Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Go Launcher Ex - Poradnik i Przedstawienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)
W tym temacie,jak sama nazwa wskazuje przedstawię wam aplikację GO Launcher Ex + oraz podstawy korzystania, właśnie z tej aplikacji.

a)Wstęp
Aplikacja została wydana i co najważniejsze jest aktualizowana przez studio "Go Launcher Ex Dev Team", co prawda nazwa długa, ale nie to się liczy.
Jest to "coś" w rodzaju aplikacji totalnie konwersującej nasz smartphone, z systemem android. Posiada on wiele funkcji, niektóre są przydatne, fajnie, zaś niektóre nie - zdecydowanie to pierwsze, czyli pozytywna strona dominuje.

b)Przedstawienie

1)Ekran główny.
Ekran-glw_nspxxxw.png
Jak widzimy, na początku ekran zawalony jest aplikacjami, ciekawszymi lub nie...
Nawet dla ludzi lubiących porządek na ekranie telefonu nie powinno to przeszkadzać, zresztą i tak możemy to zmienić, dodając własne aplikacje, motywy,tapety etc.
Spis, czyli co do czego służy - Ekran (początkowy) główny:
Czerwony - Zaznaczone jest tu okienko pokazujące pogodę.
Żółty - Aplikacje wymagające pobrania.
Zielony - Informacja o tym ,że są jeszcze inne ekrany główne, na którym się znajdujemy(jaśniejszy kolor) oraz ile ich jest.
Fioletowy - Aplikacje, możemy dodawać/usuwać.

2)Organizacja Ekranu
Organizac_nspxxwa.png
Edycja danego ekranu głównego, zdecydowanie jest plusem tej aplikacji. Możemy dodawać widżety, tapety, czy różnorakie skróty.
Spis, czyli co do czego służy - Edycja danego ekranu głównego:

Aqua - Przedstawienie ekranu, wybieranie którego chcemy edytować

Różowy - Aplikacje, możemy tu dodać "tapety, motywy, efekty"...

3)Przykładowy ekran:

Przykadow_nspxxaa.png

A oto efekt, jak przykładowo możemy edytować dany ekran.

Zielony - Najlepsze kontakty.

4)Menu

Menu---7p_nspxnpr.pngOpcje-Men_nspxnrn.png

Tak wygląda menu, jak dla mnie ciekawe, posiada opcję edycji, ładnie się prezentuje.

Możemy dodawać/usuwać ekrany, szukać konkretnej aplikacji i wiele innych.

+---+

Aplikacja warta polecenia, szczególnie ,że na obecną chwilę jest w części darmowa. Na pewno zasługuje na miano "najlepszej", albo jednej z nich.

Posiada również tłumaczenie, czyli jest w języku polskim... lecz ja i tak preferuję angielski.

c)Poradnik

Tu przedstawię wam, jak zainstalować i włączyć aplikację oraz parę małych porad.

1)Instalacja:

-Pobieramy

-Klikamy na ikonkę, po czym wybieramy "zainstaluj"

-Po jakimś czasie, aplikacja jest już zainstalowana, wystarczy zamknąć komunikat

-Teraz naszym oczom ukaże się ekran, przedstawiający możliwości ,ów aplikacji.

-Dowolnie konfigurujemy, pobieramy dodatki etc.

2)Porady:

By w pełni cieszyć się aplikacją, trzeba pobrać kilka dodatków, choć nie jest to konieczne. Tak jak powiedziałem w zdaniu poprzednim, są to np. dodatki z możliwością edycji ekranu blokowania, wygląd klawiatury etc.

Najlepiej i najwygodniej pobrać wersję polską.

d)Download:

Aplikacja:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gau.go.launcherex

Dodatki:

https://play.google.com/store/search?q=go%20launcher%20ex&c=apps&hl=pl

Koniec, mam nadzieję ,że miło się czytało. Zakazuję kopiowania treści tego tematu, bez mojej zgody. Jeżeli obrazki by wygasły, proszę pisać(tu, albo najlepiej na PW), a ja postaram się je wrzucić od nowa.

Autor: QuarK

Data: 2013-09-16

Opublikowano

Swego czasu korzystałem z tego launchera. Jest on chyba wolniejszy od Apexa, czy Novy. Korzystałem z niego na Motoroli Defy oraz Xperii Neo V, ale po przesiadce na Nexusa 4 wolę stockowego launchera, ew. apexa.

oudcdy.jpg

/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...