Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Statystyki; noobmeter; efektywność.

Sullyer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

co oznaczają te wszystkie WN6, WN7, Efficiency Rating i Wydajność Gracza? Nie rozumiem tego. (http://www.noobmeter.com/player/eu/QuYoshi/510137408/ - dobrze gram, czy słabo?) Oraz oczywiście ocena gracza w profilu na WoT - niektorzy mają 6tyś, a ja mam 235.. Dlaczego?

Widziałem też takie fajne sygnaturki z nickiem i statami - gdzie takową dostanę?

Opublikowano

Grasz przeciętnie,

Eff jest to efektywność, np. za dmg, capowanie i decapowanie bazy itp.

WN6 jest to % wygranych bitew.

Gówno prawda.

% wygranych bitew to po prostu % wygranych bitew a nie żaden rating...

WN6, WN7 oraz effi są to, że tak ujmę oceny za grę. Każdą ocenę liczy się ze wzoru - odpowiedni wzór dla danego ratingu.

Na zdrową logikę im wyższy wynik tym gracz jest lepszy, ale to tylko teoria, dlaczego?

WOT jak większość gier jest rozgrywką losową - co to znaczy? A no, że nawet dobry gracz może po pierwszym strzale dostać w magazyn amunicji po którym nastąpi eksplozja i w takiej sytuacji całe te statystyki można sobie rozbić o kant tyłka.

Reasumując, ratingi to wyznaczniki poziomu gracza, jednakże nie polecam nastawiać się do tego zbyt mocno bo nawet fioletowy gracz może paść jako pierwszy nie robiąc nic w bitwie, ale także czerwony gracz może zdobyć medal kołobanowa (kolory które podałem wyznacza mod od statystyk XVM - fioletowy=bardzo dobry, czerwony=bardzo słaby)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Efektywność przedstawia tylko pozorny profil gracza z którym spotykamy się w bitwie. Tak jak kolega wyżej, to tylko cyferki, a liczy się to co się zrobi. Jednak, jeżeli patrzysz już na statystyki to więcej powie ci rating WN6, niż effi.

Opublikowano

Cześć,

co oznaczają te wszystkie WN6, WN7, Efficiency Rating i Wydajność Gracza? Nie rozumiem tego. (http://www.noobmeter.com/player/eu/QuYoshi/510137408/ - dobrze gram, czy słabo?) Oraz oczywiście ocena gracza w profilu na WoT - niektorzy mają 6tyś, a ja mam 235.. Dlaczego?

Widziałem też takie fajne sygnaturki z nickiem i statami - gdzie takową dostanę?

http://wot-news.com/

Używaj tej strony jest dużo lepsza dla początkujących . Jesteś jako normalny gracz ( czyli nie noob )

Avarage WN6 Rating WN7 Rating Efficiency rating Battles: 663 865 Average players 915 Average players 955 Average players Average Experience per Battle: 409 36.5 38.2 39.9 XVM Victories%: 50 (7%) 50 (7%) 0 (0%) Effect Destroyed in the battle: 363 (42%) 363 (42%) 204 (21%) Effect Damage in the battle: 348 (40%) 348 (40%) 234 (24%) Effect Spotted in the battle: 124 (14%) 124 (14%) 149 (16%) Effect Defense points in the battle: 30 (3%) 30 (3%) 45 (5%) Effect Captured points in the battle: 0 (0%) 0 (0%) 324 (34%) Effect Average tank lvl:

Opublikowano

Normalny gracz... Da się to jakoś zwiększyć, zważywszy na to, że mam 650 bitew i wymaksowanego T29, M6, PzIV Schamtrumf (???) oraz T1 Heavy oraz PzIII/IV?

Opublikowano

Normalny gracz... Da się to jakoś zwiększyć, zważywszy na to, że mam 650 bitew i wymaksowanego T29, M6, PzIV Schamtrumf (???) oraz T1 Heavy oraz PzIII/IV?

a ja mam 2 k bitew i X + t29 odblokowanego ( niestety za free exp m6 to porażka ) i mam arte 7tieru i jeszcze parę innych gówien których nie dokończyłem robić

Więc jak chcesz porady jak zwiększyć effa pisz do mnie na wocie lub priv tutaj . Nick w wocie Adam_1993

Opublikowano

Gówno prawda.

% wygranych bitew to po prostu % wygranych bitew a nie żaden rating...

WN6, WN7 oraz effi są to, że tak ujmę oceny za grę. Każdą ocenę liczy się ze wzoru - odpowiedni wzór dla danego ratingu.

Na zdrową logikę im wyższy wynik tym gracz jest lepszy, ale to tylko teoria, dlaczego?

WOT jak większość gier jest rozgrywką losową - co to znaczy? A no, że nawet dobry gracz może po pierwszym strzale dostać w magazyn amunicji po którym nastąpi eksplozja i w takiej sytuacji całe te statystyki można sobie rozbić o kant tyłka.

Reasumując, ratingi to wyznaczniki poziomu gracza, jednakże nie polecam nastawiać się do tego zbyt mocno bo nawet fioletowy gracz może paść jako pierwszy nie robiąc nic w bitwie, ale także czerwony gracz może zdobyć medal kołobanowa (kolory które podałem wyznacza mod od statystyk XVM - fioletowy=bardzo dobry, czerwony=bardzo słaby)

Nie do końca się z tobą zgodzę - % wygranych też się wlicza w WN6, 7 - w moim przypadku jest to 8 %. http://wot-news.com/stat/calc/en/ru

Co do tematu:

Najlepiej patrzeć się na WN6,7 - jest to najlepszy rating, ponieważ nastawia się na damage, a to jest najważniejsze.

SigCustomBG.png
Opublikowano

To prawda, ale WN6,7 w odróżnieniu do Efficency nie liczy capowania bazy, które mocno zawyża.

Wybacz mój błąd. Miałem na myśli WN7. Teraz tylko on jest w sygnaturze na MyWotStats.com ;)

Taa.. effeciency rzeczywiście za dużo punktów dawał za cap i decap.

@Edit:

Queash czy konto "TheQueash" to twoje drugie konto czy tak od początku wymiatałeś w wot-a.

x

Opublikowano

Wybacz mój błąd. Miałem na myśli WN7. Teraz tylko on jest w sygnaturze na MyWotStats.com ;)

Taa.. effeciency rzeczywiście za dużo punktów dawał za cap i decap.

@Edit:

Queash czy konto "TheQueash" to twoje drugie konto czy tak od początku wymiatałeś w wot-a.

Nie, moim pierwszym kontem było konto "TheQueash", zobacz sobie na datę założenia. Queash to konto, które kiedyś sobie założyłem i grał na nim mój młodszy brat, który nieźle lamił :P

SigCustomBG.png
Opublikowano

Gdyby patrzyło głównie na DMG to gracze grający głównie LT mieliby bardzo slaby effi. Między innymi ja. Jak widać po mich statach nie nastawia się to głównie na DMG. ;)

http://www.mywotstats.com/Player/Sig/503226855/EU/Sig.png

Z tego co wiem efi najwięcej idzie z capa\decapa a nie z dmg, a jeżeli lecisz lajtem na krzywy ryj to twój problem. Wiem że zależy od lajta ale jeżeli gra się poniżej 4 tierów nie ma co się dziwić słabym statom bo lajtem od 4+ można na luzie kręcić dmg\spotować wszystko zależy od załogi/modułów i nie dość że wam staty rosną to jeszcze ma się niezłego fana, a lajt bez załogi minimum 2 perkowej to nie lajt ...

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...