz x jest słaby, co robimy? Czekamy kilka tygodni, jeśli jego forma się nie poprawi zastąpimy go graczem y, który wykazuje się czymś nowym i może o wiele lepiej grać od x

proste, prawda?

Wrócę jeszcze do MyM'u, w tym teamie nie potrzeba zmian, im po prostu potrzeba nowych zagrań, picków.

ohoho widze, że mamy tutaj wielkiego znawcę itelektualistę i analizatora wielkiej e-sportowej sceny! w tym momencie mnie wkurwiłeś, dlaczego? Już odpowiadam.

Otóż, jeśli oglądałbyś mym troche dłużej głupi fanboyu to wiedziałbyś, że MYM już przed katowicami wystąpił z nowymi pickami i taktykami np. czaru z wukongiem/jaycem na midzie, mokatte z kayle w jungli co było zupełnie NOWE I ŚWIEŻE. Nowe zagrania? tu nie trzeba nic pisać, bo argumenty byłby podobne do tych co poprzednie, a nie chce mi sie rozpisywać za długo, bo i tak nie przeczytasz :P

Grają w tym składzie PRAKTYCZNIE od poczatku sukcesów i zmieniając w tym teamie choćby jedną osobę wszystko by mówiąc krótko "jebnęło".

no kurwa debil

człowieku, większość teamów, które coś osiągneły na scenie światowej zaczynało jak MYM i gdyby nie zmiany w składzie to byłby by w dupie tak jak teraz MYM.

Co z tego, że osiągają z tym składem osiągnięcia na polskiej scenie, skoro tu mówimy o ŚWIATOWYM POZIOMIE, to zupełnie co innego, a jak widać ich super team nie osiągnął z dużo nawet na LCS

nie chce mi sie dalej pisać dlaczego mym stoi w miejscu bo i tak żaden logiczny argument nie dotrze do twojej marnej świadomości.

tl;dr mym stoi w miejscu, bo boją się wyjść z interwencją, mokatte gra słabo jak na poziom światowy - co do poziomu polskiej sceny nie mam zastrzeżeń, ale jeśli chcą iść dalej i znów trafić do lcs i coś tam zdziałać to muszą zajść pewne zmiany, które powinny zajść już dawno tj. odejście czara z mymu i założenie drużyny z lepszymi graczami, na pewno z lepszym junglerem lub wyjebanie mokattego z teamu, chyba, że zrobiłby jak hotshotgg, który sam odszedł, bo wiedział, że gra słabo i dał szanse nowemu graczowi, który jest o wiele lepszy

dodam tak jeszcze coś poza tym, rozśmieszyło mnie kiedy po początkowych sukcesach w LCS MYMu wszyscy się nimi podniecali i kiedy riot dał do kupienia obrazki przywoływacza to wszyscy uber patrioci kupili obrazki BO MYM NAJLEPSZY XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD nie mówie tutaj o ludziach, którzy znali mym długo przed katowicami, którzy po prostu lubią tą drużynę i chcieli mieć obrazek, ale o takich idiotach, którzy myśleli, że MYM może coś osiągnąć z tym składem

nie chce mi sie dalej pisac, elo

Opublikowano

I tak nigdy nie przepadałem za SK, czy tam ocelotem. Dobrze, że NiP robi się lepsze. Bjergsen to świetny mider, i mam nadzieję że teraz z takim teamem będzie lepszy performance, niż w SK.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

ohoho widze, że mamy tutaj wielkiego znawcę itelektualistę i analizatora wielkiej e-sportowej sceny! w tym momencie mnie wkurwiłeś, dlaczego? Już odpowiadam.

Otóż, jeśli oglądałbyś mym troche dłużej głupi fanboyu to wiedziałbyś, że MYM już przed katowicami wystąpił z nowymi pickami i taktykami np. czaru z wukongiem/jaycem na midzie, mokatte z kayle w jungli co było zupełnie NOWE I ŚWIEŻE. Nowe zagrania? tu nie trzeba nic pisać, bo argumenty byłby podobne do tych co poprzednie, a nie chce mi sie rozpisywać za długo, bo i tak nie przeczytasz :P

Czemu wyjeżdżasz z Katowicami ? Mówimy o LCS, pierwszy weekend OP bo nikt nie wiedział jak na MyM grać i tyle. Na dłuższa mete zabrakło im po 1 doświadczenia po 2. taktyk po 3. picków.

rofl nie musze grać na takim poziomie, by móc oceniać zagrania innych, widzimy tutaj przypadek groźnego debila pokroju "NIE ZNASZ NIE OCENIAJ" "SAM NIE ZROBISZ LEPIEJ!!!111111" to o czym mówiłem to czyste wnioski, które może wyciągnąć każdy myślący człowiek.

Powierzchownie, nie grasz w teamie nie znasz jego struktury więc tak jak wspomniałem powierzchownie, chyba że naprawdę interesujesz się tym i wolisz analizować mecze jednak Twoje analizowanie to czyste flame niepoparte niczym racjonalnym. Racjonalnym nie mam na myśli "gówno gra trzeba go wyjebać"

no tu to mnie rozjebałeś, wiesz co jest nie tak w europejskich teamach i dlaczego taki MYM nigdy nie będzie grał na światowym poziomie? Bo boją się odejść i iść na przód, wolą siedzieć i kisić się z takimi gównami jak mokatte. Dam tutaj przykład koreańskich drużyn, który jest chyba doś prosty byś nawet ty mógł go zrozumieć: Gracz x jest słaby, co robimy? Czekamy kilka tygodni, jeśli jego forma się nie poprawi zastąpimy go graczem y, który wykazuje się czymś nowym i może o wiele lepiej grać od x

proste, prawda?

Nie patrz na scene koreańską bo to zupełnie inny poziom - lata świetlne przed Europą. Po 2 - Ty chcesz wyrzucić ostatnią osobę możliwa do wyrzucenia w MyM'ie.

@Topic To że Wickd odchodzi przeciekło wcześniej na jego streamie ;) A co do sk według mnie Ocelota powinien dostać kozika a nie Wickd, znalezienie topa na jego poziomie graniczy z cudem ( doświadczenie esportowe+skill)

Opublikowano

Co do Sk to szkoda mi kevina. Co do mymu, ludzie jprdl , wiecie czemu na początku wszystko wygrywali ? Bo wprowadzili coś nowego ,tj. agresywna gra od początku z użyciem tp. nikt na lcs nie wiedział jak na nich grać , potem gdy nauczyli się grać przeciwko ich stylowi gry zaczęli wygrywać a MyM nic z tym nie zrobił . Macie odpowiedź.

Opublikowano

Co do Sk to szkoda mi kevina. Co do mymu, ludzie jprdl , wiecie czemu na początku wszystko wygrywali ? Bo wprowadzili coś nowego ,tj. agresywna gra od początku z użyciem tp. nikt na lcs nie wiedział jak na nich grać , potem gdy nauczyli się grać przeciwko ich stylowi gry zaczęli wygrywać a MyM nic z tym nie zrobił . Macie odpowiedź.

Racja .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...