Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Roznica miedzy brazem/silverem a diamentem/challengerem.

SayIt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, ostatnio ogladam sporo streammow. Jak np Ja gram w brazie na bocie, nie napisze ss i ich adc z bota zgankuje mida i zabije naszego midera to zaraz caly czat jest w bluzgach. A jak np ocelote nie napisze raz i zgankuje, nawet jak przeciwny midder zdobedzie double to 0 flame, nawet pisza, ze to ich wina. Czemu jest taka roznica? Czemu w diamencie ludzie juz nie obrazaja innych za to, ze nie napisali ss, czy zle cos zrobili.

Opublikowano

Bo to Brąz, a to drugie to Diament, nie ma co dyskutować.

Inny poziom gry - Brąz, dzieci, które nie zasługują na wyższą dywizję (oczywiście nie wszyscy). Diament - doświadczeni gracze, którzy opanowali swoją bestię w sobie.

Oczywiście również nie wszyscy.

Opublikowano

W diamencie nie powinno być tak , że ludzie nie mówią SS'a .

Dzieję się tak , ponieważ ludzie są zbyt nerwowi i zawsze jak przegrywają muszą flamować .

Opublikowano

Czym wyżej tym lepsze rozumienie gry i przede wszystkim patrzenie na minimapę. Nie pamiętam już który, ale jeden z high elo graczy wyszedł z brązu bodajże Voliberem na maksymalnym zoomie kamery patrząc tylko na minimapę.

Opublikowano

Z tego co zauważyłem to grając na diamencie dużo rzadziej spotykam się z flamerami ,których jest bardzo dużo w brązie/silverze

Już prędzej znajdziesz ebya niż flamera.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

w silverze i brązie większość ludzi to 10 - 12 letnie dzieci które ledwo co zdały z Polskiego, a na platynie - diamencie to zdarza się rzadziej, bo ludzie są po prostu bardziej dorośli, chyba że trafisz na jakieś " gunwo " co kupiło konto na e-bayu / allegro, ale to na prawde rzadko się zdarza.

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Bo ludzie w diamencie nie patrza tylko na swoja gre ale takze na gre innych i oni juz mniej wiecej maja rozplanowane kto gdzie jest caly czas na mapce. Jak znika ktos z lini a mial malo hp to wiedza ze jesli nie wroci do jakiegos czasu to planuje zgankowac cos.

Nie ma tu co porownywac bronz z diamentem. Ewentualnie polecam zapatrywac sie bardziej na gre w goldzie niz w diamencie dlaczego? bo dzieki temu nauczysz sie jak wygrac gre mimo ze twoja druzyna nie jest perfekcyjna. A ogladajac diamenty nauczysz sie jak powinien grac profesionalny gracz ale co z tego skoro grasz z slabszymi ktorzy nie zabijaja dragona jak sie pojawi, wbijaja sie 1 vs 5 itp...

u1lc.png
Opublikowano

To jest kwestia postawy do gry.

Słaby gracz nigdy nie będzie szukać błędu u siebie. Słaby gracz gra słabo, a jednak myśli i zawsze będzie myślał, że mimo to cała reszta gra od niego gorzej, i dlatego będzie wytykać im błędy, i zwalać winę na team. To dlatego gracz słaby widzi błędy u innych i tylko u innych.

Gracz lepszy będzie najgorszym krytykiem dla siebie. Będzie szukał błędów u siebie, nawet jeśli będą one niewielkie. Dlaczego? Bo gra, by wygrać, ale także by stać się lepszym.

Aha i jeszcze jedno. Gracz z brązu = gracz słaby. Nie ma od tego wyjątków. Bo jeśli ktoś wlazł do brązu przez przypadek to z niego wyjdzie, o ile jest dobrym graczem. Hmm... a co jeśli zwala winę na team i dlatego nie może wyjść? W takim wypadku idealnie pasuje do opisu gracza słabego i siedzi tam gdzie powinien.

