Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo prosta, a jakże korzystna pułapka.

▒Kiszka▒

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Adnotacja:

Film nagrany jakiś czas temu, teraz doszły Leje, więc można tą dziurę poprowadzić pod sam bedrock i na dole ustawić skrzynki.

Tak wiem, że banalne, ale nie każdy to zna, a taka pułapka znajduje duże zastosowanie na serverach Wojny Frakcji.

Proszę również o nie pisanie, że bezużyteczne, gdyż to jest sprawdzone.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Tego to chyba tylko 5 latek nie zna . Nie mozba tego nazwac pulapka nawet . 1 osoba wejdzie i od nowa trzeba robic

Opublikowano

Tego to chyba tylko 5 latek nie zna . Nie mozba tego nazwac pulapka nawet . 1 osoba wejdzie i od nowa trzeba robic

Polecam iść do okulisty :P Wyraźnie napisałem

Tak wiem, że banalne, ale nie każdy to zna, a taka pułapka znajduje duże zastosowanie na serverach Wojny Frakcji.

Ale jak ci na takim serverze 500 slotów hard wpadnie diax prot 4 to chyba są korzyści, a jak już mówisz o 5 latkach, to chyba tylko oni nie umieją z powrotem takiej pułapki zamontować.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

...stary sposob nikt sie nie nabiera..

Kto ci wejdźie na plytke? i to jeszcze drewnianą widoczną..

to trzeba zrobić zeby nikt niczego nie podejrzewał.

Jak zrobisz jakąś nową to dam Like!

1RkW7od.png

Opublikowano

Kolego, ja już ci w innym tutku pisałem wyraźnie "Nie piszę poradników dla like" w zasadzie więcej mam z pomocy w odpowiedziach na pytania niż z tutków. Założę się, że nigdy tego nie próbowałeś skoro tak piszesz, bo ja przez 2 lata z tego korzystałem i dziennie ok. 3 osoby wpadały (takie z porządnym eq) a ciamajdy to ok. 20 dziennie. Nawet w użytą już, więc nie pisz jak nie wiesz.

Ale bys musial tam ciagle stac ... I co za debil wchodzi przez drzwi do nie swojego domku ?

Jak grasz na WG i np. robisz coś w zamku, kopiesz czy coś, to chyba widzisz nicki nad sobą i raczej zobaczysz jak jakiś spadnie. Po coś baza gildii jest, tam się często przebywa.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Beznadzieja... Lepiej zrobić pułapkę bez płytek tylko ze skrzynią lub nicią i można z niej korzystać ile się chcę, bez powtórnego "nastawiania" pułapki.

Opublikowano

Beznadzieja... Lepiej zrobić pułapkę bez płytek tylko ze skrzynią lub nicią i można z niej korzystać ile się chcę, bez powtórnego "nastawiania" pułapki.

A kto dzisiaj jest taki głupi, że nie zna nitki? Nie problem ją przeskoczyć. Płytka lepsza, bo ludzie w wieku -11 lat, co tylko o MC myślą, polecą na metalowe drzwi z płytką.

MPC Hejter Team Leader

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki, strollowalem kolege :)
oczywiscie plus

ZAPRASZAM NA UNIKATOWY SERWER xPVP IP: xpvp.yfun.pl
----------------------------------------------------------------
33388.jpg

Opublikowano

starczy ,że się zrobi korytarz ze stona bez pochodni kamienna płytka i ju ż będzie mniej widać.I to jest cało filozofia tego

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nikt nie będzie podejrzewał płytki naciskowej przed drzwiami, nikt:] Może i jest to prosta pułapka, ale jednorazowe pułapki się nie sprawdzają jeśli chodzi o ochronę domku/zamku. Jeśli komuś naprawdę coś takiego pasuje to polecam postawić na dole lej i skrzynkę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nikt nie będzie podejrzewał płytki naciskowej przed drzwiami, nikt:] Może i jest to prosta pułapka, ale jednorazowe pułapki się nie sprawdzają jeśli chodzi o ochronę domku/zamku. Jeśli komuś naprawdę coś takiego pasuje to polecam postawić na dole lej i skrzynkę.

Napisałem, że polecam postawić lej i skrzynkę, bo film nagrywałem ponad półtora roku temu.

A nie lepiej zrobić tak, że masz duży bunkier na dole, 3 warstwy obsidianu, a na górze zamek z pustymi skrzynkami do podpuchy? Masz tam drzwi z ironu, ktoś chce wejść i spada, jak spadnie, płytka się niszczy, więc drzwi nadal zamknięte. Oczywiście ktoś może wyskoczyć "po co skrzynie?" otóż dzieci X-raya i nodusa :D Dadzą się nabrać, a jak mają po 10-11 lat to w dół na 90% nie spojrzą widząc epicki zamek.

MPC Hejter Team Leader

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...