Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Odnoscie ramow i fpsow

SuckMyLegO_O

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niespiacych. Mam aktualnieb4gb ramu k na najwyzszych w lolu mam 60 fpsow, czy po dorzuceniu kolejnych 4 co razem da 8gb bede mial wiecej fps troche czy nic to nie zmieni?

1377440917-U253647.png

Opublikowano

Witam niespiacych. Mam aktualnieb4gb ramu k na najwyzszych w lolu mam 60 fpsow, czy po dorzuceniu kolejnych 4 co razem da 8gb bede mial wiecej fps troche czy nic to nie zmieni?

powyzej 60fps nie ma zadnej roznicy

Opublikowano

Pytam czy mi sie zwieksza a nie czy jest roznica...

RAM'y Ci wiele nie dadzą(najwyżej 5-10) w głównej mierzy brany jest pod uwagę procesor

@2xDown

Hahahhahaha dobre ale się uśmiałem informatyku

Opublikowano

RAM'y Ci wiele nie dadzą(najwyżej 5-10) w głównej mierzy brany jest pod uwagę procesor

MEDAL DLA TEGO PANA! Widze znawce tutaj mamy, dla twojej informacji, ram zalezy praktycznie tylko od KARTY GRAFICZNEJ, ale jeśli miałbym ci to tłumaczyc, to w dużej mierze od wszystkich parametrów komputera, więc z łaski swojej zamknij sie, a nie rozsiewasz głupoty i ludzi w błąd wprowadzasz.

Opublikowano

Pewnie dużej różnicy to nie zrobi, ale po co? Skoro wiecej niż 30fps ludzkie oko nie wykrywa? Ja na lapku mam 60, na starym kompie 25 i szczerze to nie widze różnicy

Opublikowano

Pewnie dużej różnicy to nie zrobi, ale po co? Skoro wiecej niż 30fps ludzkie oko nie wykrywa? Ja na lapku mam 60, na starym kompie 25 i szczerze to nie widze różnicy

Zazdroszcze oczu

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Opublikowano

to raczej od grafiki zależy czy fpsy wzrosną

jak kupisz więcej RAM to będziesz miał stabilniej tzn fps nie będą spadać jak uruchomisz dodatkowe programy

nie wydaje mi się żeby był wzrost fps

btw. dla ekspertów: nie piszę się "ram'ów" "ram'y"

Hejo

Opublikowano

4GB ramu jest wystarczająco . Procesor również masz dobry , pewnie występuje tu wina wyłącznie karty graficznej .

Spróbuj też włączyć "wysoka wydajność" w ustawieniach graficznych .

Opublikowano

Jaka wina Kleas? :) LoL śmiga dobrze, 60 fpsów cały czas, 0 spadków ;) Ramy dokupilem dla Battlefielda 4, ale przy okazji chcialem spytac, czy w lolu sie cos zmieni ;)

1377440917-U253647.png

Opublikowano

Ja jak mam ~100 fpsów a spadnie mi do 40 raz na jakiś czas to w chuj to odczuwam więc nie pierdolcie, że nie ma różnicy między 30-60 a 120.

I fpsy głównie zależą od grafiki.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

Ludzkie oko nie wychwytuje różnicy od 70-80+ zależy od człowieka i ale mimo wszystko osoba przyzwyczajona do 150FPS zobaczy spadekd do 90 bo płynność obrazu się zmieniła.

@antywarn

Ram nie da dużo góra 5-10 FPS chodz raczej ta dolna granica.

Opublikowano

Boze... Ram tu ZUPELNIE nic nie da, 4gb to jest optymalna ilosc wg mnie na kazdy komp, a jak grasz w taka gre jak lol ktora zjada chyba 500MB ramu to dodatkowy ram nic ci nie da, bo jak grasz na 4gb to z lolem i innymi programami zajetego ramu jest ok. 30%. Jak masz zamiar np. Ustawic boty do refow (tylko mi tu nie pisac, ze one juz nie dzialaja...) na wirtualnych maszynach (chyna VPN) to dopiero wtedy ilosc ramu ma wplyw na dzialanie. Jak zjada ci 90% ramu a nie 30%, to logiczne jest, ze bedzie dzialac gorzej. Ale jak dokupisz ram, to ten procent sie zmniejszy i to za kilka innych gier odpalonych jest w tym samym czasie nie zmieni za duzo.

Napisalem to wszystko i chyba za bardzo odbieglem od tematu, ale moze ktos zrozumie teraz od czego jest ram...

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...