Opublikowano

A diamencie z tego co zauwazylem na streamach ludzie graja dla przyjemnosci, jak gina przez swojego sojusznika to sie smieja na czacie, w brazie ludzie graja, zeby wygrac i przez takie podejscie przegrywaja.,

Opublikowano

To nie jest tak że na wyższym poziomie wszyscy są wielką rodziną i nie flamuj'ą. Naprawde jest tam DUŻO flamerów, i nie raz można się spotkać z sytuacją że ktoś Ci powie że masz umrzeć.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Brąz - Każdy jest gorszy ode mnie nigdy ja nie popełniam błędów tylko sojusznicy.

Diament - Tylko ja odpowiadam za moje śmierci, i mogłem popatrzyć samemu na mapę.

W diamencie ludzie po prostu biorą odpowiedzialność za to co robią, a prawda jest

taka że przeciętny brąz nawet tego SS na czacie nie przeczyta, ale flame jak ktoś

zapomni napisać jest ogromny. No ale wiadomo, przecież to nie on zawinił tylko team.

Opublikowano

W brązie są dzieci, które tyko zwalają winę na innych, a sami nie umieją grać.

Diament/Challanger- ogarnięci ludzie, którzy grają z mózgiem, chodzą po laneach i gankują, więc czasami nawet ciężko określić czy jest ss. Poza tym rozśmieszyłeś tym dlaczego tam nie leci flame. Czaisz jakby koleś przez pół godziny płakał, że nie napisali mu ss w 5 minucie zamiast skupić się na grze. Jakby zachowywał się jak polaczek z brązu to nie był by diamentem, a jak by koleś w brązie zachowywał się jak diament to nie był by brązem. Proste.

Opublikowano

Brąz - Każdy jest gorszy ode mnie nigdy ja nie popełniam błędów tylko sojusznicy.

Diament - Tylko ja odpowiadam za moje śmierci, i mogłem popatrzyć samemu na mapę.

W diamencie ludzie po prostu biorą odpowiedzialność za to co robią, a prawda jest

taka że przeciętny brąz nawet tego SS na czacie nie przeczyta, ale flame jak ktoś

zapomni napisać jest ogromny. No ale wiadomo, przecież to nie on zawinił tylko team.

Wiadomo nawet na Platynie jest to poczycie winy gdy się padnie z własnej winy ponieważ teammate sygnalizował Ci że ktoś zszedł z mid'a top etc. i próbujesz się poprawić, ale nie zawsze jest taka miła atmosfera jak pisałem wyżej

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

W diamencie nie powinno być tak , że ludzie nie mówią SS'a .

Dzieję się tak , ponieważ ludzie są zbyt nerwowi i zawsze jak przegrywają muszą flamować .

Co ty pierdolisz. twoje doswiadczenie nie przekracza gry w brazie. to jest jebany diament tu sie gra za siebie, nie za team ktory w nizszych dywizjach nie uzywa mozgu. Masz minimape? To na nia spojrz. ok na midzie nie ma akali. Zrobisz ganka na bocie bedac w jungli? Zainicjujesz bedac supportem? Wyglada na to ze taj zrobisz, a jak enemy midder ci sie wpierdoli, to zwalisz na brak ss.

Ja mam wyjebane na ss, i tak nie patrze na chat tylko na mape i kurwa wardy stawiam. Wiesz po co sa wardy? Zeby miec wizje. Spodziewanie sie ss to jakbys ufal jakims randomom na soloq

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Opublikowano

Po 1 w Brązie jest tak że każdy zwala wine na drugiego a po drugie w brązie ludzie czasami nie wiedzą co to ss albo gang :)

x

Opublikowano

Po 1 w Brązie jest tak że każdy zwala wine na drugiego a po drugie w brązie ludzie czasami nie wiedzą co to ss albo gang :)

Gang to sobie z kolegami zaloz, wydaje mi sie ze miales na mysli gank

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...