Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sny.

Realistico

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kiedyś czytałem że dużą rolę odgrywa księżyc lecz do końca nie wiem o co kaman

nie wiem, wydaje mi się że nie ma techniki na zapamietanie snów

nie wiem czemu, ale u mnie bywa tak że np. siedzę na lekcji z nową klasą, i tutaj bah. jakbym już kiedyś to przeżył xD. medium, right?

bywa tak że gdy śni ci się np ryba to po obudzeniu nic nie pamietasz. nagle gdy zobaczysz rybę wszystko ci się częściowo przypomina

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

Podstawową sprawą w zapamiętywaniu snów jest odpowiednie nastawienie
psychiczne. Jeśli ktoś kładzie się wieczorem z pozytywnym nastawieniem,
że zapamięta swoje sny, to jego szanse na zrealizowanie tego celu
znacznie się zwiększają. Trzeba po prostu chcieć zapamiętać sny, wierzyć
że jest to możliwe i oczekiwać że nasz umysł nasza podświadomość pomoże
nam w tym.

Opublikowano

Słyszałem o takim czymś, że przed snem powtarzasz sobie z 20 razy "Po obudzeniu będę pamiętał swoje sny!".

A jak się obudzisz, i jeszcze coś, coś tam pamiętasz, to od razu zapisujesz np. w zeszycie, ponieważ z czasem pamięta się coraz to mniej snu.

Game Over

Opublikowano

@Up X DDD

Ja sobie jakiegos typa audio sciagnalem i od tego czasu pamietam wszystkie sny (rly) . Nie wiem jak on sie nazywal ale wiem ze tam bylo cos w stylu ,,wieloryby '' . Ja jak sie obudze to leze 5 min nic nie wlaczam itd i czesciowo wiem co mi sie snilo .

?????

Opublikowano

a jest możliwość że nie mam snów?

Tylko rudzi nie posiadają snów, ponieważ są na to za biedi i ich rude włosy uniemożliwiają dostanie się energii do ich mózgu :) Jeżeli nie jesteś rudy to czas się przefarbować.
Opublikowano

Afirmuj się, przed snem wmawiaj sobie kilkanaście razy: "Idę teraz spać i będę śnić kiedy się obudzę będę pamiętał wszystkie swoje sny" sposób działa w 100%.

Opublikowano

Czytałem kiedyś i próbowałem - działa.

Połóż się wygodnie na plecach, ręce wzdłuż ciała, powtórz kilka/kilkanaście razy 'zapamiętam swoje sny' i oczyść umysł, tzn. nie myśl o niczym, zrelaksuj się, dla mnie to było nawet trudne, ale efekty można było zauważyć już po pierwszym takim ćwiczeniu.

52287137559562145640.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...