Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzicie o tym komputerze?

Kippler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam pytanie co sądzicie o tym zestawie komputerowym:

Procesor: AMD X8 FX-8320 3,5 Ghz

Płyta Główna: GA-990XA-UD3

Ram:Gell DDr3 8 Gb 1600 MHz

Dysk: WD CAVIAR 1 TB 64 Mb

Nagrywarka: LG

Karta Graficzna: Radeon HD 7870

Obudowa: SilentiumPC Gladius M40 Pure Black

Zasilacz: OCZ MODXSTREAM PRO 600W MODULAR

Ile mniej więcej będzie FPS'ów w Minecrafcie na tym komputerze?:]

Czy da się nagrywac MC na shaderach dosyc płynnie?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :]

Opublikowano

Złożony bezsensu.

Podaj budżet, dam coś lepszego.

Poza tym do minecrafta wystarczy byle budżetowiec za 1300zł. Masz zamiar grać w coś jeszcze ?

Już zamówiłem, dlaczego bezsensu?

Opublikowano

Siemka, mam pytanie co sądzicie o tym zestawie komputerowym:

Procesor: AMD X8 FX-8320 3,5 Ghz

Płyta Główna: GA-990XA-UD3

Ram:Gell DDr3 8 Gb 1600 MHz

Dysk: WD CAVIAR 1 TB 64 Mb

Nagrywarka: LG

Karta Graficzna: Radeon HD 7870

Obudowa: SilentiumPC Gladius M40 Pure Black

Zasilacz: OCZ MODXSTREAM PRO 600W MODULAR

Ile mniej więcej będzie FPS'ów w Minecrafcie na tym komputerze?:]

Czy da się nagrywac MC na shaderach dosyc płynnie?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :]

Boże widzisz i nie grzmisz. Odwołaj to zamówienie bo padnie ci po miesiącu..

Kontakt : [email protected] Steam : Polak000xD TS3 : ts3.pr0g4ming.pl Room 1,2,3 Nick na ts3 : TheWzychu233

Opublikowano

Dlatego że AMD do gier się nie nadaje, zasilacz nie potrzebnie taki mocny. Zamiast tego można by złożyć coś znacznie lepszego. Bo w podobnej cenie masz chociażby i5-3350p który jest znacznie bardzie wydajniejszy w grach. A w minecrafta zagrasz i bez problemu nagrasz, ale to zrobił byś równie dobrze i na słabszym komputerze. A do innych nowych gier ten procesor się średnio nadaje. Zobacz sobie to

http://pclab.pl/art50000-11.html

@down

Paść może i nie padnie bo zasilacz jest jest dobry. Ale za tą samą cenę można mieć komputer który byłby znacznie wydajniejszy. A z tym komputerem i tak masz szczęście że "specjaliści sprzedawcy" nie wcisneli ci gotowca.

Wejdź w ten link co podałem i porównaj swojego AMD i np. i5-3350p a zobaczysz co kupiłeś a co mógł byś mieć, bo oba kupił byś za podobną cenę.

Opublikowano

Boże widzisz i nie grzmisz. Odwołaj to zamówienie bo padnie ci po miesiącu..

Hmmm... padnie? Ciekawe, w sklepie powiedzieli odwrotnie ;P Wręcz przeciwnie dobry zestaw, ja myślę że ludzie w sklepie komputerowym się lepiej znają. (Bez obrazy)

Dlatego że AMD do gier się nie nadaje, zasilacz nie potrzebnie taki mocny. Zamiast tego można by złożyć coś znacznie lepszego. Bo w podobnej cenie masz chociażby i5-3350p który jest znacznie bardzie wydajniejszy w grach. A w minecrafta zagrasz i bez problemu nagrasz, ale to zrobił byś równie dobrze i na słabszym komputerze. A do innych nowych gier ten procesor się średnio nadaje. Zobacz sobie to

Hmmm... padnie? Ciekawe, w sklepie powiedzieli odwrotnie ;P Wręcz przeciwnie dobry zestaw, ja myślę że ludzie w sklepie komputerowym się lepiej znają. (Bez urazy)

Opublikowano

No to źle myślisz bo w sklepach typu komputronik kit wciskają i się nie znają ;)

Komputer słaby - AMD i do tego zasilacz przestarzałego OCZ - to nie może dobrze działać ;)

Odwołaj zamówienie :>

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

No to źle myślisz bo w sklepach typu komputronik kit wciskają i się nie znają ;)

Komputer słaby - AMD i do tego zasilacz przestarzałego OCZ - to nie może dobrze działać ;)

Odwołaj zamówienie :>

A wujek informatyk? :) Powiedział, że zestaw jest dobry ;) Jak by był słaby to by mi nie dawali gwarancji :P (Nie kupowałem w komputroniku tylko SKIP, taki 1 sklep ):>

Opublikowano

A wujek informatyk? :) Myślę, że zestaw jest dobry ;) Jak by był słaby to by mi nie dawali gwarancji :P (Ni kupowałem w komputroniku tylko SKIP, taki 1 sklep ):>

Kupuje się na morele.net tam są eksperci. Jezeli się spytasz sprzedawcy który jest przy kasie , Nie doradzi ci ponieważ nie ma w tym doświadczenia , pewnie tylko dostanie pochwałe za sprzedasz. Zasilacz Deus są najlepsze według mnie w 200+zł do 300zł :P Nie opłaca się AMD bo to bardziej pod rendering(Takie jest moje zdanie).

