Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

League of legends - adresy, pointery = lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, szukam pomocy bo próbuje odczytać lvl w league of legends jednak uzyskując adres przy następnym włączeniu jest inny to samo z pointerem oraz pointerem wielopoziomowym może dane są losowo umieszczane w pamięci, nie wiem ale wiem że ludzie piszą boty do reff linkow więc da się to zrobić.

"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie, i on to robi.” (Albert Einstein).

Opublikowano

Pointer scan i po kłopocie.

Nie ma pointera nie istnieje.

"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie, i on to robi.” (Albert Einstein).

Opublikowano

no to reverse engineeringu spróbuj, patterna szukaj jak się da...

Chyba mnie zniszczyłeś.

@ reverse engineering jeszcze coś kojarze ale pattern?!

Teraz próbuje wyszukiwać w pamięci programu jakiś stałych znaków do których mógł bym sie odnieść i ustalić adres za pomocą tego ale długo to trwa i nie wiem czy to najlepsza metoda.

Opublikowano

Ja sam jeszcze tego dobrze nie ogarniam, pattern to taki kawałek kodu w asmie z pamięci programu który zawiera zawartość pamięci programu z twojego adresu + kilka bajtów przed i po nim, a potem w C++ odpowiednią funkcją go szukasz w pamięci. Potrzebujesz do tego "zielonego" adresu w CE.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Patterny to stałe bajtty w kodzie programu po których możesz znaleźć adres

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...