Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

18 marca 2014 - ZAMKNIĘCIE AH/RMAH

mastacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I dobrze. Trochę trudniej będzie graczom którzy nie posiadają złotnika/kowala na 10 lvl, bo będzie trzeba farmić te książki/kartki zamiast je kupić. I może trochę ogarnie to boty, sam botowałem ale przestałem.

6434527732.png76561198021029824.png

Opublikowano

Za pozno, teraz to tylko zepsuje gre i nikt madry juz tego nie kupi wiecej bo przeciez gra od poczatku nie bedzie miala sensu, ludzie ktorzy graja od poczatku sa teraz wymaxowani a zdobycie eq z dodatku na 70lvl bedzie dla nich bardzo latwe, blizzard jak zwykle pogarsza sytuacje i tak juz zwalonej gry.

Opublikowano

Pogarsza sytuację ? Wat ? Bardzo dobre posunięcie ! Widocznie ominąłeś albo przespałeś całą zabawę z Diablo 2, kiedy musiałem sam zebrać całe wyposażenie.

Zauważ, że "wymaxowani gracze" nie będą już wymaxowani, gdyż dochodzą nowe lvl'e, zmiany w setach oraz buildach więc na 100% będą zmieniać swój ekwipunek.
Różnica pomiędzy Diablo 2 a 3 polega na tym, że z 2ki jest więcej zabawy z ubieraniem i lvlowaniem.

Zwrot akcji AH/RMAH jest BARDZO dobry, ludzie prawdopodobnie wrócą do 3ki właśnie dlatego, że będzie trudniej ;) Tyle ode mnie.

Opublikowano

Jedno jest pewne - totalnie zmienia gra i tak na prawde wraz z zdjeciem AH i dodatkiem gra tak jak by nowa :)

Jedyny ses tej zmiany jest w tym że wraz z lotem 2 i odwyzszeniem bazowego lvl KAŻDEGO czeka zmiana eq, i teraz bez AH każdy bedzie zbieral nowe itemy, bez AH, liczyć się bedzie czas poswiecony na gre a nie kasa :)

Lecz - za Ah przmawia to ze urozmaicalo gre. Np ja po zrobieniu paragona nie mialem juz ochoty grac, w takim razie zajmowalem sie ah i zmienilem Diablo o gre ekonomiczna i to tez przysparza wiele zabawy i emocji :)

Każdy narzeka na AH ale nikt nikogo nie zmusza do kożystania z tego udogodnienia, a na pewno 99% graczy kozysta z AH ponieważ samemu ciężko było grac na infernie (mowie o tych pierwszych infernach gdzie na prawde byla zabawa).

Tak wiec wszystko ma swoje plusy i minusy, dla mnie likwidacja AH to zle posunięcie. Ogranicza gracza lecz z drugiej strony wyrównuje szanse :)

Opublikowano

Zmiany dotycza jedynie wersji na PC, wersja konsolowa nie dysponuje od poczatku domem aukcyjnym :)

Dom aukctyjny (AH) umożliwiał sprzedaż/kupno dowolnego itemu za złoto. Była tez jego wersja z prawdziwymi pieniędzmi (RMAH) gdzie sprzedawalo/kupowało sie itemy za prawdziwa walute (w europie Euro) lub zasilalo wirtualny portfel na serwerach blizz (działało tak samo jak z euro z tym ze pieniądze trafiały nie na paypall)

Fajne nie ?? cóż piekniejszego niż posiadać ukochana gre z możliwością odrobienia jej ceny i w rezultacie posiadanie jej za darmo...przy wiekszym szczesciu zarobic na jakis mały wydatek pare groszy w postaci milego spedzenia czasu grajac :) płacenie za granie ? to własnie umozliwia AH/RMAH - niestety jedynie do marca ;/

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

1. AH / RMAH Tak jak poprzednik mówił zajebista sprawa. Jak dla mnie bardzo dobre posunięcie które szczerze mówiąc zaprosiło mnie do tej gry ( już nic nie mówię że jestem fanem gier blizzarda i mam wszystkie ) ale akurat to była jedyna motywacja z strony gry. Skasowanie jej tak jak jest napisane zmieni tą grę od początku i nie będzie już to samo.