Kontakt : [email protected] Steam : Polak000xD TS3 : ts3.pr0g4ming.pl Room 1,2,3 Nick na ts3 : TheWzychu233

Opublikowano

Człowieku jak wiesz lepiej to po kiego chuya nas pytasz o zdanie? Idz do tych co Ci składali, przecież lepiej wiedzą...

T to właśnie chciałem usłyszec , na pewno w sklepie wiedzą lepiej niż ludzi na forum :)

Opublikowano

A wujek informatyk? :) Powiedział, że zestaw jest dobry ;) Jak by był słaby to by mi nie dawali gwarancji :P (Nie kupowałem w komputroniku tylko SKIP, taki 1 sklep ):>

Paść może i nie padnie bo zasilacz jest jest dobry. Ale za tą samą cenę można mieć komputer który byłby znacznie wydajniejszy. A z tym komputerem i tak masz szczęście że "specjaliści sprzedawcy" nie wcisneli ci kompletnego gotowca bez zasilacz i obudowy.

Wejdź w ten link i porównaj swojego AMD i np. i5-3350p a zobaczysz co kupiłeś a co mógł byś mieć, bo oba kupił byś za podobną cenę.

Gwarancję w większości obsługuje bezpośrednio producent a nie sprzedawca.

Ale skoro wiesz że to jest najlepsze, to po co się wogóle pytasz? Jak i tak wiesz jaką uzyskasz odpowiedź.

Minecrafta nagrasz, ale z shaderami może będziesz miał coś koło 60fps.

Opublikowano

T to właśnie chciałem usłyszec , na pewno w sklepie wiedzą lepiej niż ludzi na forum :)

Nie nie wiedzą :P Zapytaj się gościa w sklepie co to Intel Xeon a on ci pokaże kompa z i5. Im zalezy aby upchnąć towar. Idź do jakiegoś informatyka to ci ten zestaw wyśmieje :P

Opublikowano

Nie nie wiedzą :P Zapytaj się gościa w sklepie co to Intel Xeon a on ci pokaże kompa z i5. Im zalezy aby upchnąć towar. Idź do jakiegoś informatyka to ci ten zestaw wyśmieje :P

Ale co złego jest w zestawie bo nie rozumiem? Co jest dobrze a co źle

Paść może i nie padnie bo zasilacz jest jest dobry. Ale za tą samą cenę można mieć komputer który byłby znacznie wydajniejszy. A z tym komputerem i tak masz szczęście że "specjaliści sprzedawcy" nie wcisneli ci kompletnego gotowca bez zasilacz i obudowy.

Wejdź w ten link i porównaj swojego AMD i np. i5-3350p a zobaczysz co kupiłeś a co mógł byś mieć, bo oba kupił byś za podobną cenę.

Gwarancję w większości obsługuje bezpośrednio producent a nie sprzedawca.

Ale skoro wiesz że to jest najlepsze, to po co się wogóle pytasz? Jak i tak wiesz jaką uzyskasz odpowiedź.

Minecrafta nagrasz, ale z shaderami pewnie będziesz miał coś koło 60-80fps.

Czyli komputer nie jest zły ale mógłby byc lepszy? Czyli wszystko jest okej, po prostu procesor mógłby byc lepszy a reszta zestawu jest dobrze złożona?

Opublikowano

Właśnie ci mówie Jak inni komputer nie jest zły ale mógłby być lepszy :P Ale dawałem ci przykład że Twoi ,,Specjaliści" To zwykli kasjerzy. :P

Opublikowano

Dokładnie -,-.

Jeśli chodzi o tego fx'a to pograć pograsz. Tylko mocarne O/C go pogoni i w tedy coś coś. Ale ciągle będzie to wydajność i5 3350p..

Jeszcze się spytam ile za niego dałeś ;D?

graphic.png
Opublikowano

Dokładnie -,-.

Jeśli chodzi o tego fx'a to pograć pograsz. Tylko mocarne O/C go pogoni i w tedy coś coś. Ale ciągle będzie to wydajność i5 3350p..

Jeszcze się spytam ile za niego dałeś ;D?

za kompa 3300 zł ;P

Właśnie ci mówie Jak inni komputer nie jest zły ale mógłby być lepszy :P Ale dawałem ci przykład że Twoi ,,Specjaliści" To zwykli kasjerzy. :P

Czyli największą różnicę robi procesor?;P

Opublikowano

Jak za tyle to bardzo przepłaciłeś. Bo miał byś taki zestaw jak podał @up (lub podobny) w którym poza znacznie lepszym procesorem masz również lepszą kartę graficzną. Przez co zagrał byś w praktycznie wszystko na najwyższych ustawieniach, a na tym co masz będzie znacznie gorzej.

Opublikowano

po chuj dyskutujecie z takim dzieciakiem który wie swoje bo mu nagadali swoje uwierzył d*bi*

zeby nie bylo % poczytaj na innych forum opinie o takich sklepach 1000 forum wie lepiej od jakiegoś zjebanego informatyka i pseudo informatyka wujka

Opublikowano

Pieprzenie. Zestaw jest do dupy i tyle, w tej cenie ma 770'tke z i5 Haswellem który jedzie ten zestaw jak chce.

Jak twierdzisz że debile ze sklepu albo wujek się lepiej znają to po co temat na forum ? Wyjdź ze świadomością że masz zestaw wart 2-2,5k

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...