Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] BF4 ultra ustawienia

xXInvictumXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam pytanie a mianowicie jak myślicie jaki trzeba mieć sprzęt żeby bf4 poszedł na ultra ustawieniach ?

Zdaje sobie sprawę że nie ma nigdzie napisane jakie trzeba spełnić wymagania żeby grać na ultra ale chyba możecie mi powiedzieć już teraz na podstawie minimalnych/zalecanych co muszę mieć

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

czyli na tym sprzęcie na jakie mogę liczyć ustawienia ?

Intel Core i5-3570K

Gigabyte GeForce GTX760 4GB DDR5/256bit

8gb ram (mogę dokupić)

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Jasne że Ci pójdzie, ja mam geforce 9800gt , 4gb ram i procesor mad Phenom II 955 3.8 ghz i gram W Bf 3 na ust: średnio-wysokie z stałym i *zablokowanym 30 fps.

* Fpsy mam zablokowane dlatego że mysz mi pływa na 35-40 klatkach.

Opublikowano

a mi na ultra pojdzie ok 50 fps przez neta ? tak zeby nie bylo ponizej 40. i5 3350p gtx 660ti 2gb 8gb ram?

Już ja widzę te ultra.

Ja mam rozkminy, czy mi wejdzie, a wy tu wyjeżdżacie z kartami, które nawet DX11.1 nie obsługują :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

Widać, że wiesz tyle, ile sobie wywróżyłeś z kart, bo gdybyś przeczytał ze zrozumieniem mój post, wyłapał ironię i miał trochę wiedzy o silniku gry, wsparciu systemowym i sprzętowym, to byś siedział cicho i nie marnował cennego czasu innych.

Do tego sobie doczytaj wymagania zalecane, które są podane w podpiętym temacie i weź pod uwagę, że wymagania zalecane, to nie są wymagania na ultra.

Dziękuję, dobranoc.

Opublikowano

Już ja widzę te ultra.

Ja mam rozkminy, czy mi wejdzie, a wy tu wyjeżdżacie z kartami, które nawet DX11.1 nie obsługują :P

Ale zajebista będzie różnica pomiędzy DX11, a DX11.1. I tak zagram na swoim HD6870 na wysokich-średnich. Po prostu to wiem ;]

9368_gold.png

Opublikowano

Z resztą po co ta dyskusja ;) każdy wypróbuje swój sprzęt za kilka dni,gdy EA pozwoli na przedwczesne zagranie w Battlefield 4 ;) U mnie to murowane ustawienia Ultra ;]

A oto wycinka z wpisu na bl'u ;>

Już niedługo udostępnimy wszystkim graczom dostęp do otwartej bety Battlefield 4. W wersji testowej będziecie mogli zagrać na mapie Oblężenie Szanghaju (mapę zaprezentowaliśmy na targach E3) w trybie Podboju i Dominacji.

Poniżej znajdziecie szczegółowe daty dostępu do wersji beta Battlefield 4:

Kto: Data:

Gracze, którzy zamówili Battlefield 4 PC Cyfrową Edycję Specialną (dostepną w sklepie Origin) 1 października*

Gracze z statusem Battlefield 3 Premium 1 października*

Gracze, którzy posiadają Medal of Honor Warfighter Limited Edition, lub Digital Deluxe Edition 1 października*

Wszyscy gracze Xbox 360, PlayStation 3 i gracze PC, którzy nie spełniają powyższych warunków. Beta będzie dostępna na Xbox Live, PSN i Origin.com. 4 października*

*Daty mogą ulec zmianie.

xrdj.jpg

Opublikowano

Z resztą po co ta dyskusja ;) każdy wypróbuje swój sprzęt za kilka dni,gdy EA pozwoli na przedwczesne zagranie w Battlefield 4 ;) U mnie to murowane ustawienia Ultra ;]

Już niedługo udostępnimy wszystkim graczom dostęp do otwartej bety Battlefield 4. W wersji testowej będziecie mogli zagrać na mapie Oblężenie Szanghaju (mapę zaprezentowaliśmy na targach E3) w trybie Podboju i Dominacji.

Gracze, którzy zamówili Battlefield 4 PC Cyfrową Edycję Specialną (dostepną w sklepie Origin) 1 października*

Gracze, którzy posiadają Medal of Honor Warfighter Limited Edition, lub Digital Deluxe Edition 1 października*

Wszyscy gracze Xbox 360, PlayStation 3 i gracze PC, którzy nie spełniają powyższych warunków. Beta będzie dostępna na Xbox Live, PSN i Origin.com. 4 października*

*Daty mogą ulec zmianie.

A można wiedzieć jaki masz sprzęt, że zakładasz ultra? ;)

Opublikowano

Mi battlefield 3 poszedł na ultra przy około 69 FPs, ciekawe ile przy bf4 będę miał.

Ps, słyszałem że zamknięta beta ma być od 28 września hmm

Opublikowano

*Daty mogą ulec zmianie.