Ja z wielką chęcią bym chciał żeby w dodatku RUNY no normalnie tego mi tak brakuje jak niczego innego na świecie. Była to świetna waluta i powiem szczerze to właśnie przyciągało ludzi. PERF słowa runiczne.

2. Po skasowaniu AH/RMAH na 100% upadnie trochę Diablo bo nie będzie niczym innym jak zwykłą grą. Utrudni to 5x grę ale to głupota bo jest za dużo przedmiotów do zdobycia. Ja rozumiem jak można było zrobić tak że 1x10000 tyś dropów perf przedmiot albo dajmy na to na twoją od razu profesję a nie do barba. Trzeba spojrzeć tego z pkt widzenia tego ile teraz tych wszystkich przedmiotów wypada na te wszystkie klasyfikacje, a tak na prawdę gra się non stop 1 postacią

3. Mam nadzieję że w dodatku postać którą dodali "Palladyn" na prawdę zrekompensuję AH/RMAH.

Podsumowując moim zdaniem twórcy stracą na tym niż nie zyskają. Jak by dodali runy i słowa runiczne pff na 100% przyszło im 3x więcej ludzi. Jest to moje takie zdanie na ten temat. Crafting teraz i tak jest beznadziejny to nawet nie opłaca się go w żaden sposób robić ale jeżeli by go zmienili że na prawdę dobre przedmioty można craftować no to już ten AH/RMAH mógł bym im przebaczyć że go skasowali :)

Opublikowano

Yogi nie sądzisz że ah/rmah mogli zamknąć już na samym początku gry ? Nie bo poco lepiej nacharatać prowiżje od aukcji po 1 euro albo po 15% od sprzedaży danego przedmiotu . Nacharatali się kasy z kupna gry tak samo jak i z ah/rmahu a teraz walić graczy, i powiedz mi czy to miało sens ? po co teraz usuwać ah.

f82adac946184c36574a8521c877970c.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Za pozno, teraz to tylko zepsuje gre i nikt madry juz tego nie kupi wiecej bo przeciez gra od poczatku nie bedzie miala sensu, ludzie ktorzy graja od poczatku sa teraz wymaxowani a zdobycie eq z dodatku na 70lvl bedzie dla nich bardzo latwe, blizzard jak zwykle pogarsza sytuacje i tak juz zwalonej gry.

pisząc ten komentarz ty w ogóle zastanawiałeś się co takiego na prawdę piszesz? Blizzard chce właśnie naprawić diablo 3 ( w d2 nie było AH i gra miała lepszy klimat ) AH zniknie, ale blizzard nie zostawi nas bez AH bez zmienienia loota i troszkę gry. Blizzard ma zamiar zwiększyć loot, dodać questy ( nie fabularne ), możliwość ulepszania itemków i wiele więcej. Jak by AH znikną to ludzie nie mieli by co zrobić z goldem, a po wprowadzeniu dodatku ( co będzie po usunięciu AH ) gra nabierze znowu sens i to większy niż to miała od dnia premiery, tym sensem będą mogli się cieszyć ludzie którzy kupią dodatke.

Opublikowano

Ja bronie AH bo jego likwidacja nic nie da. Wiadoma sprawa po dodatku bedzie wierzdzka i to dzieki niej bedzie mozna uzyskac dobre itemu. Sama zabawa u niej bedzie kosztowna itd lecz uzyskany przedmit bedzie przypisany do konta - tak wiec nie dalo by sie go wstawic na AH...

Mi osobiscie na poczatku Ah przeszkadzalo, nie korzystalem z tego do bodaj 40 paragonu (bylo ciezko i mozolnie) gra zaczela mi sie nudzic wiec postanowilem pobawic sie i wydac troche golda i co ? uzyskalem wydajna postac i gra sprawiala mi dalej przyjemnosc ponieważ moglem podkrecic sobie MP.

Nikt nikogo nie zmusza do kozystania z AH, jak chcesz to korzystac wiec dla czego maja je zlikwidować i zabrac zabawe ludziom którzy z tego aspektu gry wlasnie czerpia najwiecej frajdy ? Ah stanowilo ciekawa alternatywe do monotonnego zabijania potworków, w kołko tego samego...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...