A można wiedzieć jaki masz sprzęt, że zakładasz ultra? ;)

Opublikowano

BF4 = BF3 z lepszą grafą i paroma dodatkami wymagania będą podobne więc nie mam mowy żeby ta gra zabiła twój komputer... I tak wiem że zalecane wymagania nie są do ustawień ultra. Widziałeś wymagania Max Payne 3? Z góry Ci mówię że grałem w niego na full detalach na hd 6850 i phenom x2 550 odblokowanym na x4 wystarczyło tylko utworzyć dokument commandline i dopisać 1 komendę ahh jakie to proste...

Opublikowano

Powiem wam tak ja i tak zagram na ultra bo mi komputer pozwala ale i tak nie gram na ultra na mp . Czemu ? Chcecie się pochwalić grafą do sobie na singlu pograjcie :) ale jak komuś zależy nie dobrej widoczności a nie na tysiącu zasłaniających i utrudniających widoczność rzeczy to powodzenia . Wiem jak jest bo grałem w 3 ustawienia ultra to żenada na mp wole mieć dobre staty i być w topce na serwie ni ż patrzyć na jakieś efekty które mi zwisają bo dla mnie liczy się rozgrywka.

Opublikowano

Po części masz rację, ale zależy od wielkości mapek ;)

na CQ jest lepiej grać na niższej grafie, bo masz mniej tych pierdół, o kt pisałeś, ale zato na wielkich mapach dla snajpa tylko ultra dla widoczności.

Opublikowano

Raczej nie będzie się zbytnio różniło od trójeczki poza jakimiś ulepszeniami, nawet nie wiem czy optymalizacja będzie lepsza czy gorsza ;P

Opublikowano

@surasmen - Dokładnie.

Jak ja widze posty znaffcuf, ktorzy chcac grac na i5 3350p, Gtx660Ti, 8Gb ramu na ultra to mi rece opadaja. Sam mam podobna konfiguracje (z tym ze na karcie HD7870) i wiem ze na Ultra to ja moge sobie pograc w mario..

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano
System Operacyjny
Microsoft Windows Vista Home Basic 64-bit SP2
CPU
Intel Pentium E5200 @ 2.50GHz
Technologia Wolfdale 45nm
RAM
4.00 GB 2-Kanałowy DDR2 @ 400MHz (6-6-6-18)
Płyta Główna
Gigabyte Technology Co., Ltd. EP43-DS3 (Socket 775)
Grafika
SyncMaster (1280x1024@60Hz)
512MBGeForce 9600 GT (MSI)
Dyski Twarde
466GB Seagate ST3500418AS ATA Device (SATA)
Napędy Optyczne
TSSTcorp CDDVDW SH-S222L ATA Device

Na tym pójdzie może 10FPS na niskich w BF4 (ledwo wyrabia 30FPS 800x600 Niskie). A na tym sprzęcie ile pójdzie ?
http://www.morele.net/inventory/info/KIkEXx/
http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-b85m-d3h-intel-b85-lga-1150-matx-2xpcx-vga-dzw-glan-sata3-usb3-ddr3-crossfire-ga-b85m-d3h-582757/

Opublikowano

System Operacyjny

Microsoft Windows Vista Home Basic 64-bit SP2

CPU

Intel Pentium E5200 @ 2.50GHz

Technologia Wolfdale 45nm

RAM

4.00 GB 2-Kanałowy DDR2 @ 400MHz (6-6-6-18)

Płyta Główna

Gigabyte Technology Co., Ltd. EP43-DS3 (Socket 775)

Grafika

SyncMaster (1280x1024@60Hz)

512MBGeForce 9600 GT (MSI)

Dyski Twarde

466GB Seagate ST3500418AS ATA Device (SATA)

Napędy Optyczne

TSSTcorp CDDVDW SH-S222L ATA Device

Na tym pójdzie może 10FPS na niskich w BF4 (ledwo wyrabia 30FPS 800x600 Niskie). A na tym sprzęcie ile pójdzie ?

http://www.morele.net/inventory/info/KIkEXx/

http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-b85m-d3h-intel-b85-lga-1150-matx-2xpcx-vga-dzw-glan-sata3-usb3-ddr3-crossfire-ga-b85m-d3h-582757/

Na tym sprzęcie bez nagrywania i większych pierdół typu FXAA i innych bajerów z 50fps może wyciśniesz ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy na moim sprzęcie bf4 pójdzie na ultra i ilu fps mogę się spodziewać?

AMD FX 6300 3.5GHz 6-rdzeniowy

grafika: NVIDIA GeForce GTX 660 2GB

RAM: 8GB

Opublikowano

Czy na moim sprzęcie bf4 pójdzie na ultra i ilu fps mogę się spodziewać?

AMD FX 6300 3.5GHz 6-rdzeniowy

grafika: NVIDIA GeForce GTX 660 2GB

RAM: 8GB

Ultra będzie 30-40 fps.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...